Jméno Levi pro chlapce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
13.8.19 20:21

Mě by hrozně zajímalo, jestli například v Americe také existují podobné diskuze, a hlavně předsudky, jako tady.

Každý rodič ať si pojmenuje dítě jak uzná za vhodné. Jsem přesvědčená, že posmívání kvůli jménu mají děti hlavně z hlav rodičů. Žili jsme v západní Evropě, a tam jsme vůbec nic takového nezaznamenali - to je opravdu jenom lokální úchylka, jinde by snad nikoho nenapadlo se někomu posmívat kvůli jménu. Naopak, když jsem jim vysvětlovala, že v ČR může být dítěti dáno jenom schválené jméno, a pokud chce někdo výjimku, musí si o ni napsat jedné konkrétní paní, tak jim to připadalo tak absurdní, že mi myslím, ani neuvěřili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.19 20:24

Mně osobně se Levi moc líbí (teda za předpokladu že se to vyslovuje opravdu [Levi] a ne nějaký [livaj] co se tu objevil).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 20:29
@J_Doe píše:
Mě by hrozně zajímalo, jestli například v Americe také existují podobné diskuze, a hlavně předsudky, jako tady.Každý rodič ať si pojmenuje dítě jak uzná za vhodné. Jsem přesvědčená, že posmívání kvůli jménu mají děti hlavně z hlav rodičů. Žili jsme v západní Evropě, a tam jsme vůbec nic takového nezaznamenali - to je opravdu jenom lokální úchylka, jinde by snad nikoho nenapadlo se někomu posmívat kvůli jménu. Naopak, když jsem jim vysvětlovala, že v ČR může být dítěti dáno jenom schválené jméno, a pokud chce někdo výjimku, musí si o ni napsat jedné konkrétní paní, tak jim to připadalo tak absurdní, že mi myslím, ani neuvěřili…

Jako asi ano. Na druhou stranu neresime jine věci, ktere lidi ve svete řeší, tak se to vykrati ;)

• Citovat
  • Upravit
6021
13.8.19 20:33
@Kačus82 píše:
Jako asi ano. Na druhou stranu neresime jine věci, ktere lidi ve svete řeší, tak se to vykrati ;)

Ano? A co například? :lol: Jen tak ze zvědavosti, s čím jsi to vykrátila? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15770
13.8.19 20:33
@J_Doe píše:
Mě by hrozně zajímalo, jestli například v Americe také existují podobné diskuze, a hlavně předsudky, jako tady.Každý rodič ať si pojmenuje dítě jak uzná za vhodné. Jsem přesvědčená, že posmívání kvůli jménu mají děti hlavně z hlav rodičů. Žili jsme v západní Evropě, a tam jsme vůbec nic takového nezaznamenali - to je opravdu jenom lokální úchylka, jinde by snad nikoho nenapadlo se někomu posmívat kvůli jménu. Naopak, když jsem jim vysvětlovala, že v ČR může být dítěti dáno jenom schválené jméno, a pokud chce někdo výjimku, musí si o ni napsat jedné konkrétní paní, tak jim to připadalo tak absurdní, že mi myslím, ani neuvěřili…

Normální člověk nepotřebuje konzultovat jméno dítěte na anonymním webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 20:44
@J_Doe píše:
Ano? A co například? :lol: Jen tak ze zvědavosti, s čím jsi to vykrátila? ;)

Tak momentalne z hlavy: jakou skolu vystudoval (do statnich chodej socky), z jake casti zeme je (Svycari jsou fakt divni), jaky puvod ma majetek, odkud jsi celkove. Tady jsme proste takovi rovnostarsti, jinde se s tim moc nesetkas. Dale vsechny kampane typu Me too. Ted nemyslim, ze jsou tyto veci predmetem vysmechu, ale ze to ti lide řeší jinak nez my. Staci? Doufam, ze se ted mepustime do rozborky typu ‚ale to je neco uplne jineho‘ ;)

• Citovat
  • Upravit
75500
13.8.19 20:50
@Saša019 píše:
Ahoj maminky, co si myslíte o jménu Levi? Nám se líbí, jen nevíme, jestli s ním nebude mít malý problém ve školce a škole. V zahraničí je to velmi časté jméno, tak snad by to v Česku nemuselo vadit. Na matrice doufám projde. Tak co myslíte? V záloze máme když tak ještě Nikolase, ale Levi se nám líbí víc

Okamžitě mi najely džíny Levi Strauss 501. 8)
Jestli jste příjmením Straussovi, bude to stylovka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 20:53
@sirikit píše:
Okamžitě mi najely džíny Levi Strauss 501. 8)
Jestli jste příjmením Straussovi, bude to stylovka. :palec:

Já bych raději Coco, být provdaná za Chanela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.19 20:54
@brisco píše:
Mě to evokuje tu kometu Levi-Strauss… nevím, no. Jsou i hezčí židovská jména.

Mně džíny teda… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.8.19 20:55
@Kačus82 píše:
Tak momentalne z hlavy: jakou skolu vystudoval (do statnich chodej socky), z jake casti zeme je (Svycari jsou fakt divni), jaky puvod ma majetek, odkud jsi celkove. Tady jsme proste takovi rovnostarsti, jinde se s tim moc nesetkas. Dale vsechny kampane typu Me too. Ted nemyslim, ze jsou tyto veci predmetem vysmechu, ale ze to ti lide řeší jinak nez my. Staci? Doufam, ze se ted mepustime do rozborky typu ‚ale to je neco uplne jineho‘ ;)

To, do jakých škol naše děti chodí, řeší mnozí rodiče tady taky.
Zrovna ve Švýcarsku jsme žili (a několik našich známých žije již roky), a původ vrámci krajiny jsme nezaznamenali, a ani oni. A mimochodem, původ (ve smyslu ze které země) se tady řeší snad ještě víc, viz různí migranti z východu i jihu.
Co si představuješ pod rovnostářstvím? (mě to teda zní skoro pejorativně)

Pardon za off topic, ale posmívaní se kvůli jménu prostě nedokážu ničím obhájit. A i kdyby se našlo něco, co „oni řeší, a my nemusíme“ (například takové neprůstřelní školní brašny), tak to pro mě není důvod k tomu, že mohu být stejně špatná, a pochechtávat se někomu (nebo ho litovat) kvůli jménu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 20:56
@J_Doe píše:

Mě by třeba nenapadlo se někomu smát kvůli jménu, nebo kroutit očima (no, dobře, možná v duchu). Ale když má někdo nějaké výrazné, typické jméno pro nějakou komunitu, tak by mě zajímalo, proč ho má, čistě konverzačně (měla jsem třeba známou Fatimu, té se prostě ptal na jméno ptal každej). Jinak souhlasím, každej ať si dítě pojmenuje ja chce. Ale zeptá-li se mě, co si o tom myslím, tak to řeknu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75500
13.8.19 20:57
@Ba-stet píše:
Já bych raději Coco, být provdaná za Chanela :mrgreen:

No jistě. Před pár měsíci se tu někdo ptal, jaké nejlépe jméno k příjmení Štok. :think:
Hádej jednou, co mi okamžitě naskočilo. :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.08.19 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 20:59
@sirikit píše:
No jistě. Před pár měsíci se tu někdo ptal, jaké nejlépe jméno k příjmení Stock. :think:
Hádej jednou, co mi okamžitě naskočilo. :mrgreen: :mrgreen:

Nene, a byla to vážně míněná diskuse? :mrgreen: Stock, Stock… k tomu by šla… Aneta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75500
13.8.19 21:00
@Ba-stet píše:
Nene, a byla to vážně míněná diskuse? :mrgreen: Stock, Stock… k tomu by šla… Aneta :mrgreen:

Už jsem to opravila, ono to bylo psané česky. Štok.
Malej Fernetek by neměl chybu. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.19 21:02
@sirikit píše:
Už jsem to opravila, ono to bylo psané česky. Štok.
Malej Fernetek by neměl chybu. :mrgreen: :mrgreen:

To by mohl být i Ferenc Štok… To by asi taky evokovalo to pitivo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze