Jméno Miloslava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7205
18.12.21 22:04

Zrovna včera volala paní na synka cca 3 roky, Zachariášku. Zaujalo mě to, taky dost neobvyklé jméno. Jak se asi oslovuje zkráceně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
18.12.21 22:04

Zrovna včera volala paní na synka cca 3 roky, Zachariášku. Zaujalo mě to, taky dost neobvyklé jméno. Jak se asi oslovuje zkráceně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17225
19.12.21 15:16

Mně se vždycky hrozně líbila Marian(n)a, ale ta asociace s konopím, co by mnohé napadla, to bych dítěti nemohla udělat…teď přemýšlím, jestli filmová Miluna ze Slunce, seno byla taky nějaká zkratka Miluše, Miloslavy nebo čeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21955
19.12.21 15:22

Přijde mi to nepěkné, všechny Miloslavy, Miroslavy, Jaroslavy a Květoslavy co znám, tak jsou ze svého jména nešťastné. Vesměs ho dostaly po tatínkovi, ktery nutně potřeboval pokračovatele rodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
19.12.21 15:24

Samotné jméno se mi nelíbí, ale moc se mi líbí oslovené Míla, Mili, Mily i Miluška, takže pokud se vám to jméno líbí, klidně ho dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.12.21 15:25
@MatildaMatilda píše:
Co říkáte na jméno Miloslava?
Že se mi nelíbí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
22.12.21 15:41

@MatildaMatilda Je to dost dlouhy a nikdo ji tak asi rikat nebude, ale vlastne je mi to docela sympaticky, ze to neni dalsi ultra exotika na ceske vsi 🙂 Napada me jeste podobna Milena, to je takovy nezny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.21 17:24
@MatildaMatilda píše:
Co říkáte na jméno Miloslava?

V pohodě. Je to pěkné české jméno, klíďo ho dej. Mne osobně se víc líbí Milena, ale proti gustu…

@Alušáček píše:
Ne, nelíbí se jména končící na slav, slava. Není to vůbec hezké jméno.

Každé jméno je pěkně, když se pěkně poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
22.12.21 17:30

Nelibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
2.1.22 14:54

Líbí se mi varianty Mili, Mila, ale dala bych spíše Milena, to je o dost přívětivější. Ta koncovka “slava” je moc, i když slovanská jména se mi obecně líbí, navíc hrozí osloveni Slávka, Sláva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
2.1.22 14:59

Chudák holka
jako byla by ve třídě i ročníku i celé školce tutově jediná
ale za tuhle cenu?

Milka je fialová kráva.. víš jak to zpívají Kabáti : Děti na louce hledaj fialový krávy…
néé, fakt neéé

na M jsou přitom hezká jména : Mia, Marika, Miriam, Markéta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.22 15:31

Jmenuju se tak, nelíbí se mi to, nepojmenovala bych tak svoje dítě. Z různých zkratek a zdrobnělin mám osypky. Když se někde představuju nebo diktuju jméno, všichni píšou Miroslava. Když jsem byla malá, představovala jsem se jako Miluška, říkali mi tak rodiče, takže mě děti překřtívali na Miluši, Libuši a jiné… No dejte pokoj :mrgreen: v kombinaci s ne úplně jednoduchým rodným příjmením jsem dřív trpěla, dost jsem si oddechla, když jsem dospěla a jméno přestala řešit - představuju se prostě jinak a Miloslava jsem jen v úředním styku, většina přátel ani netuší, co mám v občance:)

• Citovat
  • Upravit
24851
2.1.22 15:37
@Anonymní píše:
Jmenuju se tak, nelíbí se mi to, nepojmenovala bych tak svoje dítě. Z různých zkratek a zdrobnělin mám osypky. Když se někde představuju nebo diktuju jméno, všichni píšou Miroslava. Když jsem byla malá, představovala jsem se jako Miluška, říkali mi tak rodiče, takže mě děti překřtívali na Miluši, Libuši a jiné… No dejte pokoj :mrgreen: v kombinaci s ne úplně jednoduchým rodným příjmením jsem dřív trpěla, dost jsem si oddechla, když jsem dospěla a jméno přestala řešit - představuju se prostě jinak a Miloslava jsem jen v úředním styku, většina přátel ani netuší, co mám v občance:)

chápu
manželova máma je Emílie, nesnáší to, prý jí nějaký učitel na zš říkal Emilo, to se jí úplně zhnusilo a všichni si právě myslí, že je Miluše, protože se představuje jako Miluš ;)
no, i tak děs, ale ta Emilka je ještě o kousek horší, všechno tohle (i ty koncovky na -slava) jsou prostě jména, které bych nedala ani v největším pominutí smyslů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
2.1.22 16:21
@Jackie Daniels píše:
Pro dite? Na piskovisti bude jedina, za me velke plus. Ano, nasi optikou zastarale a trosku tezkopadne je, ale varianty Míla i Slávka jsou podle mne krasna jmena. Pro nase vnuky bude zase zastarala Ema, Eliska nebo Mia. :nevim:

Hezké a neobvyklé jméno. Teď je to sama Ella, Ema, Sandra, Vanessa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze