Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak my hledali jméno cizí (manžel je cizinec),ale žádné douhé a složité.Hledala jsem takové,co by se i stejně psalo,jako vyslovovalo.Zvláštní a přitom jednoduché. Taky jsem si to říkala nahlas a brala v potaz příjmení. Měnili jsme to snad 100×, nakonec se povedlo. Tak držim palce ![]()
my máme Karolínku a Lukáše, další možnosti byly Kristýna, Gabriela, Kristián a Patrik, taky jsem zohledňovala příjmení, výslovnost, zdrobněliny a aby se dceři dobře bráškovo jméno vyslovovalo
já teda radím jméno nikde neuvádět. Na matrice při vyřizování toho papíru kvůli příjmení jsem řekla že jméno neuvedu, že nevím. Při příjmu v porodnici jsem řekla 2 jména a že ještě nevím. Nepsalo se nikde nic. Stříhli jsme si z těch dvou jmen až na sále.
ahojky Iwi : tak ja si s tim taky lamu hlavu
chci nejake zvlastni jmeno a prijmeni mame SUCK (cte se suk) takze kratke tak chci delsi jmeno
a nejradis bych dala i dve jmena hihi
zatim uvazuji nad Jasminka Valentina pro holcicku ale podle karet budu mit kluka tak vybiram kluka libi se mi toho moc hi
Bruno,Massimo,Oliver,Sebastian,Samuel prvni 4 mi prijdou hezke jen kdyz jsou cela zkratky jsou uz nic moc
zatim vede Samuel jakoze Sam je hezke i tak
a Sebastian se mi taky moooooc libi no nevim kdo z nich vyhraje
![]()
Ahojky my máme také už vybraná jména a to ještě nejsem ani těhu
Pro kluka vede Kryštof (chtěl manžel) nebo Daniel a mě se líbí Eliáš a Sebastián ale doma to asi neprojde… Pro holčičku máme Beátku a manželovi se ještě strašně líbí Bibianka ale to zas nemusim já. Ještě že je tolik času že? ![]()
Yanko, ja mela jmena taky vybrany, jeste, nez jsem otehotnela, lepe receno, uz na zakladce jsem jednou chtela mit malou Terezku
Ted cekam dvojcata, takze k Terince pribyla Anetka, ale cim vic se blizi porod, tak nad tema jmenama premyslim, precijen je to rozhodnuti, ktere ovlivni cely jejich zivot ![]()
Zacalo se mi hrozne libit jmeno Zoe, ale vsichni ostatni jsou proti, vcetne muze,ten by to odsouhlasil jen, kdyby byla druha holcicka Agata
![]()
Tess, za dve jmena te bude ditko proklinat, az se zacne ve skole podepisovat
Btw. Sebastian je nadherny jmeno ![]()
Nás se také každý ptal..U Matyho jsme to každou chvíli měnili,takže tam to bylo skoro až do porodu překvápko..hlavně jsme nechtěli znát dopředu pohlaví,takže o to ještě větší…
A teď jsme to měli vyřešené nejdřív tak,že Matýsek si mimčo pojmenoval Kája
No a jinak to bude Tobiáš,takže teď už i Maty mluví o Tobíkovi:-)
A jaká se mi líbí jména? Od každého něco..
Prve jsme měli nejdřív vybráno nějakou dobu Tomáš a Tereza pak jsme to změnili na Matyáš a Nikol..(předtím ještě vždycky chvilku něco,co už si nepamatuju:D)
A teď Nikol nebo Karolína a Tobiáš..toho kluka jsme teda dost často měnili,nemohli jsme se shodnout..já chtěla Sebastiana …
tess mate opravdu hezka jmena vybrana, Jasminka a Samuel jsou opravdu krasna a koukam ze Sebastian je hodne oblibene
jinak my mame taky prijmeni kratke. Ja bych docela toho Samuela jenze (skoro) manzel
chce spis ty klasicky. A taky neco povidal, ze by se mu libilo kdyby se mimi jmenovalo po nem, a v tom pripade by to byl kluk Michal a holka Michaela
to je varianta pro ted, az o tom budem premyslet tak si myslim ze to dopadne jeste uplne jinak ![]()
Tak my máme prvního syna Dvida. nyní zvažujem nad kryštofem a s holčiček nad Rozárkou nebo Ráchel. U Ráchel se mi líbí, že má stejný původ jako David, jen nevím jak to zdrobňovat???? manža ještě preferuje Aničku.
Zaira: vim vim
ale zatim vede Sebastian a Samuel ![]()
Iwi: ja jsem ani netusila ze Sebastian je tak oblibene
kazdopadne muj drak nema urceny pravidla k vyberu jmena vzdycky nejake reknu a on ho zhodnoti zatim si neurcil jake dame tak uvidime
ale myslim ze se vazne budem rozhodovat mezi Sebastianem a Samuelem
holcicka je jasna ta dostane obe dve
![]()
Ivetko, to jsou takové ty počáteční rozhodnutí…vždyt víš,co já chtěla za jména a nakonec jak to dopadlo
Já sem ráda,že jsme se aspoň domluvili ![]()
Já teda co vím tak Niloka se píše Nikolas a říkajímu Nikolo.
Jinak my máme Pro holčičku jsem vždy chtěla Karolína a Jinak máme Šimona a kdyby někdy bylo 4.dítko tak by to byl Samuel asi pravdě podobně. ![]()
Zaira píše:
Yanko, ja mela jmena taky vybrany, jeste, nez jsem otehotnela, lepe receno, uz na zakladce jsem jednou chtela mit malou TerezkuTed cekam dvojcata, takze k Terince pribyla Anetka, ale cim vic se blizi porod, tak nad tema jmenama premyslim, precijen je to rozhodnuti, ktere ovlivni cely jejich zivot
Zacalo se mi hrozne libit jmeno Zoe, ale vsichni ostatni jsou proti, vcetne muze,ten by to odsouhlasil jen, kdyby byla druha holcicka Agata![]()
Tess, za dve jmena te bude ditko proklinat, az se zacne ve skole podepisovatBtw. Sebastian je nadherny jmeno
V den kdy má svátek ZOE tak má ještě Šarlota že? Tak kdyby to byly obě holčičky mohli by mít nastejně narozeniny i svátek ![]()
Yanko, Šarlota se mi moc nelíbí,ale nápad je to skvělej
Zato taková Karolína, Ema nebo Sofie
Ještě,že ty papíry v porodnici vyplňuju já ![]()
My se z klučičích shodli pouze na Danielovi a Markovi (Daniel vyhrál), u holčičích byla shoda ještě obtížnější - zvlášť, když poslední 4 týdny víme, že čekáme právě holčičku (dle Dr.). Původně jsme měli Eriku - na té trval hlavně přítel - nakonec jsme to, kupodivu, před týdnem změnili na Bereniku. Přítel je založený spíš tradičně, já mám radši míň obvyklá jména - i když ne extrémy