Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pod jakým jménem si nedokáže představit starého člověka? Seniorka Nela, Aneta, Denisa myslím že bude mazec. Moc není ani starých Lenek, Veronik či Lucií. A starý Tobiáš totéž.
Proč by to měl být mazec? To je zase diskuze a jako obvykle pod anonymem
. No tak my jsme holt zvyklý na Marie, Boženy a Růženy a další generace bude zvyklá na jiný jména. Nebo se budeme kvůli tvýmu divnýmu pocitu v padesáti přejmenovávat?
Myslím si že až dnešnímu malému Tobiášovi, bude 80 let…už jich v domově důchodců bude s tímto jménem více a nikomu to nepřijde. Je to o zvyku…
jako „mazec“ mi to teda nepřipadá.
A jaké je ctěné jméno zakladatelky? Ať se můžeme pokochat, jak ji budou oslovovat v duchodku? ![]()
A to jako myslíš, že uvedená jména byla vymyšlena v posledních dvaceti letech? Že dřív neexistovala ![]()
Proč anonym? ať má jméno kdo jaké chce, ať už mladý nebo starý.
Jaký mazec??? Až ta generace Sofinek Anetek zestarne budou na ta jména zvyklá a nikomu nebude připadat divné, že patří starým lidem, děti budou dostávat kdoví jaká jména.
Zrvona tato jména jsou přece naprosto v pohodě v každém věku - za mě je spíš zvláštní starš paní či důchodkyně žijící tady v Čr se jménem Emily, Lily, Lotta, apod…u muž§ třeba Matteo nebo Elliot, na druhou stranu už to bude asi úplně normální, takže to nikomu nepřijde - každý má na to jiný cit a nikoho netřeba urážet ![]()
Já jsem Eliška a babička mi dřív řikala počkej až budeš sedět jednou na lavičce jako stará babča a budou ti řikat Eliško. Mně se to jméno nelíbí celkově, ale v tý době budou prostě jiná jména
Myslím, že to bude úplně normální. Nemusí se každá důchodkyně jmenovat Jaroslava.
@elinka90 píše:
Já jsem Eliška a babička mi dřív řikala počkej až budeš sedět jednou na lavičce jako stará babča a budou ti řikat Eliško. Mně se to jméno nelíbí celkově, ale v tý době budou prostě jiná jména
A ja jednu babicku Elisku znala, rikali jsme ji Elinko, a ani na vterinu mi neprislo, ze by to jmeno k ni jako ke stare nepasovalo.
@Anonymní píše:
Pod jakým jménem si nedokáže představit starého člověka? Seniorka Nela, Aneta, Denisa myslím že bude mazec. Moc není ani starých Lenek, Veronik či Lucií. A starý Tobiáš totéž.
A proc jako, to se budu muset na stará kolena přejmenovat?! ![]()
Ja nesnasim takova ta zdrobnela jmena typu Štěpánka, Eliška apod. Není nic horšího než stokilová statná padesátnice jménem Štěpánka…
nejhorší to je asi u Petrušky Šustrové, kdo neví, kdo to je, doporučuji vygooglit, má mohutného kníra a mastné vlasy a takhle veřejně vystupuje… ![]()