Lucas nebo Alex?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
31.3.20 10:44

Alex se mi libi vic. A Lucas nekomentuji radeji, proc nemuzete dat normalne Lukas? K prijmeni se rozhodne hodi vice Lukas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008

Za mě Alex, ale nikdo by mu nesměl rict Sašo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142

@Lori 5 Ano líbí se mi více jak Alí, „Alíku“ :mrgreen: :mrgreen: Alexíku. Více Luky, Lucasi, Lukysku, Luku atd :roll: S tím Alexem nějak nemůžu přijít na to, jak bych ho oslovovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
@ropucha 02 píše:
Sorry, napadá mě Lucas ocas Vystrčil. :roll:

Tohle mě také napadlo jako první, ale myslel jsem, že jenom já mám tak zvrácené myšlení! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.3.20 10:46

@kaja00 Lukáš se mi tolik nelíbí a Lukas mi příjde právě jako Lukáš bez háčků a čárek. (Jako by se spletl) :mrgreen: Lucas na druhou stranu taky bude muset vysvětlovat, že je s „c“ když bude například diktovat jméno :roll: Nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.3.20 10:48

@jege Hmmm děti si ale vždy něco najdou. Chápu, nemusím tomu jít naproti, ale.. Prvně jsem chtěla Denise :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
31.3.20 10:49
@AjaF píše: :mrgreen:Zrovna Vystrčil by zasloužil české jméno. Takhle k tomu zní Lucas i Alex hrozně, ale to je můj názor.

Souhlasím, Vystrčil je české příjmení a zaslouží si české jméno. Jinak to působí komicky, ty ultramoderní kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
31.3.20 10:49
@Leonn píše:
@darekp Ano, taky se mi nelíbí oslovení Saša, Lexa. Ale to právě s Alexem nemá nic společného. Alexandr je Saša/Lexa. Jinak Alex slaví i svátek na Alexeje ne na Alexanndra.

A Alexej je Ľoša, Sáňa! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
31.3.20 10:50
@Leonn píše:
Prvně jsem chtěla Denise :mrgreen:

Denis hrál tenis a natloukl si…enis! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
31.3.20 10:52
@Tarjei píše:
@darekp :lol: tak nejak. Nechapu tu manii s cizima variantama jmen…treba Nicol misto Nikola.

Není Nikola (původně) mužské jméno? Nikol je holčičí varianta.

Jinak Lucas Vystrčil je příšerný. To už radši ten Lukáš. V podstatě se to i dost podobně vyslovuje.
Alex je dobré, ale nehodí se k příjmení.
Pokud nechcete ryze české, co třeba Damien, Dan, Ben, Oliver, Dominik, Kevin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
31.3.20 10:54
@Leonn píše:
@jege Hmmm děti si ale vždy něco najdou. Chápu, nemusím tomu jít naproti, ale.. Prvně jsem chtěla Denise :mrgreen:

Mne se hodne libi klucici jmeno Denis a holcici jmeno Linda, ale nektere deri umi byt zleee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
31.3.20 10:57

A co třeba k typicky českému jménu typicky české příjmení? Třeba Jan Vystrčil, Ondřej Vystrčil, Tonda Vystrčil.
Nemám ráda tenhle styl, kdy si lidé pro své děti vybírají cizí jména, a ještě k tomu k českým příjmením. Přitom je tolik nádherných českých jmen!
Ještě bych jen chtěla uvést, že jsem dělala několik let na OSPOD, kde se dnes a denně setkáváte s opravdu velmi sociálně slabými lidmi, lidmi jednoduchými na duchu a můžu říci, že jejich děti se nejčastěji jmenovali: Sebastián, Adrián, Alex, Max, Nicola, Emma, Nathalia, Lucas, atp. Jen aby se zviditelnili. Možná už proto jsem na tato jména alergická a nikdy bych je svému dítěti nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
31.3.20 11:03

Alex se mi nelibi presne kvuli tem prezdivkam, Lucas je super, sle skrz to vysvetlovani u nas v cechackove pokud neplanujete zit v cizine a s ceskym prijmenim bych taky dala spise Lukáše, ja to chapu, muj syn je Matyáš, ale taky jsem uvažovala o Matyasovi, Mathiasovi atd. Ale nakonec jsem rada za matyáše, osloveni jsou stejny, a nemusi nic vysvětlovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.20 11:32

Radši Alex a nebo Lukáš, když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.3.20 11:34

Ano popřemýšlím i nad tou českou variantou Lukáš :think: