Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já nevím, není špatné, ale jak se jí bude říkat? Milo, Milí, Milko? Ta Milka děti stoprocentně napadne, to je jasný.
Možná bych dala spíš tu Miroslavu.
A myslím, že jestli holčičce nepůjde R, stejně jako Miloslava na chvíli skončí tak jako tak. ![]()
@MatildaMatilda píše:
Co říkáte na jméno Miloslava?
Nelíbí se mi. Milena je lepší varianta.
Nelíbí se mi Miloslava, ale moc se mi líbí Miroslava a Milena. Od obou jmen znám mladé nositelky (od 25 do 40 let) a působí na mě šmrncovně.
Mne se víc líbí Miroslava, chtěla jsem ji pro dceru, ale máme dlouhé příjmení, ani by se nevešla do kolonek, navíc manželovi s eto moc nelíbilo, takže smůla. Moc se mi líbí oslovení Miri, Mirinko, Mirko, Miruško… s tím L je to podobný, já bych to klidně dala, bude určitě jediná, ale ne díky vystrednosti jména. Super
@annali píše:
Pro mě taky zní zastarale. Na druhou stranu se tahle jména pomalu vracejí, takže mezi vrstevníky bude originální, ale ne úplně divná. A podle mě je určitě lepší Miloslava než výše navrhovaná Miluše. To zní děsivě a před časem tu mladá slečna řešila, jak to jméno nesnáší, čemuž jsem se upřímně vůbec nedivila.Mně se líbí modernější Mila nebo Milla. To bych klidně dala, kdybychom už neměli Mílu v příbuzenstvu.
No mně ta Miluše přišla jako menší zlo a že zní víc žensky. Třeba ta herečka M. Bittnerová, to je kus ženský zejo. Ono když řeknete Míla, tak to se vlastně říkalo i chlapům Miloslavům. Miluši jednu znám a nijak jí to jméno pokud vím extra nevadí. Říká se jí Mily, Miluš, Mílo asi taky. Jako ještě ta Miroslava je celkem v mojí generaci častá, pravda je, že tyhle jména hodně bývají po tatínkovi, dědečkovi, když už nevyšel ten kluk, jak tu někdo psal. Proto se mi taky ty -míry a -slavy moc nikdy nelíbily, že jsou prostě takový neženský. Znala jsem třeba Vladimíru, říkalo se jí Vlaďka. Mila nebo Milla za mě ok, jako je ta herečka Milá Kunis ne, ale taky to svádí k tomu oslovení Milka.. ![]()
@Midaku píše:
Mne se víc líbí Miroslava, chtěla jsem ji pro dceru, ale máme dlouhé příjmení, ani by se nevešla do kolonek, navíc manželovi s eto moc nelíbilo, takže smůla. Moc se mi líbí oslovení Miri, Mirinko, Mirko, Miruško… s tím L je to podobný, já bych to klidně dala, bude určitě jediná, ale ne díky vystrednosti jména. Super
Tak v tom případě bych dala Miriam, té se říká stejně a vždycky se mi to jméno líbilo. Dcera je tak pokřtěná (takže to není ofiko 2.jméno a jmenuje se normálně jinak).
@terien píše:
Strašný. Horší už je jenom Vladimíra
Vlastimila. Jednu znám (věk před důchodem). Zabila by nás, kdyby jí tak někdo oslovil. Nenávidí to jméno. Nechává se oslovovat Aťka. To chce jednou i na hrob. Vlastimila používá pouze v ofic. dokumentech, kde se musí podepsat. Jestli jí prý dají Vlastimila jednou na náhrobek, tak je bude strašit.
Ne, nelíbí tak jako ostatní jména končící na mila, slava, míra… A tohle obzvlášť ne, protože ani zkráceniny se mi vůbec nelíbí. To aspoň u té Vladimíry a Miroslavy ujde / Vlaďka, Mirka/
Mně se líbí, proč ne, vítaná změna, krásné české jméno.
100× lepší než trapná Mia, Ella, Emma apod. Hlavně, aby to bylo světový…
@Anonymní píše:
Tak v tom případě bych dala Miriam, té se říká stejně a vždycky se mi to jméno líbilo. Dcera je tak pokřtěná (takže to není ofiko 2.jméno a jmenuje se normálně jinak).
To mě taky napadlo, ale vůbec se nam to nehodí k příjmení, máme echt české, spousta háčků a čárek…nevadí, pojmenuju si tak rybičku ![]()
Miloslava je moje mamka a se jménem spokojená není, naopak, celý život ho nesnáší. Mně to nikdy tak hrozný nepřišlo, za mě normální jméno. Líbí se mi varianta Míla.
@Jahudka82 píše:
Nelíbí, zvlášť u ženských, tyhle jména dávaly tak 2-3 generace zpět, co Miluše aspoň třeba?
Miluše ![]()
Úplně normální jméno. Já sama jsem - slava a beru to úplně normálně, stejně jako všichni to vždy brali.
@GabinkaCh píše:
Miluše
Proč, aspoň to není tak dlouhé, já bych teda nedala ani jedno, jen návrh alternativní a za mě i o něco zenstejsi verze, je pravda že tyhle jména se v současnosti nedávají, tak by byla asi originální, ale já bych nechtěla být žádná -slava ani -míra, nelíbí se mi tenhle typ jmen…i když ani ty -uše nejsou žádný zázrak (Venuše, Květuše, Zlatuše, Danuše zní už dneska taky divně a přitom dřív byly běžné). Proti gustu…