Jméno Lilien/ Lilian

12
27.7.14 08:01

Jméno Lilien/ Lilian

Ahoj holky! Vážně uvažuji s mužem o jménu Lilien ( běžně Lili) máta nějakou běžnou zkušenost s tímto jménem?
Nedá se vůbec skloňovat, tak jestli to nečiní nějaký problém. Jinak o tom kolem nás nikdo neví, tak se trošku obáváme i negativních reakcí. Druhé vybrané jméno je Viktorie, ale nějak ta Lli je zajímavější, krásná a originální!! Ještě zmiňují i příjmení Chmelařová
Děkuji za Vaše reakce!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15275
27.7.14 08:06

@Desig Lilien je hezké jméno, nedávno jsem se setkla s dvouletou holčičkou Lilien a rodiče jí oslovují Lili nebo Lilienko. Líbí se mi jména která se nadají hloupě komolit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
27.7.14 08:07

@Alušáček Hloupě komolit se dá každé jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.7.14 08:10

To je pravda.. Je to např. U jména Karolína. Je krásné, ale zkráceně Kája se mi už nelíbí! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
27.7.14 08:14

Je to nádherné jméno, ja ho chtěla taky..ale u manžela to neproslo, strasne se mu to nelíbilo. A tak mame Viktorku…mame stejny vkus na jmena :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.7.14 08:15

Tak to teda ano! A jaká je pro Vás Viktorka v praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
27.7.14 08:16

To je sice pravda, že skomolit jde každé jméno, ale některé míň :lol: Třeba řikat Davidovi Dádo, Adélce Áďo, Karolíně Kájo atd. se mi vůbec nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
27.7.14 08:17

V praxi uzasne, moc ji to jmeno sluší :-) Vetsine lidem se to taky moc libi a v tom velkem množství Amalek, Nel a Em je i docela originalni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
27.7.14 08:17

@Desig Lili se mi libi. Mam snad 3 zname, ktere tak pojmenovali sve holcicky. Celkem mi to jde i k tomu prijmeni. Ale popravde se mi Viktorie libi vice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
27.7.14 08:25

Ahoj, my taky uvažujeme o Lily, a právě přemýšlíme jestli bychom dali Liliana nebo Lilien. Ta zkrácenina se mi líbí s ypsilon na konci. Jinak jako druhé jméno v pořádí máme překvapivě Viktorku :-) Ale ještě nevíme co čekáme, takže jenom tak uvažujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
27.7.14 08:25

My taky máme na holčičku Lilianku, miminko čekáme v listopadu…a reakce jsou různý..některým se to jméno libí moc, ale starší generace to obkecává…hold, bude muset si zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.7.14 08:33

My měli problém si nějaké jméno najít. Moc se nám jich nelíbilo. Do toho se mi dostala do rukou kniha jméno je tvůj osud a většina jmen, co se nám líbila neměla moc hezký osud. Je to jinak i na horoskopy. cz
Tak jsme to nechali na Viktorii, ale před pár dny jsem narazila ještě na tohle jméno. Je v kalendáři, originální a s dobrým významem.
Jinak mám měsíc do porodu, tak se už každý ptá… Stále je odpověď, že vybíráme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
27.7.14 08:35

@Desig Obě jména jsou skvělá volba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.7.14 08:47

Líbí se mi obě jména, ale Viktorie asi trošku víc a víc se podle mě i hodí k příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
27.7.14 08:48

@Petta29 Viktorka se mi také líbila, až do té doby, co jsem slyšela, jak jedna maminka říká dcerce ječíš, jak Viktorka u splavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze