Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, chtela sem se zeptat jeslti mate nekdo vybrana jmena pro mimi, nas se kazdy pta ale ja to jeste nevim! a jaky mate radeji, klasiku a nebo nejake netypicke a nebo zahranicni? ![]()
Nás se taky každý ptal, takže jsme řekli jaký asi máme, ale že nic není jistý a nakonec jsme dali úplně jiný. Za mě radím neříkat, protože se vždycky najde někdo, kdo ti to jméno zkritizuje a třeba i dost hnusným způsobem, což se stalo mě.
Výběr jména záleží co se vám líbí a taky jaký máte přijmení, protože třeba kombinace Samanta Nováková mi přijde příšerná, ale na druhou stranu je to každýho věc. Taky si musíte uvědomit, že to dítě s tím jménem bude žít celý život.Já taky koukala na to, aby ve jméně nebylo moc R, protože jedno máme v příjmení.
Hodně jsem dala na to, jak se dá dané jméno zdrobňovat a naopak, jak ho vyslovit v případě zlobení. Taky jsem nechtěla jméno, který má každý druhý dítě, ačkoli u holčičky jsem nakonec udtoupila a byla by to Eliška, což je zrovna celkem šastý jméno.
ahoj, dekuju za radu, Samanta je zrovna docela hezky ale ne s timhle prijmenim to je fakt a ani s nasim prijmenim by nebylo nic moc. ja uz tak asi vim a i se to hodi k tomu prijmeni si mylsim,ale tak jeste uvidime ![]()
Já to dělala tak, že jsem zkusila ty dané jména napsat s přijmením, abych viděla jak to vypadá.
Mě se strašně líbí jména hebrejskýho původu: Rebeka, Ráchel, Jonáš, Noemi…no jenže většina z nich prostě nešla s přijmením. Kromě napsání jsem zkoušela i vyslovit, abych věděla jestli to jde dobře říkat, aby se někdo u vyslovování toho jména nepoprskal popřípadě si nezlomil jazyk ![]()
Ahojky,my jsme vybírali cizí jména,ale záleží na každém co se mu hodí k příjmení.na holčičku jsme dali Dominika a na kluka Erik,a pokud bude ještě další mimi,tak bych chtěla Sofii nebo Patrika,tak třeba budu trošku inspirovat
Dominik je hezke, mozna by se hodilo, jeste se musime s pritelem domluvit ![]()
Ahoj, tak my máme na kluka vybráno jméno Nikola, a co jsem tím udělal za zmatky - to jsem teda nečekala. Když to bylo 100%, že to bude kluk, tak jsem samozřejmě řekla, že čekáme kluka. IKdyž se mě pak někdo zeptal, jak se mimi bude jmenovat a já řekla, že Nikola, tak reakce byla: ,,ale říkalas že to bude klu, nebo jé tak nakonec to bude holčička a né kluk. Takže tak asi. Nikdo si nevzpomene na Nikola Šuhaj Loupežník, nebo na Nikola Tesla - i když mě se to jméno líbí z jiného důvodu než zrovna kvůli těmhle dvěma.
jména to je věčné téma
…já jsem několikrát prošla kalendář a fakt nevím…naštěstí je ještě čas, jsem teprvé v 7 tt ![]()
na kluka se mi líbí daniel…na holčičku laura…ale kdo ví, jak to nakonec bude ![]()
je Daniel je taky hezky…ach jo uvidime co to vubec bude, a pak budem premyslet vic, i kdyz se vlastne musi uvest i pro kluka a i pro holcicku.
Iwi přesně tak musíš uvést oboje, protože 100% jistotu máš až po porodu ![]()
Kel- Tec, Nikola je opravdu hezky jmeno
. Ale nevim pokud je to jmeno pro chlapecka tak se to pise Nicola?
Ahoj tak ja mam syna a jmenuje se Tobiašek mě se to jmeno líbí jinak na holcicko se mi moc libi Lucinka,nebo Kacenka,Melanie
ale kazdemu se libi neco jineho
ahoj mi už máme jména vybraný. čekáme chlapečka tak to bude filípek ,ale líbil se nám ještě štěpán a dominik. a pro holčičku se mi hrozně libila Justýnka.