Jmeno miminka

Iwi
3379
8.6.10 14:14

jmeno miminka

ahoj holky, chtela sem se zeptat jeslti mate nekdo vybrana jmena pro mimi, nas se kazdy pta ale ja to jeste nevim! a jaky mate radeji, klasiku a nebo nejake netypicke a nebo zahranicni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
8.6.10 14:30

Nás se taky každý ptal, takže jsme řekli jaký asi máme, ale že nic není jistý a nakonec jsme dali úplně jiný. Za mě radím neříkat, protože se vždycky najde někdo, kdo ti to jméno zkritizuje a třeba i dost hnusným způsobem, což se stalo mě.
Výběr jména záleží co se vám líbí a taky jaký máte přijmení, protože třeba kombinace Samanta Nováková mi přijde příšerná, ale na druhou stranu je to každýho věc. Taky si musíte uvědomit, že to dítě s tím jménem bude žít celý život.Já taky koukala na to, aby ve jméně nebylo moc R, protože jedno máme v příjmení.
Hodně jsem dala na to, jak se dá dané jméno zdrobňovat a naopak, jak ho vyslovit v případě zlobení. Taky jsem nechtěla jméno, který má každý druhý dítě, ačkoli u holčičky jsem nakonec udtoupila a byla by to Eliška, což je zrovna celkem šastý jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
8.6.10 14:34

ahoj, dekuju za radu, Samanta je zrovna docela hezky ale ne s timhle prijmenim to je fakt a ani s nasim prijmenim by nebylo nic moc. ja uz tak asi vim a i se to hodi k tomu prijmeni si mylsim,ale tak jeste uvidime :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.6.10 14:42

Já to dělala tak, že jsem zkusila ty dané jména napsat s přijmením, abych viděla jak to vypadá.
Mě se strašně líbí jména hebrejskýho původu: Rebeka, Ráchel, Jonáš, Noemi…no jenže většina z nich prostě nešla s přijmením. Kromě napsání jsem zkoušela i vyslovit, abych věděla jestli to jde dobře říkat, aby se někdo u vyslovování toho jména nepoprskal popřípadě si nezlomil jazyk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
8.6.10 14:59

Ahojky,my jsme vybírali cizí jména,ale záleží na každém co se mu hodí k příjmení.na holčičku jsme dali Dominika a na kluka Erik,a pokud bude ještě další mimi,tak bych chtěla Sofii nebo Patrika,tak třeba budu trošku inspirovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
8.6.10 15:00

Dominik je hezke, mozna by se hodilo, jeste se musime s pritelem domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.6.10 15:07

Ahoj, tak my máme na kluka vybráno jméno Nikola, a co jsem tím udělal za zmatky - to jsem teda nečekala. Když to bylo 100%, že to bude kluk, tak jsem samozřejmě řekla, že čekáme kluka. IKdyž se mě pak někdo zeptal, jak se mimi bude jmenovat a já řekla, že Nikola, tak reakce byla: ,,ale říkalas že to bude klu, nebo jé tak nakonec to bude holčička a né kluk. Takže tak asi. Nikdo si nevzpomene na Nikola Šuhaj Loupežník, nebo na Nikola Tesla - i když mě se to jméno líbí z jiného důvodu než zrovna kvůli těmhle dvěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
8.6.10 15:09

jména to je věčné téma :-D …já jsem několikrát prošla kalendář a fakt nevím…naštěstí je ještě čas, jsem teprvé v 7 tt :wink:
na kluka se mi líbí daniel…na holčičku laura…ale kdo ví, jak to nakonec bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.6.10 15:09

Kel tec to je výborný jméno, kdysi jsem jednoho znala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
8.6.10 15:13

je Daniel je taky hezky…ach jo uvidime co to vubec bude, a pak budem premyslet vic, i kdyz se vlastne musi uvest i pro kluka a i pro holcicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.6.10 15:18

Iwi přesně tak musíš uvést oboje, protože 100% jistotu máš až po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
8.6.10 15:54

Kel- Tec, Nikola je opravdu hezky jmeno :palec: :palec: . Ale nevim pokud je to jmeno pro chlapecka tak se to pise Nicola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 16:29

Ahoj tak ja mam syna a jmenuje se Tobiašek mě se to jmeno líbí jinak na holcicko se mi moc libi Lucinka,nebo Kacenka,Melanie :-D ale kazdemu se libi neco jineho

• Citovat
  • Upravit
3588
8.6.10 16:49

ahoj mi už máme jména vybraný. čekáme chlapečka tak to bude filípek ,ale líbil se nám ještě štěpán a dominik. a pro holčičku se mi hrozně libila Justýnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
8.6.10 17:11

Tak a ja budu mit Jakuba :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie