Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
AHoj, co říkáte na jméno Markyta? Pište klidně i negativní reakce, ráda bych si přečetla vaše názory
Mi to hrozne neprijde, ale jak jsem videla na nove holky ve stredu ve vezeni, tak jedne tam Markytko rikaji, no uz to budu mit s tim spojene negativne. Ja treba co znam nositele jmena Zdenek = vetsinou alkoholik. Takze uz ho mam, tak zaskatulkovane.
Nelíbí…Kdyby jste dali Markétu, tak ji tak kdyžtak můžete říkat ale jinak ne, hlavně až bude starší… ![]()
@Anonymní píše:
AHoj, co říkáte na jméno Markyta? Pište klidně i negativní reakce, ráda bych si přečetla vaše názory
Nebrat. Mně zase naskakuje markytánka, a to teda není asociace, kterou bych dceři přála. Dala bych Markétu a říkat jí můžete jak chcete. Pokud chcete extravaganci, zvážila bych třeba „slovenskou“ Margitu.
Nee, nelíbí, dejte Markétu a Markytko jí můžete oslovovat, ale to co už tu holky psaly, je to tvrdé a v podstatě je to nadávka, něco jako Mařena nebo Anča
Markyta je fakt des. Dej Marketu. Kazdej chce byt dneska strasne výjimečný pri hledani jmena, nektera ceska a krasna jmena se hodne prehlizi, takze ve vysledku i kdyz je dnes pro nekoho jmeno Marketa obycejne, bude jednou paradoxne originálni celkem dost ![]()
Marketka je hezke, Markyta fakt ne. Zni to jak nadavka, promin ![]()
Příspěvek upraven 19.05.17 v 07:44
Dala bych klasickou Markétu, je to krásné jméno, které se už moc nedává
nebo už raději Mariku ![]()
@stinga píše:
Nee, nelíbí, dejte Markétu a Markytko jí můžete oslovovat, ale to co už tu holky psaly, je to tvrdé a v podstatě je to nadávka, něco jako Mařena nebo Anča
Tak dík no
![]()
@Anna766 ale ty se jmenujes Anna ne? Anča je jen patvar tvého jména
V tomto tvaru bych nedala. Dala bych Markéta a té klidně můžete doma říkat Markyto, Markýtko.
Me prvni napadne „svatá Markyta, hodila srp do žita“ - tj. odvozenina od Markéty, tak dejte normálně Markétu a říkat si jí můžete jak chcete ne?
mmch jsem taky Markéta a občas mi někdo řekl i zde výše zmiňovanou zkomoleninou Marky (pak jsem se dotyčné podepisovala do mailu Dolary neboť mi to evokovalo spíš německou měnu:-)) a i na tu Markytánku z legrace občas došlo, doma mi ve finále nejvíc říkali Majdo nebo Madlo:-) Ovšem nejvíc mě dostalo když někdo vymyslel „Marčo“, hrůza:-) Markytou bych to děcku nekomplikovala, už tak to není moc obvyklé jméno a já z něj nikdy moc nadšená nebyla. Anonym radši proto, že by mě někdo podle těch přezdívek poznal, a spojil si leccos…
@Slečna Ferka píše:
Nebrat. Mně zase naskakuje markytánka, a to teda není asociace, kterou bych dceři přála. Dala bych Markétu a říkat jí můžete jak chcete. Pokud chcete extravaganci, zvážila bych třeba „slovenskou“ Margitu.
@Anonymní píše:
Me prvni napadne „svatá Markyta, hodila srp do žita“ - tj. odvozenina od Markéty, tak dejte normálně Markétu a říkat si jí můžete jak chcete ne?mmch jsem taky Markéta a občas mi někdo řekl i zde výše zmiňovanou zkomoleninou Marky (pak jsem se dotyčné podepisovala do mailu Dolary neboť mi to evokovalo spíš německou měnu:-)) a i na tu Markytánku z legrace občas došlo, doma mi ve finále nejvíc říkali Majdo nebo Madlo:-) Ovšem nejvíc mě dostalo když někdo vymyslel „Marčo“, hrůza:-) Markytou bych to děcku nekomplikovala, už tak to není moc obvyklé jméno a já z něj nikdy moc nadšená nebyla. Anonym radši proto, že by mě někdo podle těch přezdívek poznal, a spojil si leccos…