Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moc jsem si přála malou Ninu, ale narodil se nám kluk
. Je to krásné jméno…
Nelibi se mi
takove tvrde a pripomina mi syr Niva ![]()
znam jednu ninu, je ji ted asi 12 a nevzpominam si, ze by kdy pouzivali jine osloveni nez nina, jmeno nema zadne obmeny ![]()
predchozi jmena mate moc krasna
dala bych sarku.
Mne se libi moc
Neni uplne „crazy“ ale pritom je neobvykle ![]()
Sarka je taky krasny jmeno.
Emu ted dava skoro kazdy, mi prijde ![]()
Ninu jsme meli psanou pro holcicku, mame Dominika ![]()
Za me krasne jmeno, syr mi teda fakt neevokuje ![]()
Pro me je to jmeno, ktere netreba prznit nejakymi specialnimi zdrobnelinami, rikali bychom krome klasickeho tvaru Ninusko.
Nina je nádherné jméno. Jednu máme v rodině a strašně jí ho závidím. Říkáme jí ninuš, ninčo, ninuško. Ale vím, že měla u některých starších lidí problém s tím, že jí říkali nyno - s tvrdým y - nevím jak na to přišli. A Šárka se mi taky moc líbí. Ema už teda ne, protože většina kamarádek toto jméno plánuje dát svým dětem, takže v budoucnu v mém okolí bude přeEmováno. A Tina se mi vyloženě nelíbí
Taky se mi líbí, Šárka je šílené jméno, nesnáším už od dětství, přitom ho nemám spojeno s žádnou konkrétní osobou. Tina mi přijde sama o sobě jako zdrobnělina nějakého delšího jména - někdo tak říká Kristýnám nebo Valentýnám, přijde mi, jakoby to dítě někdo pojmenoval domáckým tvarem ![]()
Na mě je Nina moc ruské. Emiček je moc, Tina mi přijde takové jako „abysme byli zajímaví“ (proč ne Martina, Kristina, Justýna apod.) a Šárka teda moc nemusím. Já bych si z Tvého menu bohužl nevbrala.
Nina neni spatne jmeno, ale je hodne tvrde, osobne znam vic jmen co by se mi libili
treba ta Ema je krasny, nad tou bych zas uvazovala ja, mit holcicku ![]()
Mame jednu v rodine
Nino, Ninus, Ninusko, Ninunko, Niniiii, Niniiku… proste podle nalady a situace…krasne jmeno ![]()
Vám to jméno vážně přijde tvrdé?
Mě naopak velice měkké a krásné, kdybychom neměli příjmení taky na čtyři písmena a dva kluky byla by v úzkém výběru ![]()
Ahoj, jak se vám líbí tohle jméno? S manželem každý máme dohromady už 3 nevlastní děti (ale jenom jedno žije s námi): Davida, Denisku, Šimona (ten žije s námi) a čekáme první společné. Bude to holčička, tak hledáme jméno. Moc se mi líbí Nina, co na jméno říkáte? A jak ji oslovovat (kromě Nino)? Ještě máme ve výběru Emu, Tinu a Šárku. Co byste dali? Díky =)