Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
AHoj, co říkáte na jméno Markyta? Pište klidně i negativní reakce, ráda bych si přečetla vaše názory
Ze hruza.
Mě se taky nelíbí: Markyta-kýta…to by mě napadlo už ve školce ![]()
Myslím, že vyloženě Markyta vám na úřadě asi nepovolí. Podle všeho je to domácí podoba jména Markéta. Ale nejsem si jistá. Nicméně: http://www.kdejsme.cz/…yta/hustota/ pro zajímavost ![]()
@Izumi Miyako Pokud se tak někdo už jmenuje, tak to povolí. Pokud znáš ViralBrothers, tak se jim narodil chlapeček Anakin a v čr jim to nechtěli povolit s tím, že museli dokázat, že to jméno existuje (ne jen ve filmu), tak obvolávali úřady a nakonec zjistili, že se tak jmenuje někdo v Německu, tak jim to povolili…
@Manhattan No, taky vím, že to kolikrát záleží na úřednici, co tam zrovna sedí. Takže je jisté, že by s tím jménem mohl být problém. No je také možné, že ji lidé budou říkat stejně Markéta ![]()
Radeji jmeno Marketka. A pak si pojedete podle sveho - Marky, Markyna, Markysa, Markyta… Pokud date - Markyta - stejne na ni budeou hlavne volat Marky.
Jméno Markýtka je samo o sobě hezké, takové pohádkové. Ale hodně lidem se to bude plést s Margitou, tu dávají hodně Romové nebo Maďaři.
Co na to jméno říkám? Že hloupější už jste si vymyslet nemohli.
„Markyta“ je v podstatě pseudo-nadávka - zkomolenina správného tvaru Markéta, jehož jemná (pohádková) podoba je „Markétka“, „Markýtka“ a naopak, ta drsnější (vlastně taktéž pohádková) je právě Markyta.
Nechtěla bych být děvčátkem, které bude mít tento patvar v rodném listu.
Zní to hrozně, šíleně tvrdé
, líbí se mě málo dávaná jména ale tohle zní jako msta
Z tohoto jména se krásné neudělá a na malou holčičku volat Markyto bych nechtěla. Mě doma taky zničili moje jméno a jak já to nesnášela
A jen to někde čtu nebo slyším projede mnou zimnice ![]()
@Jogrr píše:
Nelibi. Nerozumim dnesni mode hyper super ojedinelych jmen
Ja zas tem starym ohranym, to si nevyberes.
AHoj, co říkáte na jméno Markyta? Pište klidně i negativní reakce, ráda bych si přečetla vaše názory