Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
„Problém“ může být u dvou dlouhých jmen, nevejdou se do kolonek třeba v třídnici ![]()
@Anonymní píše:
Můžete se pochlubit kdo má dite které má dvě jména a jaká? Setkali jste se s někým problémem u jména? A prosím ty co se jim dvě jména nelíbí u dětí at nekomentuji. Dekuji
chtěli jsme, ale ani jeden nemáme rádi byrokracii a zbytečnou administrativu, druhé jméno bychom museli nechat schválit a zaplatit 1000 korun, protože u nás takové jméno není, takže mají děti jen jedno…ale měla jsem ve škole na základce spolužáka, co měl 2 jména a učitelky se po něm hrozně vozily, ale tak snad za těch 20 let se už něco změnilo ![]()
Syn má dvě jména, písmenkově to vyjde stejně jako jedno moje s příjmením. zatím jsem nezazanamenala, že by měl s tím nějaký problém, na školní sešity si píše první jméno a počáteční písmeno druhého jména. Voláme ho jen prvním jménem.
Dcera 11 let má dvě jména, zatím vypadá, že je spokojená, do kolonek se to vejde, na sešity taky, ale většinou píše jen inicialu s tečkou druhého jména.
Já u hodně dětí ani nevím, že mají dvě jména, dokud to někam nepíšu. Říká se jim jen tím jedním. Proto by mě docela zajímalo, co vede rodiče k tomu, že jim ta dvě jména dají?
Mě by zajímalo co vás vedlo k tomu dát dítěti druhé jméno, když čtu, ho stejně nepoužívají. Nerejpu, jen čistě ze zvědavosti
@vokishka píše:
Já u hodně dětí ani nevím, že mají dvě jména, dokud to někam nepíšu. Říká se jim jen tím jedním. Proto by mě docela zajímalo, co vede rodiče k tomu, že jim ta dvě jména dají?
U nás to, aby nebyl Josef pátý, a aby se dalo rozlišit, komu patří pošta apod, když má stejné jméno s otcem. A v té době když se narodil i s dědou. ![]()
Já mám dceru 20 měsíců a má dvě jména Stela Sofie. Hrozně se nám ta kombinace líbila. Nikdo se nad tím nepozastavuje. Dnes je to celkem běžné. V pribuzenstvu máme ještě Victorii Marii, ale ta žije v Anglii.
Známa má Amélie Audrey, Sebastian Phelippe a tomu třetímu se taky pomstili, ale už si jméno nepamatuju. K tomu příjmení typicky české ala Novák
jako to je traparna nejvetsi
Tak jo, poslední Christien Fabien… úplně nevim kdo z nich to vyhral
Ahoj
jste příznivci spíše klasických českých jmen jako např. Stanislav/Josef/Jan nebo dáváte přednost moderním? Myslíte na to, aby bylo jméno dítěte výjimečné nebo spíše „zapadlo“?
![]()
@vokishka píše:
Druhé jméno se dává většinou po předcích.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Přesně.. Nase dcera je Laura Anna.. Lauru jsme chteli, a Anicka je po vsech babičkach.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Vždyť většina to druhé jméno nepoužívá.
Můžete se pochlubit kdo má dite které má dvě jména a jaká? Setkali jste se s někým problémem u jména? A prosím ty co se jim dvě jména nelíbí u dětí at nekomentuji. Dekuji