Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se vám líbí tohle jméno? S manželem každý máme dohromady už 3 nevlastní děti (ale jenom jedno žije s námi): Davida, Denisku, Šimona (ten žije s námi) a čekáme první společné. Bude to holčička, tak hledáme jméno. Moc se mi líbí Nina, co na jméno říkáte? A jak ji oslovovat (kromě Nino)? Ještě máme ve výběru Emu, Tinu a Šárku. Co byste dali? Díky =)
Mám doma Tinu. Nina je skoro stejné.
Můj syn chodí s Ninou do školky a říkají ji Ninuško. Přijde mi to takový divný… Ale ty naší leckdo řekne Tinuško. My ji teda říkáme jenom Tino, nebo Tinule. Když byla malá, samosrejme Tinko atd… Takže u Niny to bude stejný, Nino, Ninuško, nic jiného snad nejde ![]()
Mne se Nina nijak zvlast nelibi, ale rozhodne je to normalni dustojne jmeno, neda se nic namitat.
Je to pekne jmeno. Ja mela Ninu ve vyberu, ale chlap pouzil tehdy pravo veta
Pro nej znelo moc rusky a nelibili se mu ani zdrobneliny jmena jako Ninuska apod. Mel z toho osypky ![]()
Nina je překrásné jméno! Měla jsem ho v „top 5“, máme holčičku, ale muž si prosadil Amelii. Kamarádka dala loni Ninu, říkáme ji Ninka. Pokud se vám líbí, já bych ho teda dala ![]()
Mě Nina zní moc rusky a vůbec se mi nehodí na malou holčičku. Ema je moc časté i když nechápu proč, Tina není špatné jméno, Šárka taky ujde…
Meli jsme spoluzacku na stredni-krasna, chytra, divoska, mela jsem ji moc rada a jmeno ji pasovalo. Dojizdela do skoly se Sonou
Mne se to jmeno libi.
Kamaradka je Nina. Ninka, Ninus, Nini. Melijsme ho taky ve vyberu, ale mame kluka
Nádherné jméno! Chtěla jsem dát naší dceři, ale přes manžela neprošlo
Já si vždycky vzpomenu na Metráčka od S. Rudolfa a tam byla Nina krásná a dokonalá holka. Znám jednu Ninu osobně a přesně odpovídá popisu. Jméno Nina na mě působí důstojně a zároveň křehce ![]()
Za mě kterékoliv kromě Tiny, to mi připadá jako zkrácenina a nedala bych to. Více se mi líbí klasicky Kristýna, Leontýna, Valentýna,… a říkat se jí dá taky Tino. A jde to dát s „ý“, „í“ i krátce „i“. Nina se mi líbí hodně, ale moc tvarů jak ji oslovovat není. Ema je taky moc pěkné jméno, ale je to teď jedno z nejoblíbenějších.
Mně se líbí jenom oslovení Nino, ty zdrobněliny mně přijdou moc takové měkké, nelíbí se mně.
Nina se mi líbí. Tina určitě ne - jak uz tu někdo psal zní to jak pokus byt zajímaví zkrácením klasiky. Ema je teď hodně dávána a Šárka se mi nelíbí ![]()
Nina je krásné jméno, moc jsem ji chtěla, ale muži to přišlo takové titěrné prý
, tak vybral Kordulu. Určitě bych ji dala, Šárka mi přijde strašná
, Emu má dnes každý druhý, Tina je jméno nejméno mi přijde
Kamarádka má dcerku se jménem Nina. Je to krásné jméno. Říká ji zkrátka Nino, Ninuš, Ninko. Z toho tvého výběru se mi líbí nejvíc. Případně ještě Tina. Pokud nechceš profláklé jméno, tak Emu nedávej, jsou jich dneska mraky. A to jsme Emu měli pro holčičku u prvních dvou dětí napsanou. Dneska bych už ji nedala. Šárka se mi nelíbí, ale to je čistě věc osobního vkusu. Na ženský na Emiminu nedávej. ![]()