Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdyby nevyhrálo nakonec jiné jméno
dala bych Emu, nebo i Emmu, líbí se mi oboje a bylo by mi jedno, kolik jich kolem nás je (u nás teda o žádné nevím)
@proletarka kdyby se mi líbilo (nelíbí), dala bych ho, bez ohledu na četnost.
Mám Emmu
svátek slaví na Emu, v době kdy se narodila jich moc nebylo (nebo jsem o žádné nevěděla - 5,5roku) a máme akorát jednu kamarádku Emu a ve školce žádná ani v jiné třídě
a i kdyby jich bylo hodně, tak je mi to jedno, Kateřin, Terezek, Kristýnek a jiných „častých“ jmen je taky hodně a nikdo to neřeší ![]()
Dvě M chtěl tatínek
vyhověla jsem mu
hodně cestoval a doufal, že Emma bude taky a v zahraničí je Emma obyklejší než Ema ( nejsem toho názoru, ale chtěl to tak, tak jsem vyhověla
)
Příspěvek upraven 23.05.17 v 13:19
@proletarka Kdybych ji měla nějak echt vysněnou, tak bych to asi dala (pro dceru by se mi taky líbilo něco méně častého, i když je to jméno až ve čtvrté desítce, ale prostě to bylo dané) - ale jinak bych se opravdu posnažila nalézt jiné jméno, Emička je to kam se koukneš. Když sečteš Emy, Emmy, Emílie a Emily, tak jich IMHO bude jak těch Terezek.
Já bych to dceři určitě nedala.
A co dat treba Emily a rikat ji Emily/Emo? Nevim, jake mate prijmeni/kulturni pozadi. My se vyhybali vysoce frekventovanym jmenum, nechci byt soucasti nejake modni vlny, to je jen muj pohled. Ale Ema je krasne jmeno.
Stejný,,problém" jsem měla před půl rokem
Když jsem byla na screeningu a sestra se mě ptala jak se miminko bude jmenovat, tak jsem jí řekla, že máme vybranou Emu. Sestra se mi vysmála, že jsme 5. od rána-a před námi bylo 8 maminek, tak jsem začala váhat. Nakonec jsme zvlolili kompromis a máme doma Ellu ![]()