Dve jména pro mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.20 10:05

Dve jména pro mimi

Můžete se pochlubit kdo má dite které má dvě jména a jaká? Setkali jste se s někým problémem u jména? A prosím ty co se jim dvě jména nelíbí u dětí at nekomentuji. Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64906
5.4.20 10:08

„Problém“ může být u dvou dlouhých jmen, nevejdou se do kolonek třeba v třídnici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.4.20 10:21
@Anonymní píše:
Můžete se pochlubit kdo má dite které má dvě jména a jaká? Setkali jste se s někým problémem u jména? A prosím ty co se jim dvě jména nelíbí u dětí at nekomentuji. Dekuji :)

chtěli jsme, ale ani jeden nemáme rádi byrokracii a zbytečnou administrativu, druhé jméno bychom museli nechat schválit a zaplatit 1000 korun, protože u nás takové jméno není, takže mají děti jen jedno…ale měla jsem ve škole na základce spolužáka, co měl 2 jména a učitelky se po něm hrozně vozily, ale tak snad za těch 20 let se už něco změnilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
5.4.20 10:22

Syn má dvě jména, písmenkově to vyjde stejně jako jedno moje s příjmením. zatím jsem nezazanamenala, že by měl s tím nějaký problém, na školní sešity si píše první jméno a počáteční písmeno druhého jména. Voláme ho jen prvním jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
5.4.20 10:37

Dcera 11 let má dvě jména, zatím vypadá, že je spokojená, do kolonek se to vejde, na sešity taky, ale většinou píše jen inicialu s tečkou druhého jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64906
5.4.20 10:40

Já u hodně dětí ani nevím, že mají dvě jména, dokud to někam nepíšu. Říká se jim jen tím jedním. Proto by mě docela zajímalo, co vede rodiče k tomu, že jim ta dvě jména dají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.20 10:41

Mě by zajímalo co vás vedlo k tomu dát dítěti druhé jméno, když čtu, ho stejně nepoužívají. Nerejpu, jen čistě ze zvědavosti

• Citovat
  • Upravit
15051
5.4.20 10:46
@vokishka píše:
Já u hodně dětí ani nevím, že mají dvě jména, dokud to někam nepíšu. Říká se jim jen tím jedním. Proto by mě docela zajímalo, co vede rodiče k tomu, že jim ta dvě jména dají?

U nás to, aby nebyl Josef pátý, a aby se dalo rozlišit, komu patří pošta apod, když má stejné jméno s otcem. A v té době když se narodil i s dědou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.4.20 13:50

Já mám dceru 20 měsíců a má dvě jména Stela Sofie. Hrozně se nám ta kombinace líbila. Nikdo se nad tím nepozastavuje. Dnes je to celkem běžné. V pribuzenstvu máme ještě Victorii Marii, ale ta žije v Anglii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.20 23:08

Známa má Amélie Audrey, Sebastian Phelippe a tomu třetímu se taky pomstili, ale už si jméno nepamatuju. K tomu příjmení typicky české ala Novák :zed: jako to je traparna nejvetsi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.20 23:11

Tak jo, poslední Christien Fabien… úplně nevim kdo z nich to vyhral

• Citovat
  • Upravit
11
6.4.20 11:02

Jména - moderní nebo klasická?

Ahoj :) jste příznivci spíše klasických českých jmen jako např. Stanislav/Josef/Jan nebo dáváte přednost moderním? Myslíte na to, aby bylo jméno dítěte výjimečné nebo spíše „zapadlo“? :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 05:21
@vokishka píše:
Já u hodně dětí ani nevím, že mají dvě jména, dokud to někam nepíšu. Říká se jim jen tím jedním. Proto by mě docela zajímalo, co vede rodiče k tomu, že jim ta dvě jména dají?

Druhé jméno se dává většinou po předcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
8.4.20 06:44
@Morrígan Ní_Boii píše:

Přesně.. Nase dcera je Laura Anna.. Lauru jsme chteli, a Anicka je po vsech babičkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64906
8.4.20 07:12
@Morrígan Ní_Boii píše:

Vždyť většina to druhé jméno nepoužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko