Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se líbí více Mlada než Milada
Už mám doma Marii a Magdalenu a kdyby byla časem třetí holka budeme nejspíše zase vybírat jméno od M.
Jindřiška není špatné jméno. Růžena se mi nelíbí, stejně jako třeba Božena nebo Blažena.
Za mne je Milada hrozne depresivni, ale to mam proste asociaci. Libi se mi Lydie, Karla, Matylda
Máme v rodině náctiletou Miladu, jméno jí sluší. Růžena se mi nelíbí, ale nemám ráda květinová jména, tak proto. Vzpomněla jsem si ale, že jsem letos malou Růženku potkala, docela mě to překvapilo.
Já mám v oblibě jména jako Dorota, Františka, Vilemína.
@Rumia píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se Vám líbí starší Česká jména? Mě se třeba hodně líbí Milada, Jindřiška, Růžena… Co si o nich myslíte?
Nedala bych.
Nelíbí se mu ani jedno
plus ještě třeba Františka, Doubravka atd. Neumím si představit pojmenovat miminko Milada. Ale je to otázka vkusu, já na ty starší jména nejsem. Zajímavé, že u chlapů mi to nevadí. To se mi celkem líbí Václav, Jaroslav, Miroslav, Josef..
Ta Jindriska se mi libi
jak uz tu bylo zmineno, u te Milady mam bohuzel taky depresivni asociaci. Ale spatne jmeno to neni. Vzpomnela jsem si, jak jsme jako pubertacky sledovaly serial „Divoky andel“, kde byla Mili, to je hezka domaci podoba. A kdyby pak chtela, mohla by si rikat i Lada…
@Vemas píše:Tak jí připomeň Miladu Horákovou.
Miladu znam jednu a desne sve jmeno nasnasi. Stejne jako Marie, nebo Ludmila
Ktere znam.
@Rumia píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se Vám líbí starší Česká jména? Mě se třeba hodně líbí Milada, Jindřiška, Růžena… Co si o nich myslíte?
Osobně se mě líbí Doubravka, Drahomíra, Jenovefa (prostě ploditelka života), Božidara, Božena Česká. Možná ještě Dobromila a Milena.
@Filanda píše:
Mně se líbí více Mlada než MiladaUž mám doma Marii a Magdalenu a kdyby byla časem třetí holka budeme nejspíše zase vybírat jméno od M.
Jindřiška není špatné jméno. Růžena se mi nelíbí, stejně jako třeba Božena nebo Blažena.
Jo, Mlada je výborná. ![]()
Stará jména se mně líbí moc - z výběru hlavně Milada a Růžena, ale třeba i Božena, Bohdana, Josefína, Jarmila, Ludmila… I svojí dceři jsem mezi nimi vybrala, a pokud budou další děti, určitě bych zase volila z tohoto okruhu jmen ![]()
Líbí se mi skoro všechna stará jména uvedená v této diskuzi kromě té Milady a Mileny( ta nevím jestli byla zmíněná). Nejvíc se mi líbí Růžena, Štěpánka, Jenovéfa.
S dcerou chodí do školy Zdíška, Zdislava. Je to originální ![]()
Milada se mi líbí, jenom oslovení Miládko už tolik ne
@MaSo28 píše:
S dcerou chodí do školy Zdíška, Zdislava. Je to originální
Milada se mi líbí, jenom oslovení Miládko už tolik ne
Miládka byl Adina Mandlová v Hotelu Modré hvězda.
![]()
Jmenuji se Milada, jmeno se mi nelibi, je takove hodne tvrde a depresivni, na zakladce mi rikali Milado Kopeckova z Tele Tele ![]()
Anonym kvuli jmenu ![]()