Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A co třeba Miriam, Tatiana, Sylvie, Karin,… já myslím, že to jsou přesně ta jména na pomeí běžných a netradičních. Nikoho nepřekvapí, nepůsobí to výstředně, ale není to Terezka nebo Adélka. ![]()
To prijmeni je hodne mekke, takze bych dala neco s pismenem R, treba Marika Baštová ![]()
@aluisina píše:
A co třeba Miriam, Tatiana, Sylvie, Karin,… já myslím, že to jsou přesně ta jména na pomeí běžných a netradičních. Nikoho nepřekvapí, nepůsobí to výstředně, ale není to Terezka nebo Adélka.
Jo Karin a Miriam mi k tomu taky sedi ![]()
Holky ta Olívia ani Meda k našemu příjmení fakt ne, to mi zní až trochu komicky. Bohužel, jinak se mi ta jména strašně líbí. A tedy ani u manžela by to neprošlo, on se při takových jménech chytá za hlavu. Ale ta Marika je super nápad, zeptám se a třeba půjde na seznamn
. Díky. Jinak Miriam i Karin taky fajn nápady. Manžel je na víkend pryč, tak já tady tvořím seznam a až přijede, tak ho zkonzultujeme ![]()
@Anonymní píše:
Holky ta Olívia ani Meda k našemu příjmení fakt ne, to mi zní až trochu komicky. Bohužel, jinak se mi ta jména strašně líbí. A tedy ani u manžela by to neprošlo, on se při takových jménech chytá za hlavu. Ale ta Marika je super nápad, zeptám se a třeba půjde na seznamn. Díky. Jinak Miriam i Karin taky fajn nápady. Manžel je na víkend pryč, tak já tady tvořím seznam a až přijede, tak ho zkonzultujeme
Jo Marika je moje srdcovka, ale my naopak mame tvrde prijmeni, tak mame Alici a Lindu
taky jsem nechtela zadnej ulet, ale ani nic z top10
Alena, Sára, Ivana, Nela, Alice, Daniela, Andrea, Ester, Miriam, Simona, Zora, Karla, Monika,…
To jsou asi jména, ze kterých bych k tomu příjmení vybírala já (a zároveň nejsou úplně superčastá)
@aluisina píše:
A co třeba Miriam, Tatiana, Sylvie, Karin,… já myslím, že to jsou přesně ta jména na pomeí běžných a netradičních. Nikoho nepřekvapí, nepůsobí to výstředně, ale není to Terezka nebo Adélka.
souhlasim a vsechno jsou to krasna jmena. Miriam Baštová je moc hezke ![]()
Mě napadlo hned Amélie/Amálie nebo Rozálie. I Nela docela jde, Sára, Alice, Karla/Karolína, Tamara..chápu že nechceš Terezku, Elišku nebo Adelu.
![]()
Ahoj, prosíme o radu, co by se vám líbilo k našemu příjmení? Vždy se mi líbila netradiční jména (Meda, Ronja, Marion, Olívia, Marlen, Eleanor,…), no ale za svobodna jsem měla cizí příjmení. Teď máme tohle a je mi jasné, aby malá nebyla k smíchu, že musíme vybrat něco obyčejnějšího. Manžel je tedy na ta nejběžnější jména (Anička, Terezka, Adélka, Lucinka, Eliška,…), ale to zase nesedí mně. Tak hledáme nějaký kompromis. Prosím tedy o inspiraci, jestli jste třeba taky hledali kompromis mezi netradičním a běžným jménem, případně co byste sladili k tomuto příjmení?