Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Litta píše:
A budou mít Libora a Liboru?
nene, budou to Liběník a Luboška ![]()
A k otázce - Libora se mi nelíbí vůbec, ani trošičku.
Pro vysvetleni-otec ditete je Libor…Libora napadlo moji mamku…A manžel to KUPODIVU nezavrhl.Ja jsem na rozpacich…Tak jsem si rikala, ze se zeptam…Btw-u nas v rodine se uz po generace dava klukum jm. Bretislav.Pro jiny hrozny-pro me ZCELA normalni.Je to vzdy jen o zvyku, si myslim… ![]()
@Anonymní píše:
Pro vysvetleni-otec ditete je Libor…Libora napadlo moji mamku…A manžel to KUPODIVU nezavrhl.Ja jsem na rozpacich…Tak jsem si rikala, ze se zeptam…Btw-u nas v rodine se uz po generace dava klukum jm. Bretislav.Pro jiny hrozny-pro me ZCELA normalni.Je to vzdy jen o zvyku, si myslim…
zakladatelko, nedávala bych to. Holka bude fakt trpět. S tím Břetislavem přece neznamená, že když ho dáváte v rodině po generace, že se to nemůže změnit. Určitě přijdou jednou někdo kdo to jméno odmítne dát a třeba to budete jednou vy.
No, já bych dala holčičce krásné, vznešené, ženské jméno. Takové, že ať si představíš roztomilou copánkatou prvňačku, třicátnici v kostýmku, nebo usměvavou babičku, bude se ti líbit. Nádherných ženských jmen je většina, málokteré je opravdu špatné, ale tohle mi zní hrozně hned napoprvé :X Je to jen a jen vaše rozhodnutí, ale já bych se nechtěla jako krásná mladá slečna třeba v tanečních představovat LYBORA. ![]()
@Anonymní píše:
Pro vysvetleni-otec ditete je Libor…Libora napadlo moji mamku…A manžel to KUPODIVU nezavrhl.Ja jsem na rozpacich…Tak jsem si rikala, ze se zeptam…Btw-u nas v rodine se uz po generace dava klukum jm. Bretislav.Pro jiny hrozny-pro me ZCELA normalni.Je to vzdy jen o zvyku, si myslim…
Tak dej třeba Libuši, s tou nebude mít problém. Nad Liborou se budou lidi pozastavovat, bude si připadat jak exot a ani to není podle mě hezké jméno
Jo, a bude se ti plést s manželem při oslovování.
A co kdyz dalsi detatko bude kluk? Nebylo by lepsi jeho pojmenovat po tatinkovi? Nebo pak budete mit Libora a Liboru? ![]()
Za me teda taky Libora - holka - ne.
Mně se docela líbí, aspoň bude výjimečná a ne jedna z desítek Adelek, Terezek, Natalii a dalších porad dokola opakovaných jmen.
Břetislav byl kníže. Jest to jméno dnes nezvyklé, ale prastaré, nikoho nepohoršující.
Krásných jmen na L nebo s el je…
Lola (to zní podobně jako Libora)
Lenka
Laura
Liliana
Lilli (řešilo se tu nedávno)
Luisa
Lillith (pěkně démonické jméno, Lillith přece byla první Adamova manželka, stvořená nikoliv z něj samého jako Eva, ale z hlíny - ale odmítla svého muže poslouchat a tak byla vyhnána na zem, kde se z ní - prý - stala královna upírů. Což mi příjde jako pomluva.)
Leontýna
Lea
ELeanor
Ela
Eliška
Elizabeth
Alžběta
Paula
Paulinne
Geraldine
Josephine
A když máte rádi jména prastará tak:
Marie
Marianna
Anežka
Libuše
Jitka
Ludmila Šárka Šarlota
Charlotte
Anna
Andrea
Julie
Julia
Dejte pokoj s Liborou…chudák holka.
Dala bych to jako druhý jméno, když má být po tatínkovi a jako první nějákou ladící klasiku… ![]()
Jsem se na to vyspala a dnes ráno už proti Liboře nemám vůbec nic, vlastně celkem pěkné jméno a kdybych někoho s takovým jménem potkala, nic špatného bych si o ní ani její rodině nemyslela ![]()
Syn chodí do školky s Medardem - říká se mu Méďo, Medvídku. Taky mi nejdřív přišlo „děsné“ a teď už v pohodě, Méďa je prima klučík ![]()
Ja taky nemam rada tahle prechylena muzska jmena, ale uvedomme si, kolik jich je uplne beznych: Daniela, Petra, Pavla, Jana, Ivana, Zdena…
Obecne pokud se vam libi, dejte. Lidi si zvyknou. Dite trpet vubec nebude, v dnesni dobe ne.