Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím ženy, zajímá mě Váš názor - které jméno se Vám z těchto dvou líbí více? A proč? Napište prosím i třeba přezdívky, jaké byste dávaly. Třeba mi to pomůže s rozhodováním. Díky
![]()
Mně se víc líbí Alex, ale jak někdo říká Saša nebo Lexa, to je hruza
a Lucas bude prostě obycejnej Lukáš, Luky, kterej bude muset akorát dokola vysvětlovat, že rodiče museli bejt za každou cenu originální, a proto se píše s ‚c‘ ![]()
@darekp
tak nejak. Nechapu tu manii s cizima variantama jmen…treba Nicol misto Nikola.
@Tarjei Příjmení bude po tátovi Vystrčil právě.
Ale myslím, že to jsou spíše univerzální jména i k českým příjmením. Alex Vystrčil - Lucas Vystrčil je myslím OK. Nejdříve jsme měli vybráno Alex, ale poslední dny jsem začala přemýšlet i nad Lucasem, protože myslím, že má lepší zdrobněliny/přezdívky. Typický český jména se nám moc nelíbí a nevybrali jsme.
V českém prostředí bych Lucase určitě nedávala, přijde mi to trapný.
@darekp Ano, taky se mi nelíbí oslovení Saša, Lexa. Ale to právě s Alexem nemá nic společného. Alexandr je Saša/Lexa. Jinak Alex slaví i svátek na Alexeje ne na Alexanndra. Ale vysvětlete to lidem třeba ve škole.
V rodině bychom mu tak rozhodně neříkali.
@Tarjei píše:
@darekptak nejak. Nechapu tu manii s cizima variantama jmen…treba Nicol misto Nikola.
@ropucha 02 píše:
Sorry, napadá mě Lucas ocas Vystrčil.
Zrovna Vystrčil by zasloužil české jméno. Takhle k tomu zní Lucas i Alex hrozně, ale to je můj názor.
@Leonn píše:
Lucas Vystrčil je myslím OK.
A Lukáš Vystrčil bude ještě lepčí! ![]()