Jmeno miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1218
9.6.10 11:05

Ahojky,
my teda víme že budeme mít holčičku jména jsme měli vybrané už předem.
Holčička : Nelinka , chlapeček : Matěj koukali jsme na to aby to neznělo blbě s příjmením.
Sice jsme se taky setkali s kritikou ale na to my nedáme je to jen a jen náš výběr :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.10 12:42

Ahoj,

my víme, že budeme mít holčičku - manžel chtěl aby se jmenovala Ema nebo Julie. Já jsem prosazovala aby to byla Alžběta nebo Ema.
A nakonec jsme zjistili, že Emiček je teďkom spousta a že nechceme aby malá měla moc oblíbené jméno, tak jsme se rozhodli a bude to Alžběta (navíc toto jméno má tolik jiných jmen - Bětka, Bětuška, Bety, Bětule atd.)
Pro kluka jsme zatím moc nevybírali, i když víme že v porodnici se uvést musí.

• Citovat
  • Upravit
1586
9.6.10 12:50

ty jooo jsem netusila ze se v porodnici musi uvadet obe jmena :think: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
9.6.10 13:01

Smilen, já to viděla napsaný tak i tak, ale s tím C to není ono :oops: ak jako se mi už nelíbí to poklukatět Nicolas. Ještě možná Nikolaj, ale to už by mi fakt neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
9.6.10 13:16

Ahojte holky :mrgreen: ,taky jsem přednedávnem zakládala tohle téma,vidím,že nejsem sama,jaké vymyslet jméno :-DJasmínka a Sebastiánek jsou moc hezký jména,taková neobvyklá.Mě se líbí i Ema,Sofie a Amálka ale tedˇ je jich všech strašně moc :think: My máme po dlouhéééé době snad konečně definitivně vybráno,na holčičku Ella,je to krásné a neobvyklé jméno,sice není v kalendáři ale to nevadí a třeba ho tam někdy přidají a na chlapečka Dominik.Máme měkké příjmení a tak se ty jména hodí a myslely jsme i do budoucna,co kdyby dítě třeba ráčkovalo,tak jsme raději nevymýšlely jména s r i když třeba taková Erika je taky hezký. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.10 14:37
tessmi1 píše:
ty jooo jsem netusila ze se v porodnici musi uvadet obe jmena :think: 8-o

My už dostali papír na vyplnění všech údajů o jménech dítěte a musí se tam uvést obě dvě varianty a musí to být podepsané oběma rodiči + vyplněné údaje o rodičích (jména, rodné jméno, vzdělání - prostě takové ty pakárny).

• Citovat
  • Upravit
1586
9.6.10 14:52

jj ja jsem tehu poprve tak je pro me skoro vsechno takovy prekvapko :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.6.10 14:59

Hmm, dneska chce neobvýklý originální jméno skoro každý druhý, takže paradoxně je tu přesofinkováno a přesamuelkováno a přesto jsou rodiče i tak spokojení, že mají něco neobyčejného.
Mě se také líbí netradiční jména, ale vpodstatě jich stejně budou za chvíli kupy a plné školky..
Protože co čert nechtěl vždy se udělá jakási vlna těchto origoš jmen a je jich zase soustu..( Emma, Nella, Sofie,Daniel, Dominik atd)

Já jsem třeba Eliška - když jsem byla dítě, široko daleko celé své dětství jsem jinou Elišku ani nezahlédla, ani dnes neznám žádnou stejně starou či starší Elišku ..Už jen malé holky..
A takhle to bude se vším. Něco bude zajímavé - ale nakonec se toho chytnou všichni..
přeji příjemné vybírání.
Ps. favorité Jáchym, Justýnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
9.6.10 15:10

no tak ja si myslim ze zalezi na tom jak kde ja jsem treba ze severu a neznam nikoho kdo ma takove jmena a tady ve strednich cechach jsem taky nejak extra moc takovych jmen neslysela a kdyz jsem koukala na netovej kalendar jak casto je pouzivane jmeno treba Samuel tak ze by to bylo preSamuelkovano na to to rozhodne nevypadalo :think: kazdopadne mi to prijde dost originalni pze posledni dobou co vim tak frcej Terezky Honzove proste klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
9.6.10 16:01

Tak to muž byl nedávno dělat instalatérskou ve školce a prej Terezka ani jedna, sama Ema, Eleonora, Gabriela, Samuel, Sebastian a tak..takže,kdoví,jaký jména jsou teď vlastně neobvyklý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.10 16:11

Já jsem taky poprvé těhotná, ale mám to už za pár :-) , takže nám už v poradně poskytli nějaké informace a hlavně dali ty papíry co se musí vyplnit a při porodu odevzdat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.10 16:11
tessmi1 píše:
jj ja jsem tehu poprve tak je pro me skoro vsechno takovy prekvapko :mrgreen: :mrgreen:

Já jsem taky poprvé těhotná, ale mám to už za pár :-) , takže nám už v poradně poskytli nějaké informace a hlavně dali ty papíry co se musí vyplnit a při porodu odevzdat.

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
9.6.10 16:25

Já jsem těhotná jen krátce a všechny kamarádky se mě ptají, jaká jména mám vybraná - ony samozřejmě všichni mají jména vybraná už od základky.
Jenže já si na základce vyndala knihu psích plemen našla bullmastifa a dogu, takže Bulmastif Bohoušek a Doga Berta. :lol:
Jméno pro mimi xxx ??? :dance: Jména pro zvířátka to mi jde, ale pro dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
9.6.10 17:35
Klovasa píše:
Ivetko, to jsou takové ty počáteční rozhodnutí…vždyt víš,co já chtěla za jména a nakonec jak to dopadlo :D Já sem ráda,že jsme se aspoň domluvili :D

ja vim Klarko, jeste se to uvidi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.6.10 17:41

ahoooooj :lol: my to mame jasny u holcicky - Natalka a kluka ja chci Tobiase a pritel si ted vymyslel Ondreje :roll: ten se mi sice taky libi, ale Tobik je Tobik :-P :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí