Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelíbí. Ale pokud tobe ano, není co řešit. Nenadchne, neurazi.
Nelíbí, je to oblíbené jméno meho dětství a moc se nedivim, že už se málo používá, jako i další jména té doby.. Petra, Jitka, Pavla, Ivana.
@Anonymní píše:
Aho..Líbí se Vám jméno Martina pro holčičku?
Jaké byste používaly zdrobnělinky nebo hezké přezdivky? Mooc prosím anonym -jsem těhu a chodí zde ženy z rodina, nechci aby to věděly
Všechny Martiny, co znám, si nechávají říkat Marťa nebo Maty. Okolí ještě přidává zkratku Marťas.
Myslím, že každé jméno je hezké, když se hezky vysloví
Já bych ho nedala kvůli R, v mém okolí si bohužel někdo šlape na jazyk ![]()
Líbí moc
moje mamka a mladší sestra se tak jmenují
ségře nejvíc lidi říkají Marťo, já jí nejčastěji říkám Martinko.
Máme Martinku doma. Je to nevystredni a v současnosti málo četné jméno u děvčat. Říkáme jí marti, martinko, marťo, marťadlo… prostě běžné jméno, běžné tvary oslovení. Pro milovníky odlišností a specialit nevhodné. Máme typický české příjmení.
Těm co se líbí moderní jména typu Nela, Ela, Ema, Viktorie, Sofie tak se asi nelíbí…ale mně se líbí moc
. Dala bych jméno co se líbí mně…a ne ostatním na emiminu
![]()
Líbí. Víc teda spíš mužská verze, ale i na holku to není špatný.
@zudina píše:
Nelibi. Pokud typicky ceske na M dala bych Monika
Hehehehe. „Typicky české“. Jak se to vnímání mění? Babička moji kamarádky se mohla zjevit, když na přelomu sedmdesatek a osmdesátek dali jméno Martina. Že je to nenormální, že se jí všichni budou smát, že podlehnout každé novince…
Za dvacet let se bude psát. No typický česká Mia se mi moc nelíbí ![]()
To není nic proti, jen jek se to každou generaci mění. Z těch cool jmen dříve (Petra, Martina, Lenka) se stanou ty, co "má každý', což se v příští generaci stane Sofiim, Miam, Larám…
Líbí. Podle mě dobré jméno. Marťa, Máťa, Maťka, Marťula, Marťan. Je mezinárodní, všude ho znají. Hodně používané pro děti je například v Itálii. A nejmenuje se tak každá druhá Ema na hřišti. Šla bych do toho ![]()
@Anonymní píše:
Jaké byste používaly zdrobnělinky nebo hezké přezdivky? Mooc prosím anonym -jsem těhu a chodí zde ženy z rodina, nechci aby to věděly
Jinak, klidně bych ho dala. Bude originální.
Ahoj,
názor ostatních není důležitý, pokud v příjmení nejsou další R, tak proč ne.
Martina, Martinka, Marťa, Matys, Maty,…