Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla na základce taky vymyšlená jména,ale všecko se mění. A měnilo se tolikrat v době těhotenství
Prostě jsme hledali hledali, dokut to nebylo to „ONO“ ![]()
Holky, u nas se stale jeste vybira, ale uz nemam moc z ceho a hlavne uz nemam moc casu na vymysleni ![]()
Priznam se, ze porad zvazuju prave jiz nekolikrat zminenou Emmu, je to moje vysnene jmeno uz asi deset let a jsem docela zklamana z toho, jak se behem poslednich let rozsirilo ![]()
Nikdo mi ale nezaruci, ze kdyz dam jine jmeno, tak se nestane za chvili taky popularni ![]()
Evelína píše:
Holky, u nas se stale jeste vybira, ale uz nemam moc z ceho a hlavne uz nemam moc casu na vymysleni
Priznam se, ze porad zvazuju prave jiz nekolikrat zminenou Emmu, je to moje vysnene jmeno uz asi deset let a jsem docela zklamana z toho, jak se behem poslednich let rozsirilo
Nikdo mi ale nezaruci, ze kdyz dam jine jmeno, tak se nestane za chvili taky popularni
To sice nezaručí,ale třeba teď aktuálně to tak populární nebude,což by znamenalo, že se jich ve školce..škole…nesejde několik v jedné třídě
To si myslim,že by mi asi vadilo.
My jsme chtěli jména z českýho kalendáře a netradiční, aspon pro tuhle chvíli, aby se neotočilo 10 dalších dětí na zavolání. Dcery se jmenujou Hedvika a Patricie, ale třeba kluka Patrika už bych nedala, je jich hodně. Pro kluka jsme měli poprvý Vít, ale ten už je taky dneska hodně populární, a podruhý Dalibor. Napotřetí, až do budoucna, za cca 3 roky, pokud se nic nezmění, máme Miriam a Dalibor nás stále drží.
Macinko, k tý popularitě… schválně, kolik znáš Hedvik? Já teda jen Růžičkovou z Homolků… a ve třídě ve školce jsou hned 2, manžel nastoupil do nový práce a tam má kolegyni s dcerou, obě Hedviky, v obchodě jsem na dceru zavolala a otočila se paní s úsměvem ve stylu jé, ona je Hedvika? Já taky… a najendou je jich kolem nás nějak moc, Patricii zatím žádnou neznáme ![]()
My teda od začátku vztahu s přítelem věděli, že jednou budem mít Dominika
Ani nevím, jakej jsme k tomu měli důvod, prostě to tak vyplynulo.Ted mi potvrdili chlapečka, takže super
Nejvíc mi na tom jménu vyhovuje to, že se děsně nelíbí tchýni, o to ho mám radši
Ikdyž teda jestli mu bude říkat Nicku, jak má v plánu, kopnu jí asi. Pro holčičku jsme měli jméno Daniela, líbí se mi kombinace dvou samohlásek ve jméně - Natálie,Michaela atd.
Ale myslím, že tohle musí být srdcová záležitost.Prostě vás jedno napadne a víte,že je to ono ![]()
Juu holky, tak nás se taky pořád všichni ptají - nejdřív - jestli už víme, co to bude a hned potom, jaká máme jména…
No je to tak, že jména nemáme - já bych chtěla holku Rozárku, což muž kategoricky odmítá a kluka zatím nevím. Manžel se chce nechat překvapit, tak mu nesmím říct, co to bude, ale taky to ještě nevím - snad za cca 14 dni na velkém UTZ v 19 tt se to už dozvím!
Muž už má dva kluky z prvního manželství, tak by si moc přál holčičku a já asi kvůli němu taky. Ale na druhou stranu říká: „Hlavně ať je to dítě!“
Jinak mu to je prý jednou, ale myslí si, že to bude holka… ![]()
No a vybírat budeme jeden den s kalendářem a tím stylem, že každý napíšeme na papír 5 jmen holčičích a 5 jmen klučičích a porovnáme případné shody a pak se uvidí dál… ale je to mazec.
Máme v příjmení R, takže je jasný, že Rozárie nebude - co kdyby ráčkovala, že? Což je fakt… takže Rozárka ne a navíc máme dlouhé příjmení, tak to chce krátké jméno - líbí se mi Lea, ale i Ella
U kluka nějak nevím… ale Bruno je hezký, jen by asi taky neprošlo, tak uvidíme, jestli to nebude nakonec na rozvod, až se u toho pohádáme…
![]()
To mi připomíná kamarádku, která se s přítelem už měsíc bez ustání hádá jen proto,že ona chce Natálii, zatímco on a celá familie Sofii..Celkem prekérka,co dělat, přijmout jméno, které chce celá rodina,ale tobě se nebude do konce života líbit?No jsem ráda,že my se shodli hned napoprvé…
jjelena píše:
Macinko, k tý popularitě… schválně, kolik znáš Hedvik? Já teda jen Růžičkovou z Homolků… a ve třídě ve školce jsou hned 2, manžel nastoupil do nový práce a tam má kolegyni s dcerou, obě Hedviky, v obchodě jsem na dceru zavolala a otočila se paní s úsměvem ve stylu jé, ona je Hedvika? Já taky… a najendou je jich kolem nás nějak moc, Patricii zatím žádnou neznáme
Popravdě v dětství jsem potkala jednu,ale ted o žádné Hedvice nevím
A Patricii jsem zatím vůbec nepotkala ![]()
Jsem zvědavá, jestli tu někdy bude hodně ERINek ![]()
xangel87 píše:
To mi připomíná kamarádku, která se s přítelem už měsíc bez ustání hádá jen proto,že ona chce Natálii, zatímco on a celá familie Sofii..Celkem prekérka,co dělat, přijmout jméno, které chce celá rodina,ale tobě se nebude do konce života líbit?No jsem ráda,že my se shodli hned napoprvé…
No asi bych to vyřešila tak,že bych vymyslela úplně jiné jméno. Ale je to těžké. Mažel přišel s tím,že chce Marlen
Naštěstí mu v práci řekli,že marlenka je dort
A takhle to jako chodilo. Vždycky jsme vymysleli jméno, za týden nás to pustilo.
Mě se třeba strašně líbí pro holku Kira, Kara, Karin, Anika - první dvě nejdou absolutně s příjmením, další neprošli u manžela
Klučičí jméno Sebastian, Tobias - obojího je moc moc. Pak jsem si říkala, že Teodor,aby se mu mohlo říkat Teo, no to mi taky neprošlo. Nakonec z too vznikl jen Theo, ale jak to zdrobňovat?
dalmatinka: To mi připomíná naše vybírání teď u druhého mimča..vzali jsme kalendář,fixu - každej jinou barvu - a taky ,že uvidíme na čem se shodneme…A jak to dopadlo? Shoda nebyla vůbec…fakt,ani jedno jméno nebylo zaškrtlý oběma barvama
(Šlo teda jen o klučičí jména,holku jsme měli vybranou - což je docela vtipný,vzhledem k tomu,že kluka jsme (teda hlavně přítel) chtěli o něco víc
)
já vybírám hodně podle toho, jak se oslovuje - aby to bylo hezké…
líbí se mi jména DANIEL, DOMINIK, PATRIK…ale…oslovení Dan, Danek, Daneček
je děs, Jak říkat Dominikovi? Domčo? To je taky děs, a Patrikovi leda Patričku, ostatní je hrozné.....
Nakonec jsme vybrali Matyáš
V holčičích se mi toho líbí víc - Anna, Eliška, Adéla, Justýna, …
aaalenka : ty si můj člověk pro holčičku jsem měla vybrané jméno justýnka, to se mi moc libí
tak snad se nám přístě povede holčička ![]()
Tak jméno řeším už dlouho, ve 20tt po utz jsme si sedli a probírali to, ale přítel jaksi usnul a od té doby nic
Já nějaké favority mám, tak uvidíme, zda projdou. Přítel by chtěl spíš jméno tradiční, já spíš netradiční.
Můj první syn se jmenuje Damián. Nemohli jsme tenkrát na žádné jméno přijít. Líbil se mi Dominik, ale těch je spousta. Na Damiána jsem si musela chvíli zvykat, i když jsem ho „vymyslela“ já. Ale po porodu už to bylo jasné. Zdrobňuje se moc pěkně. Damík, Dam, Damča, Damší, Damiánek. Prostě nakonec jméno perfektní (tedy pro mě
) Snad to tentokrát taky zvládneme.
no,my jsme přemýšleli nad Matoušem a Žofií a nakonec jsme se dohodli na Stelle a Šimonovi ![]()