Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak se Vám líbí starší Česká jména? Mě se třeba hodně líbí Milada, Jindřiška, Růžena… Co si o nich myslíte?
Krásná jména. Stejně jako Anna, Anežka, Helena, Karla, Ludmila…
Nelibi se mi ani jedno. Znam Ruzenu, je velmi obezni. Coz mi prijde peklo. Ruzenka je hezka v pohadkach. Takze tahle volba vubec a zbytek taky ne.
Jeste mozna v tech starych jmenech Stepanka pro holku.
No, asi žádné
Nenapadá mě žádné staré jméno, které by se mi líbilo. Všechna, která zmiňuješ, mi přijdou vhodná tak pro starou paní (babičku). Třeba novorozenec Růžena mi přijde děsný ![]()
Ja mam ta stara jmena hrozne rada
aspon je to dneska originální a ne sama vaneska, natalka atd…
@Nattally3 píše:
No, asi žádnéNenapadá mě žádné staré jméno, které by se mi líbilo. Všechna, která zmiňuješ, mi přijdou vhodná tak pro starou paní (babičku). Třeba novorozenec Růžena mi přijde děsný
Stejne tak hrozny je novorozenec Natalie nebo Vanessa. Ruzenka je pro malou holcicku jemne. Jaky si to clovek udela, takovy to ma.
Miladu znam jednu a desne sve jmeno nasnasi. Stejne jako Marie, nebo Ludmila
Ktere znam.
@Nattally3 píše:
No, asi žádnéNenapadá mě žádné staré jméno, které by se mi líbilo. Všechna, která zmiňuješ, mi přijdou vhodná tak pro starou paní (babičku). Třeba novorozenec Růžena mi přijde děsný
Jasně, protoze kazda babicka uz se stara narodila a nikdy nebyla to miminko Ruzenka zejo ![]()
Mně se to líbí moc. Aspoň nějaká změna ve školce, kde je to sama Ellen, Eliška, Sofie, Adélka atd
Z těch co uvádíš se mi líbí pouze Jindřiška. Jinak ze starších ženských jmen se mi třeba líbí Marie, Františka, Žofie.