Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krasne jmeno…a otazka zni, date jej i pres vysokou cetnost v posledni dobe nebo vyberete jine, ktere se vam az tak nelibi? ![]()
Pokud se ti libi, tak ho proste dej. Na nejakou cetnost bych se vykašlala, jmeno co se dava casteji bylo a bude vzdycky, jen se to ve vlnach meni… U nas v ulici jsou tri Emicky, ale co…Kazda ma jine prijmeni i osobnost…Je to hezke jmeno.
Ja mam Elisku, ta je dokonce v topce
![]()
Taky jsem dala i kdyz jich pry bylo v te dobe hodne. Ja ale zadnou neznala.
Mame temer rocni Emu a vedela jsem, ze jich je mraky, ale na zadnym jinym jmene jsme se neshodli ![]()
@proletářka Ahoj, já uvažuju o Emě..přemyšlím, jestli klasicky české s jedním M a nebo dvěma MM..nevím kdy v tomto případě by slavila jmeniny..i přemýšlim nad Emilií..což je dost podobné ![]()
Ema je fajn, ale Emma je hrozné, hlavně tvar Emmička ![]()
a dala bych klidně jméno které je frekventované, se nebudu omezovat
Máme doma Emu a nestává se nijak dramaticky často, že bychom potkávaly další. Ve školce je jediná. Já vyrůstala jako Tereza v 80.a 90.letech, kdy to bylo nejčastější jméno a také jsem tím nijak netrpěla.
Me se libi, v okoli zadnou neznam, ale osobne, kdyz sem vybirala jmeno tak sem se snazila brouzdat do tech mene pouzivanych ![]()
Kdybych měla dvojčata, tak dám Viktorii a Emu, jelikož je ale malá pravděpodobnost, že někdy budu mít dvojčata, tak bych Viktorii ani samotnou Emu nedala.
Jen se mi ty jména líbí k sobě a nedokážu říct proč… ![]()
Ja dam Emu, prej je jich hodne, osobne zadnou neznam. Kdybych znala, dam ji stejne ![]()
Mame skoro dvouletou a i kdyz se uz par let objevuje casto, v nasem okoli zadnou nemame ani starsi ani mladsi
a jmen neni tolik aby se to proste nestavalo
rekla bych ze kazde jmeno je nekde pro nekoho hit ![]()
Dekuju za reakce. Nejhorsi na tom je, ze jedinou alternativu mame Terezu, kterych je jeste vice ![]()
EMMa me tenkrat zaujala, ale kdyby se jednou jmenovala treba Vomackova, tak by to bylo taky divne. Navic v mluvenem projevu dve M proste stejne nikdo nepozna, nic proti tomu ale jinak nemam ![]()
Jinak v okoli mam 5 Emicek
Proto stale vaham…
My máme Terezku a už by k ní žádné jiné jméno nepasovalo
a že jich je hodně, mi vůbec nevadí.
@proletarka My automaticky vyřazujeme jména, která jsou na prvních 15 příčkách v oblíbenosti.