Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bartsch píše:
Vy jste židé? Pokud ano, tak mu to jméno dejte. On totiž bude tímto svým jménem stále ukazovat na svůj židovský původ.
Tak pokud by opravdu Židé byli, ideálně ortodoxní, pak bych názor na Leviho přehodnotila ![]()
@Ba-stet píše:
Tak pokud by opravdu Židé byli, ideálně ortodoxní, pak bych názor na Leviho přehodnotila
No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak ne
Jinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.
@bartsch píše:
No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak neJinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.
Jj, také jsem psala, že bych nedala jméno, které jasně odkazuje k rase, náboženství, národu, skupině… Takže v mém případě ani Conchitta, Ling, Muhammad…
@Ba-stet píše:
Jj, také jsem psala, že bych nedala jméno, které jasně odkazuje k rase, náboženství, národu, skupině… Takže v mém případě ani Conchitta, Ling, Muhammad…
Conchitta - typicka Rakusanka ![]()
@Kačus82 píše:
Nebyl to spis Goro?to je taky pekne jmeno
goro byl taky
to je jiný pes
@bartsch píše:
No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak neJinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.
Manžel je Židovského původu
@Saša019 píše:Čili otázka původu či náboženství je pro vás důležitá? Pak proč ne. Jestli je to ale tak, že někde v rodině se vyskytlo pár kapek krve (u koho ne?), tak je to o ničem. Teda, ani tak neříkám, jméno nedávejte, protože to je vaše věc, ale je to prostě zvláštní… Dítě bude celý poslouchat: Máš židovský (asijský, latino, podle jiných příkladů) původ? - Ne. - Proč se teda jmenuješ Levi (Mao, Pedro)? - Jen tak, rodičům se to líbilo. - Jo…Aha. Mě by štvalo být předmětem takového vyptávání
Manžel je Židovského původu
@Ba-stet píše: Čili otázka původu či náboženství je pro vás důležitá? Pak proč ne. Jestli je to ale tak, že někde v rodině se vyskytlo pár kapek krve (u koho ne?), tak je to o ničem. Teda, ani tak neříkám, jméno nedávejte, protože to je vaše věc, ale je to prostě zvláštní… Dítě bude celý poslouchat: Máš židovský (asijský, latino, podle jiných příkladů) původ? - Ne. - Proč se teda jmenuješ Levi (Mao, Pedro)? - Jen tak, rodičům se to líbilo. - Jo…Aha. Mě by štvalo být předmětem takového vyptávání
Naprostý souhlas. Pokud rodina není nábožensky založená, nedala bych.
Muj syn se jmenuje Timothy a zadny spojeni s Anglii nebo Amerikou nemame. Dej co se ti libi
Mě by hrozně zajímalo, jestli například v Americe také existují podobné diskuze, a hlavně předsudky, jako tady.
Každý rodič ať si pojmenuje dítě jak uzná za vhodné. Jsem přesvědčená, že posmívání kvůli jménu mají děti hlavně z hlav rodičů. Žili jsme v západní Evropě, a tam jsme vůbec nic takového nezaznamenali - to je opravdu jenom lokální úchylka, jinde by snad nikoho nenapadlo se někomu posmívat kvůli jménu. Naopak, když jsem jim vysvětlovala, že v ČR může být dítěti dáno jenom schválené jméno, a pokud chce někdo výjimku, musí si o ni napsat jedné konkrétní paní, tak jim to připadalo tak absurdní, že mi myslím, ani neuvěřili…