Jmeno miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
8.6.10 17:24

My se z klučičích shodli pouze na Danielovi a Markovi (Daniel vyhrál), u holčičích byla shoda ještě obtížnější - zvlášť, když poslední 4 týdny víme, že čekáme právě holčičku (dle Dr.). Původně jsme měli Eriku - na té trval hlavně přítel - nakonec jsme to, kupodivu, před týdnem změnili na Bereniku. Přítel je založený spíš tradičně, já mám radši míň obvyklá jména - i když ne extrémy :wink:

• Citovat
  • Upravit
5436
8.6.10 19:07

Tak my hledali jméno cizí (manžel je cizinec),ale žádné douhé a složité.Hledala jsem takové,co by se i stejně psalo,jako vyslovovalo.Zvláštní a přitom jednoduché. Taky jsem si to říkala nahlas a brala v potaz příjmení. Měnili jsme to snad 100×, nakonec se povedlo. Tak držim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.6.10 19:23

my máme Karolínku a Lukáše, další možnosti byly Kristýna, Gabriela, Kristián a Patrik, taky jsem zohledňovala příjmení, výslovnost, zdrobněliny a aby se dceři dobře bráškovo jméno vyslovovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 20:01

já teda radím jméno nikde neuvádět. Na matrice při vyřizování toho papíru kvůli příjmení jsem řekla že jméno neuvedu, že nevím. Při příjmu v porodnici jsem řekla 2 jména a že ještě nevím. Nepsalo se nikde nic. Stříhli jsme si z těch dvou jmen až na sále.

• Citovat
  • Upravit
1586
8.6.10 20:17

ahojky Iwi : tak ja si s tim taky lamu hlavu :mrgreen: chci nejake zvlastni jmeno a prijmeni mame SUCK (cte se suk) takze kratke tak chci delsi jmeno :-) a nejradis bych dala i dve jmena hihi :mrgreen: zatim uvazuji nad Jasminka Valentina pro holcicku ale podle karet budu mit kluka tak vybiram kluka libi se mi toho moc hi :lol: Bruno,Massimo,Oliver,Sebastian,Samuel prvni 4 mi prijdou hezke jen kdyz jsou cela zkratky jsou uz nic moc :-? zatim vede Samuel jakoze Sam je hezke i tak :wink: a Sebastian se mi taky moooooc libi no nevim kdo z nich vyhraje :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
8.6.10 20:32

Ahojky my máme také už vybraná jména a to ještě nejsem ani těhu :mrgreen: Pro kluka vede Kryštof (chtěl manžel) nebo Daniel a mě se líbí Eliáš a Sebastián ale doma to asi neprojde… Pro holčičku máme Beátku a manželovi se ještě strašně líbí Bibianka ale to zas nemusim já. Ještě že je tolik času že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
8.6.10 22:39

Yanko, ja mela jmena taky vybrany, jeste, nez jsem otehotnela, lepe receno, uz na zakladce jsem jednou chtela mit malou Terezku :mrgreen: Ted cekam dvojcata, takze k Terince pribyla Anetka, ale cim vic se blizi porod, tak nad tema jmenama premyslim, precijen je to rozhodnuti, ktere ovlivni cely jejich zivot :mrgreen:
Zacalo se mi hrozne libit jmeno Zoe, ale vsichni ostatni jsou proti, vcetne muze,ten by to odsouhlasil jen, kdyby byla druha holcicka Agata 8-o :mrgreen:
Tess, za dve jmena te bude ditko proklinat, az se zacne ve skole podepisovat :mrgreen: Btw. Sebastian je nadherny jmeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.6.10 22:48

Nás se také každý ptal..U Matyho jsme to každou chvíli měnili,takže tam to bylo skoro až do porodu překvápko..hlavně jsme nechtěli znát dopředu pohlaví,takže o to ještě větší…

A teď jsme to měli vyřešené nejdřív tak,že Matýsek si mimčo pojmenoval Kája :mrgreen: No a jinak to bude Tobiáš,takže teď už i Maty mluví o Tobíkovi:-)

A jaká se mi líbí jména? Od každého něco..
Prve jsme měli nejdřív vybráno nějakou dobu Tomáš a Tereza pak jsme to změnili na Matyáš a Nikol..(předtím ještě vždycky chvilku něco,co už si nepamatuju:D)
A teď Nikol nebo Karolína a Tobiáš..toho kluka jsme teda dost často měnili,nemohli jsme se shodnout..já chtěla Sebastiana …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
9.6.10 08:12

tess mate opravdu hezka jmena vybrana, Jasminka a Samuel jsou opravdu krasna a koukam ze Sebastian je hodne oblibene :-) jinak my mame taky prijmeni kratke. Ja bych docela toho Samuela jenze (skoro) manzel :-) chce spis ty klasicky. A taky neco povidal, ze by se mu libilo kdyby se mimi jmenovalo po nem, a v tom pripade by to byl kluk Michal a holka Michaela :-D to je varianta pro ted, az o tom budem premyslet tak si myslim ze to dopadne jeste uplne jinak :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
9.6.10 08:33

Tak my máme prvního syna Dvida. nyní zvažujem nad kryštofem a s holčiček nad Rozárkou nebo Ráchel. U Ráchel se mi líbí, že má stejný původ jako David, jen nevím jak to zdrobňovat???? manža ještě preferuje Aničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
9.6.10 09:20

Zaira: vim vim :mrgreen: ale zatim vede Sebastian a Samuel :mrgreen:

Iwi: ja jsem ani netusila ze Sebastian je tak oblibene :think: kazdopadne muj drak nema urceny pravidla k vyberu jmena vzdycky nejake reknu a on ho zhodnoti zatim si neurcil jake dame tak uvidime :mrgreen: ale myslim ze se vazne budem rozhodovat mezi Sebastianem a Samuelem :palec: holcicka je jasna ta dostane obe dve :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.6.10 09:42

Ivetko, to jsou takové ty počáteční rozhodnutí…vždyt víš,co já chtěla za jména a nakonec jak to dopadlo :D Já sem ráda,že jsme se aspoň domluvili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
9.6.10 09:54

Já teda co vím tak Niloka se píše Nikolas a říkajímu Nikolo.
Jinak my máme Pro holčičku jsem vždy chtěla Karolína a Jinak máme Šimona a kdyby někdy bylo 4.dítko tak by to byl Samuel asi pravdě podobně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
9.6.10 10:01
Zaira píše:
Yanko, ja mela jmena taky vybrany, jeste, nez jsem otehotnela, lepe receno, uz na zakladce jsem jednou chtela mit malou Terezku :mrgreen: Ted cekam dvojcata, takze k Terince pribyla Anetka, ale cim vic se blizi porod, tak nad tema jmenama premyslim, precijen je to rozhodnuti, ktere ovlivni cely jejich zivot :mrgreen:
Zacalo se mi hrozne libit jmeno Zoe, ale vsichni ostatni jsou proti, vcetne muze,ten by to odsouhlasil jen, kdyby byla druha holcicka Agata 8-o :mrgreen:
Tess, za dve jmena te bude ditko proklinat, az se zacne ve skole podepisovat :mrgreen: Btw. Sebastian je nadherny jmeno :)

V den kdy má svátek ZOE tak má ještě Šarlota že? Tak kdyby to byly obě holčičky mohli by mít nastejně narozeniny i svátek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
9.6.10 10:45

Yanko, Šarlota se mi moc nelíbí,ale nápad je to skvělej :) Zato taková Karolína, Ema nebo Sofie :think: Ještě,že ty papíry v porodnici vyplňuju já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí