Manžel preferuje jméno Petra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3017
7.5.16 13:15

Me se to jmeno libi, mam sestřičku Petku, je to fajn jmeno, neokoukane :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
7.5.16 13:22

Jak bylo zmíněno, v dnešní době je tohoto jména málo. K uvedenému příjmení se však hodí.
Také jsem Petra, dlouho se mi mé jméno nelíbila, zvykla jsem si až v dospělosti. Má spoustu variant oslovení, takže za mne ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
7.5.16 13:24

Ja jsem z te kategorie 30+ a jmenuji se petra, dnes uz se fakt moc nedava :think: nemam to jmeno rada, nelibi se mi, zda se mi tvrde. cely život slysim jen na peta, petka, petulka :D to jsou hezke obdoby.
jinak k prijmeni jde dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.16 13:37

Máme Péťu a shodou okolností chodí do školky do třídy s další holčičkou Péťou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
7.5.16 14:02

U nás to jméno taky byl favorit chlapa. Já chtěla něco jinýho. Nakonec Petru máme a líbí se mi. Akorát to má chuděra den před narozeninami - to bylo to, co mi vadilo nejvíc. K vašemu příjmení se hodí ;) A pokud je to spojeno s babičkou, tak ho chápu.
A tvrdé asi trošku je, ale to je o pohledu. My máme všechny tři holky pojmenované jmény podobného rázu a v příjmení je R taky. Ale mě to líbí. Každopádně má spoustu variant, kde r není - Peťa, Peťula,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
7.5.16 14:05
@peta81 píše:
Ja jsem z te kategorie 30+ a jmenuji se petra, dnes uz se fakt moc nedava :think: nemam to jmeno rada, nelibi se mi, zda se mi tvrde. cely život slysim jen na peta, petka, petulka :D to jsou hezke obdoby.
jinak k prijmeni jde dobře.

Jeden z důvodů, proč jsme ho právě chtěli. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
7.5.16 15:00

Mně tvrdé přijde, nedala bych ho stejně, jako třeba jméno Věra, nebo Dana. Ale to není podstatné, důležité je, aby se líbilo vám. ;-) Jinak si myslím, že výhoda tohohle jména je, že jsou na něj lidé zvyklí, nikoho nebude pohoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
7.5.16 17:31

Petra je má vnučka - má ještě druhé jméno -a líbí se mi. Už jsem toto jméno chtěla dát své dceři - její mámě - ale nakonec nedala. Není neobvyklé a zároveň jich není moc. A variant od mimina až pro dospělou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.16 17:59

Prosím o anonym. Jmenuji se Petra, ne že by to bylo hnusné jméno, ale na mě fádní a tvrdé, bez jemnosti a elegance. Své dceři bych ho určitě nedala, je plno hezčích a jemnějších. Ita jména, co máš ve výběru, jsou krásnější. Ještě s manželem promluv a dejte takové, co se líbí i tobě. A s Petrem počkejte na syna, ke klukovi se hodí víc a s Petrou by se pletl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.16 17:59

Prosím o anonym. Jmenuji se Petra, ne že by to bylo hnusné jméno, ale na mě fádní a tvrdé, bez jemnosti a elegance. Své dceři bych ho určitě nedala, je plno hezčích a jemnějších. Ita jména, co máš ve výběru, jsou krásnější. Ještě s manželem promluv a dejte takové, co se líbí i tobě. A s Petrem počkejte na syna, ke klukovi se hodí víc a s Petrou by se pletl.

• Citovat
  • Upravit
9909
7.5.16 21:02

Me se libi je to neokoukane v dnesni dobe. vsude je to sama terezka eliska anicka. dacse hodne sklonovat.jako taky nemam rada kdyz mi nekdo rika petro je to tvrde. vsichni okolo me to vi tak me oslovuji jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.5.16 19:32

Petra Pěchulová, ačkoliv se mi toto jméno nijak zvlášť nelíbí, takto v kombinaci s příjmením bych klidně dala ;-) Příjmení to hezky zjemní.. Navíc jméno i příjmení na stejné písmeno prý značí silnou osobnost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Inečka
8.7.21 13:44

Mně se třeba jméno Petra líbí moc.
A když se nějaké holčičce říká Petruška, tak mi to nepříjde hrubé, spíše hezké.
Variant je vskutku mnoho (např. Péťa, Peťulka, Petruška,…).
Určitě bych jméno zvolila :srdce: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15
22.2.24 09:21

Mně se mé jméno nikdy nelíbilo. V dětství jsem ho nesnášela. V dospělosti už ho snáším lépe, ale stále se mi nelíbí. Na mě je moc tvrdé, nehezké. Nebýt mých rodičů a úcty k ním už dávno bych ho změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze