Jméno Milada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
27.9.20 09:56

Líbí. Přijdou mi originálnější a daleko hezčí než cizí jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 23:57

Milada me pripomina Horákovou. Zalezi co myslis „starší Česká jména“. Vetsina jmen jsou starsi verze cizich, jako Jindřiška= je ženské křestní jméno německého původu Henrieta.
Růžena, vzniklo jako překlad latinského jména Rosa – růže.
Libi se mi jen, Lenka, a Dalibor.

• Citovat
  • Upravit
1.10.20 16:34
@Anonymní píše:
Milada me pripomina Horákovou. Zalezi co myslis „starší Česká jména“. Vetsina jmen jsou starsi verze cizich, jako Jindřiška= je ženské křestní jméno německého původu Henrieta.
Růžena, vzniklo jako překlad latinského jména Rosa – růže.
Libi se mi jen, Lenka, a Dalibor.

Milada Horáková je hrdinka, takže proč jí nedat?! :nevim: Když ne Milada, tak je i dobrá Mlada.
Osobně bych Rosu četla s písmenem S a né Róza. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.20 16:36
@Anonymní píše:
Jmenuji se Milada, jmeno se mi nelibi, je takove hodne tvrde a depresivni, na zakladce mi rikali Milado Kopeckova z Tele Tele :roll:
Anonym kvuli jmenu :)

Mlada Přemyslovna je známá nositelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.20 23:54

Pod kazdym jmenem co si napsala si predstavim babicku :think: starsi jmeno proc ne, ale zrovna tyhle se mi nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
2.10.20 06:16

Mě se líbí Jindřiška a Štěpánka, Růženy máme v rodině 2, obě už starší paní, ale jméno mi nevadí. My máme dnes moderní Rozálii, protože manžel…Jinak se mi líbí i Žofie ani ta Milada není vůbec špatné jméno. Taky je zajímavé Milena, tam je jen problém se zdrobnělinou Milenka (měli jsme v práci) :mrgreen:
A hodně se mi vždycky líbilo jméno Ondřejka, žádnou jsem nikdy neznala, ale nedávno jsem na jednu narazila u pokladny v Lidlu :)

• Citovat
  • Upravit
2.10.20 11:13
@Uplnenormalniholka píše:
Pod kazdym jmenem co si napsala si predstavim babicku :think: starsi jmeno proc ne, ale zrovna tyhle se mi nelibi.

To si takhle nemůžeš přece představovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
2.10.20 11:27
@Mufina píše:
A hodně se mi vždycky líbilo jméno Ondřejka, žádnou jsem nikdy neznala, ale nedávno jsem na jednu narazila u pokladny v Lidlu :)

S Ondřejkou jsem pracovala pár let v kanceláři. Je fakt, že mi chvilku trvalo, než jsem se zvykla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
2.10.20 11:43

To je dobře ze je tolik jmen. Každý si vybere. Máme Sofii, když se narodila bylo to zřídka dávané jméno. A pak se s nimi roztrhal pytel. Chápu rovněž asociace s nepříjemným člověkem nějakého jména. Zkus být originální a zároveň si stát za svým. Ať se okolí potentuje. A nauč sebevědomí i své dítě. V moji generaci by za Josefínu nebo Vojtěcha nikdo nehlasovali, bylo spousta Terez, Lucie a Petra. Kluci byli Tomáškové a Lukášové, A tak se to střídá, jak balíček karet co bylo vespod je za chvíli nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
2.10.20 11:57

Mně se nelíbí, ale asi proto, že jsme taková jména měly ve škole a není to nic zajímavého, spíš mi to přijde nehezké. Maximálně bych dala jméno o někom, z rodiny, kdybych k tomu jménu měla pozitivní vztah. Znám tři Jindřišky, podle mě to jméno není žádná výhra. Spolužačce Miladě se říkalo „Milka“, jak ta to nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 22:47
@Morrígan Ní_Boii píše:
Milada Horáková je hrdinka, takže proč jí nedat?! :nevim: Když ne Milada, tak je i dobrá Mlada.
Osobně bych Rosu četla s písmenem S a né Róza. :D

Nerekla jsem ji nedat. Jen ze me ji pripomina, protoze zadnou jinou neznam.
A jeste porad nechapu proc ji komuniste popravili, kdyz byla proti nacistum.
(Podle toho co jsem si vsimla, tak komuniste dokoncili kazdeho koho naciste nechali)

• Citovat
  • Upravit
10952
2.10.20 22:59

Milada byla nej žena, kterou jsem poznala… Škoda, že se nedávají dnes jmena, která jsou také pěkná, ale Nelinek a podobných jsou třídy…
Lenka, Markétka, různé tvary Ivany.?to se dnes vubec nedava..
Každý chce byt originální ale jedou ve stejné řece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
2.10.20 23:11
@Stevia píše:
Milada byla nej žena, kterou jsem poznala… Škoda, že se nedávají dnes jmena, která jsou také pěkná, ale Nelinek a podobných jsou třídy…
Lenka, Markétka, různé tvary Ivany.?to se dnes vubec nedava..
Každý chce byt originální ale jedou ve stejné řece…

Já to chápu, asi to moc zevšednělo té generaci, co měla spolužačky Lenky a Ivany a chtějí změnu. Tehdy přeci matky taky jely „ve stejné řece“, dávaly Kateřiny Věry a Haničky. Asi je to normální, takové změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.10.20 20:10

@Stevia zrovna Markétek znám ve věku 4-10 let několik.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence