Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Markéta80 píše:
@Seren vrtačka je makita
Fakt? Člověk se tady dozví spoustu nových věcí
![]()
Markýtu bych nedávala. Mě to přijde jako markýza. ![]()
V každém případě bych ale zvážila tvar Margita - táhne mě to k němu víc než k Markétě. I kvůli variantám oslovení (Margitka, Margit, Gita,..) - u Markéty mi přijde, že ji není jak hezky říkat.
@jdukolem píše:
já jsem se nad tím jen zamyslela proč to tak je.. ono to zdvojené N asi i nutí vyslovit to a odlišit to od ano jako souhlasu, jinak souhlasím, že je Anna krásné jméno..měla jsem ho v užším výběru kdyby byli kluci holky
Já jsem to z výběru hned vyřadila, protože to je jedno z nejčastějších. Ale prostě to je krásné a nadčasové, proto je stále tak oblíbené. Taky se mně líbí, že má hodně variant (až se teda pak úplně zapomene na ten základní tvar). Třeba tady doporučovaná Markéta je krásné jméno, ale pro mě bez použitelných zdrobnělin. Já prostě ty změkčené verze pro děti potřebuju a u Markéty jsem nic pěkného nevymyslela. Marký mně přijde děsné
No a Marčo jsem tu četla poprvé a to je ještě horší.
@KatkaX Moje druhá prateta byla Anička až do smrti (bylo jí asi 80).
@KatkaX Jo a co znám Markéty (malé), tak jedné se říká Maki, a druhou oslovuje maminka celým jménem. Spolužačkám na gymplu jsme říkali Markét. Já bych asi říkala Mája nebo tak něco (ale teda sama bych takové jméno nedala).
@KatkaX píše:
Já jsem to z výběru hned vyřadila, protože to je jedno z nejčastějších. Ale prostě to je krásné a nadčasové, proto je stále tak oblíbené. Taky se mně líbí, že má hodně variant (až se teda pak úplně zapomene na ten základní tvar). Třeba tady doporučovaná Markéta je krásné jméno, ale pro mě bez použitelných zdrobnělin. Já prostě ty změkčené verze pro děti potřebuju a u Markéty jsem nic pěkného nevymyslela. Marký mně přijde děsnéNo a Marčo jsem tu četla poprvé a to je ještě horší.
Markétka..to je hezlý pro holčičku a pro velkou dospělou ženu Markéta.. proč ne
@Markéta80 píše:
@Serena patří mezi hodně dobré značky
Tak až budu nějakou potřebovat, vím, po jaké sáhnout
![]()
@Markéta80 píše:
@Serentady se člověk dozví i to co nepotřebuje
mě přijde, že hlavně to!
![]()
Jsem Markéta, říkají mi Markét, Marčo mi říkali v Praze, Mamka mi říkala Markétečko. Jeden moravák mi říká Markyno, Maky. Jedna šéfová mi říkala Márč
V Řecku mi říkali Margaret
jinak dávejte Markétky, přestali se dávat ![]()
@Marcam píše:
Jsem Markéta, říkají mi Markét, Marčo mi říkali v Praze, Mamka mi říkala Markétečko. Jeden moravák mi říká Markyno, Maky. Jedna šéfová mi říkala MárčV Řecku mi říkali Margaret
jinak dávejte Markétky, přestali se dávat
@Markéta80 píše:![]()
je fakt že jich moc neni
@jdukolem
![]()
to je fakt, snad každá diskuze se dostane na úplně jiné téma
třeba na vrtačky.. ale někdy se to tak semele kor když se pak zakladatelka neukáže nereaguje, to si pak diskuze žije svým životem
@Markéta80 píše:![]()
je fakt že jich moc neni
@jdukolem
![]()
to je fakt, snad každá diskuze se dostane na úplně jiné téma
No ale co chceš dělat? Markyta byla smetena ze stolu na první stránce, tak je pak dost času rozebrat vše další! No ne?! ![]()
@jdukolem jo to jo někdy nadávaj do nevěrnic a na konci diskuze je to amatérka, která v nevěře neumí chodit ![]()