Jméno Libora

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31379
4.1.16 09:12
@Anonymní píše:
Pro vysvetleni-otec ditete je Libor…Libora napadlo moji mamku…A manžel to KUPODIVU nezavrhl.Ja jsem na rozpacich…Tak jsem si rikala, ze se zeptam…Btw-u nas v rodine se uz po generace dava klukum jm. Bretislav.Pro jiny hrozny-pro me ZCELA normalni.Je to vzdy jen o zvyku, si myslim… :nevim:

a tak s tím zvykem musím naprosto souhlasit.

běžné je jméno Debora a nikdo by tu nenapsal, že je to hrůza, děs a co vše se tu objevilo (i ode mě, přiznávám)

a přitom Libora-Debora. V čem se tahle dvě jména „kvalitativně“ vlastně liší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
4.1.16 14:46

Vůbec se mi nelíbí… tu už radši jak tu radili třeba Libušku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
4.1.16 19:10

22 nositelek v ČR. Už jen to svědčí o tom jak je to jméno skvělé.

Debor je v ČR 118.

Deborah (Debbie) je populární na západě.

Já vím jaké to je když vám lidi komolí nezvyklé jméno. Měl jsem z toho mindrák… Kdyby s tím nebylo tolik papírování a běhání asi jsem si to změnil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
5.1.16 15:13
@Anonymní píše:
Holky-jak se vam jevi holcici jmeno Libora?? Vnimate ho jako „blby“? :think:

Je to takové hodně zvláštní a nezvyklé - ale okolí by si zvyklo. Já ve školních letech potkala holku se jménem Filipa a přišlo mi to naprosto hrozné - ještě jsem se tak nad tím pozastavila, jestli dobře slyším. A teď mi to přijde jako poměrně normální jméno, idkyž se mi tedy nelíbí, ale nezavrhla bych ho. Stejně to vnímám s Liborou - nelíbí se mi, ale vysloveně mě nějak nepohoršuje. Ovšem do rodinné tradice by určitě pasovala i jiná jména, tak bych se na tvém místě ještě porozhlédla. Pokud ho však chceš, klidně ho dejte - v téhle době už nemyslím, že by tím holka ve škole trpěla a někdo se smál.

Já se zrovna nedávno zamýšlela nad tím, proč se některá jména stala tak populární. K tomu ama o sobě opravdu nezní hezky a jsou tvrdá. Například taková /omlouvám se/ Tereza - to je naprsoto ošklivé slovo, ale jak jsou všichni zvyklí na malou Terezku, Terku, Terinku a slyší to jméno často, tak to berou jako hezké jméno. Ale opravdu se všem líbí, jak to jméno zní v základním tvaru? A třeba taková Martina mi zní úplně stejně, jako Filipa nebo Libora. Jenom to nikomu už tak nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
5.1.16 17:50

@nanoBETA Zrovna Tereza se mi libi hlavne v zakladnim tvaru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
5.1.16 18:14

Strašný. Nelíbí se mi skoro žádná jména pro holku, co mají i mužský tvar (včetně Ivany, Andrey, Petry, Pavly, Jany atd.). Znala jsem Václavu. :nevim:
Co se týče zdrobnělin, tak to jsem alergická skoro na všechny (hlavně ty s č - Káča/Kačka, Verča, Julča atd.), tak asi nejsem správný „soudce“ v této problematice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
5.1.16 18:17
@KimL píše:
Strašný. Nelíbí se mi skoro žádná jména pro holku, co mají i mužský tvar (včetně Ivany, Andrey, Petry, Pavly, Jany atd.). Znala jsem Václavu. :nevim:
Co se týče zdrobnělin, tak to jsem alergická skoro na všechny (hlavně ty s č - Káča/Kačka, Verča, Julča atd.).

Ty mi mluvíš z duše! :) Já teda akceptuju jména Andrea, Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
5.1.16 18:26

@Ukulina Ty jsou ještě v mezích, Janě bych stejně říkala Honzo, jako to bylo v jedné české pohádce :mrgreen:. Jinak jako můj výběr top jmen taky není žádnej jackpot, ale Libora teda… fakt za trest :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148145
5.1.16 18:41
@KimL píše:
@Ukulina Ty jsou ještě v mezích, Janě bych stejně říkala Honzo, jako to bylo v jedné české pohádce :mrgreen:. Jinak jako můj výběr top jmen taky není žádnej jackpot, ale Libora teda… fakt za trest :/

Libora mi přijde stokrat lepší než ty Vanessy, Jessiky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
5.1.16 18:43
@Anna766 píše:
Libora mi přijde stokrat lepší než ty Vanessy, Jessiky a pod.

Jo, to je taky hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
5.1.16 18:47

Těžko říct, já bych to brala jako pomstu od rodičů, zrovna tak jako to svoje. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.1.16 19:17
@boball píše:
Těžko říct, já bych to brala jako pomstu od rodičů, zrovna tak jako to svoje. :?

někdo může mít trauma i z Martiny, někdo bude nadšenej z Jenovéfy…to si nevybereš… Liboru bych osobně nedávala, zarazila by mě(jako pár jinejch jmen, který už nositele maj…), ale u cizích bych to dál nekomentovala a kdyby se tam jmenovala moje vnučka, nebo neteř, tak nějákou zdrobnělinku bych si našla a říkala jí tak… pro mě je to v kategorii Bronislava(ale Broňa jde) Ladislava(ale Laďka se mi docela líbí) a jiné vesměs Slávky, ale na ty je společnost přece jen zvyklejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
5.1.16 19:22

@Gosi Tak já to beru z pohledu spíš toho dítěte. Sama bych jí říkala třeba Libka, Libča, Líba, co já vím, co by mne napadlo.Ale mužské jméno po tátovi, což mi tímhle zavání, dávat dívce, to jsem celá naježená. Ale, je to moje trauma, třeba jiný človíček by byl z toho nadšený. Mě tedy mrzí celý život, že mi naši nedokázali najít líbivé holčičí jméno a práskli to tam po tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.1.16 19:26
@boball píše:
@Gosi Tak já to beru z pohledu spíš toho dítěte. Sama bych jí říkala třeba Libka, Libča, Líba, co já vím, co by mne napadlo.Ale mužské jméno po tátovi, což mi tímhle zavání, dávat dívce, to jsem celá naježená. Ale, je to moje trauma, třeba jiný človíček by byl z toho nadšený. Mě tedy mrzí celý život, že mi naši nedokázali najít líbivé holčičí jméno a práskli to tam po tátovi.

no to se nedá odhadnout dopředu bohužel… ono třeba ženské jméno(vpodstatě až moc) je Julie(Julča) a jmenovat se tak já, tak to jdu jakmile bude možnost změnit… taky jsem psala vybrat nějáké „klasické holčičí“ a Liboru jako druhou, pak si malá vybrat, podle toho jaká bude natura… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148145
5.1.16 19:29
@boball píše:

To máš těžký no :nevim: já mám dle jiných to líbivé dívčí jméno a odvařená jsem z něho nikdy nebyla. Svè dceři jsem to lïbivè,jak ty píšeš, lībivé dívčí jméno dala. A stejně pořád posloucham jak je blbý a že by se radši jmenovala Anna jako ja. Jmenuje se Kristýnka. Vżdycky jsem si říkala, že až budu mít holčičku, tak jí jménem Anna nepotrestám. No on každy dobrý skutek atd. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze