Iva, Iveta nebo Ivana?

Anonymní
27.5.17 02:06

Iva, Iveta nebo Ivana?

Ahoj,

nedaří se mi usnout, tak tu tak brouzdám diskuzemi :mrgreen:. Pořád mi lítá hlavou, které jméno nakonec vybrat pro holčičku. Dohodli jsme se na těchto třech, jsou si velmi podobná, ale furt ne a ne vybrat které. Asi nejvíc by se hodilo nejkratší z nich - Iva, protože máme dlouhé příjmení. Ale mně zase pro dospělou ženu lépe zní Iveta nebo Ivana. U Ivanky se mi moc líbí právě tahle zdrobnělina, takže z tohohle hlediska jsem pro Ivanu. Jinak chceme říkat Ivo, Iví, Ivís, Ivísku, Ivuško, Iv,… a to myslím jde od všech jmen. Tak co myslíte, které z nich?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3823
27.5.17 03:15

Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.5.17 03:30

Jeste treba Ivona :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.5.17 03:45

V tomhle případě bych se rozhodovala podle toho co nejlíp ladí s příjmením. ale líbí se mi Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
27.5.17 03:54

Iva…líbí se mi moc. Jinak znám jednu sedmiletou Ivanu, krásná holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
27.5.17 04:43

Znám Ivu, Ivetu i Ivanu, všechny jsou fajn a všem se říká Ivi. Tak pokud máte dlouhé příjmení, dala bych Ivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.5.17 06:02

Jsem Iva. Byla jsem Ivana, nechala jsem si to zkratit, Iva je trosku snesitelnejsi.
Od mala jsem je vsechny furt opravovala, ze nesnasim osloveni Ivana, Ivanko, ze je to hnus nemoderni, at mi tak nerikaji. Uplne usi mi to vzdycky trhalo, pak jsem to alespon zkratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.17 06:18

Ja bych dala asi Ivanu, i kdyz muj salek kavy to neni. Narozdil od Yvonne, ale nevim, zda to na vas neni moc „neceske“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.17 06:47

Mne se z techto tri libi jen Iveta.

• Citovat
  • Upravit
1309
27.5.17 06:51

Nevybrala bych si. Možná ještě tak Iva. Iveta ani Ivana se mi vůbec nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
27.5.17 06:52

Dala by jsem Ivu, jsem také Iva. Horší je, že mi občas říkají Ivanko a to je úplně jiné jméno a já pak na něj ani neslyším. Jméno Iva mám protože se mamce líbilo, že se dá říct jen Iva nebo za mala Ivuška, Ivča ostatní jsou jiná jména a slyšet na ně nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22512
27.5.17 06:54

Dala bych Iva.
A klidně bych říkala holčičce Ivuško i Ivanko.
Mně se líbí dvojslabičná jména, proto bych dala raději Ivu než Ivanu.
Iveta - no - lepší je Ivana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
27.5.17 06:58

Ahoj, já jsem Ivana. Nemám s tím jménem problém, ale je fakt, že mi všichni řikaj spíš Ivi, Ivo nebo Ivčo. Když mi někdo známý osloví Ivano, hned to ve mě evokovalo to, že je na mě naštvanej.. nevím proč. :mrgreen: Manžel mi řiká Ivine, to se mi taky celkem líbí, není zo tak tvrdý a Ivanko už mi říká snad jen mamka, taťka Ivčo. V dokladech nebo když se představuju, tak se mi víc ale líbí Ivana než Iva. Jo a taky mi někteří známý posílají sms z blahopřáním na Ivu, tak jim pak píšu, že děkuju, ale že jsem Ivana 4.4. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.5.17 07:07

Za mě určitě Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8147
27.5.17 07:08

Když se řekne Ivano, tak mi to připadá, že někdo je naštvaný na Ivu a použije toto jméno :-) Take já bych byla pro Ivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze