Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
my teda víme že budeme mít holčičku jména jsme měli vybrané už předem.
Holčička : Nelinka , chlapeček : Matěj koukali jsme na to aby to neznělo blbě s příjmením.
Sice jsme se taky setkali s kritikou ale na to my nedáme je to jen a jen náš výběr ![]()
Ahoj,
my víme, že budeme mít holčičku - manžel chtěl aby se jmenovala Ema nebo Julie. Já jsem prosazovala aby to byla Alžběta nebo Ema.
A nakonec jsme zjistili, že Emiček je teďkom spousta a že nechceme aby malá měla moc oblíbené jméno, tak jsme se rozhodli a bude to Alžběta (navíc toto jméno má tolik jiných jmen - Bětka, Bětuška, Bety, Bětule atd.)
Pro kluka jsme zatím moc nevybírali, i když víme že v porodnici se uvést musí.
ty jooo jsem netusila ze se v porodnici musi uvadet obe jmena
![]()
Smilen, já to viděla napsaný tak i tak, ale s tím C to není ono
ak jako se mi už nelíbí to poklukatět Nicolas. Ještě možná Nikolaj, ale to už by mi fakt neprošlo.
Ahojte holky
,taky jsem přednedávnem zakládala tohle téma,vidím,že nejsem sama,jaké vymyslet jméno
Jasmínka a Sebastiánek jsou moc hezký jména,taková neobvyklá.Mě se líbí i Ema,Sofie a Amálka ale tedˇ je jich všech strašně moc
My máme po dlouhéééé době snad konečně definitivně vybráno,na holčičku Ella,je to krásné a neobvyklé jméno,sice není v kalendáři ale to nevadí a třeba ho tam někdy přidají a na chlapečka Dominik.Máme měkké příjmení a tak se ty jména hodí a myslely jsme i do budoucna,co kdyby dítě třeba ráčkovalo,tak jsme raději nevymýšlely jména s r i když třeba taková Erika je taky hezký. ![]()
tessmi1 píše:
ty jooo jsem netusila ze se v porodnici musi uvadet obe jmena![]()
My už dostali papír na vyplnění všech údajů o jménech dítěte a musí se tam uvést obě dvě varianty a musí to být podepsané oběma rodiči + vyplněné údaje o rodičích (jména, rodné jméno, vzdělání - prostě takové ty pakárny).
jj ja jsem tehu poprve tak je pro me skoro vsechno takovy prekvapko
![]()
Hmm, dneska chce neobvýklý originální jméno skoro každý druhý, takže paradoxně je tu přesofinkováno a přesamuelkováno a přesto jsou rodiče i tak spokojení, že mají něco neobyčejného.
Mě se také líbí netradiční jména, ale vpodstatě jich stejně budou za chvíli kupy a plné školky..
Protože co čert nechtěl vždy se udělá jakási vlna těchto origoš jmen a je jich zase soustu..( Emma, Nella, Sofie,Daniel, Dominik atd)
Já jsem třeba Eliška - když jsem byla dítě, široko daleko celé své dětství jsem jinou Elišku ani nezahlédla, ani dnes neznám žádnou stejně starou či starší Elišku ..Už jen malé holky..
A takhle to bude se vším. Něco bude zajímavé - ale nakonec se toho chytnou všichni..
přeji příjemné vybírání.
Ps. favorité Jáchym, Justýnka
no tak ja si myslim ze zalezi na tom jak kde ja jsem treba ze severu a neznam nikoho kdo ma takove jmena a tady ve strednich cechach jsem taky nejak extra moc takovych jmen neslysela a kdyz jsem koukala na netovej kalendar jak casto je pouzivane jmeno treba Samuel tak ze by to bylo preSamuelkovano na to to rozhodne nevypadalo
kazdopadne mi to prijde dost originalni pze posledni dobou co vim tak frcej Terezky Honzove proste klasika.
Tak to muž byl nedávno dělat instalatérskou ve školce a prej Terezka ani jedna, sama Ema, Eleonora, Gabriela, Samuel, Sebastian a tak..takže,kdoví,jaký jména jsou teď vlastně neobvyklý ![]()
Já jsem taky poprvé těhotná, ale mám to už za pár
, takže nám už v poradně poskytli nějaké informace a hlavně dali ty papíry co se musí vyplnit a při porodu odevzdat.
tessmi1 píše:
jj ja jsem tehu poprve tak je pro me skoro vsechno takovy prekvapko![]()
Já jsem taky poprvé těhotná, ale mám to už za pár
, takže nám už v poradně poskytli nějaké informace a hlavně dali ty papíry co se musí vyplnit a při porodu odevzdat.
Já jsem těhotná jen krátce a všechny kamarádky se mě ptají, jaká jména mám vybraná - ony samozřejmě všichni mají jména vybraná už od základky.
Jenže já si na základce vyndala knihu psích plemen našla bullmastifa a dogu, takže Bulmastif Bohoušek a Doga Berta. ![]()
Jméno pro mimi xxx ???
Jména pro zvířátka to mi jde, ale pro dítě… ![]()
Klovasa píše:
Ivetko, to jsou takové ty počáteční rozhodnutí…vždyt víš,co já chtěla za jména a nakonec jak to dopadloJá sem ráda,že jsme se aspoň domluvili
ja vim Klarko, jeste se to uvidi ![]()
ahoooooj
my to mame jasny u holcicky - Natalka a kluka ja chci Tobiase a pritel si ted vymyslel Ondreje
ten se mi sice taky libi, ale Tobik je Tobik
![]()