Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky! Vážně uvažuji s mužem o jménu Lilien ( běžně Lili) máta nějakou běžnou zkušenost s tímto jménem?
Nedá se vůbec skloňovat, tak jestli to nečiní nějaký problém. Jinak o tom kolem nás nikdo neví, tak se trošku obáváme i negativních reakcí. Druhé vybrané jméno je Viktorie, ale nějak ta Lli je zajímavější, krásná a originální!! Ještě zmiňují i příjmení Chmelařová
Děkuji za Vaše reakce!! ![]()
@Desig Lilien je hezké jméno, nedávno jsem se setkla s dvouletou holčičkou Lilien a rodiče jí oslovují Lili nebo Lilienko. Líbí se mi jména která se nadají hloupě komolit ![]()
To je pravda.. Je to např. U jména Karolína. Je krásné, ale zkráceně Kája se mi už nelíbí! ![]()
Je to nádherné jméno, ja ho chtěla taky..ale u manžela to neproslo, strasne se mu to nelíbilo. A tak mame Viktorku…mame stejny vkus na jmena
![]()
To je sice pravda, že skomolit jde každé jméno, ale některé míň
Třeba řikat Davidovi Dádo, Adélce Áďo, Karolíně Kájo atd. se mi vůbec nelíbí.
V praxi uzasne, moc ji to jmeno sluší
Vetsine lidem se to taky moc libi a v tom velkem množství Amalek, Nel a Em je i docela originalni ![]()
@Desig Lili se mi libi. Mam snad 3 zname, ktere tak pojmenovali sve holcicky. Celkem mi to jde i k tomu prijmeni. Ale popravde se mi Viktorie libi vice ![]()
Ahoj, my taky uvažujeme o Lily, a právě přemýšlíme jestli bychom dali Liliana nebo Lilien. Ta zkrácenina se mi líbí s ypsilon na konci. Jinak jako druhé jméno v pořádí máme překvapivě Viktorku
Ale ještě nevíme co čekáme, takže jenom tak uvažujeme.
My taky máme na holčičku Lilianku, miminko čekáme v listopadu…a reakce jsou různý..některým se to jméno libí moc, ale starší generace to obkecává…hold, bude muset si zvyknout
My měli problém si nějaké jméno najít. Moc se nám jich nelíbilo. Do toho se mi dostala do rukou kniha jméno je tvůj osud a většina jmen, co se nám líbila neměla moc hezký osud. Je to jinak i na horoskopy. cz
Tak jsme to nechali na Viktorii, ale před pár dny jsem narazila ještě na tohle jméno. Je v kalendáři, originální a s dobrým významem.
Jinak mám měsíc do porodu, tak se už každý ptá… Stále je odpověď, že vybíráme
Líbí se mi obě jména, ale Viktorie asi trošku víc a víc se podle mě i hodí k příjmení.
@Petta29 Viktorka se mi také líbila, až do té doby, co jsem slyšela, jak jedna maminka říká dcerce ječíš, jak Viktorka u splavu