Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me se to jmeno libi, mam sestřičku Petku, je to fajn jmeno, neokoukane ![]()
Jak bylo zmíněno, v dnešní době je tohoto jména málo. K uvedenému příjmení se však hodí.
Také jsem Petra, dlouho se mi mé jméno nelíbila, zvykla jsem si až v dospělosti. Má spoustu variant oslovení, takže za mne ano.
Ja jsem z te kategorie 30+ a jmenuji se petra, dnes uz se fakt moc nedava
nemam to jmeno rada, nelibi se mi, zda se mi tvrde. cely život slysim jen na peta, petka, petulka
to jsou hezke obdoby.
jinak k prijmeni jde dobře.
Máme Péťu a shodou okolností chodí do školky do třídy s další holčičkou Péťou ![]()
U nás to jméno taky byl favorit chlapa. Já chtěla něco jinýho. Nakonec Petru máme a líbí se mi. Akorát to má chuděra den před narozeninami - to bylo to, co mi vadilo nejvíc. K vašemu příjmení se hodí
A pokud je to spojeno s babičkou, tak ho chápu.
A tvrdé asi trošku je, ale to je o pohledu. My máme všechny tři holky pojmenované jmény podobného rázu a v příjmení je R taky. Ale mě to líbí. Každopádně má spoustu variant, kde r není - Peťa, Peťula,…
@peta81 píše:
Ja jsem z te kategorie 30+ a jmenuji se petra, dnes uz se fakt moc nedavanemam to jmeno rada, nelibi se mi, zda se mi tvrde. cely život slysim jen na peta, petka, petulka
to jsou hezke obdoby.
jinak k prijmeni jde dobře.
Jeden z důvodů, proč jsme ho právě chtěli. ![]()
Mně tvrdé přijde, nedala bych ho stejně, jako třeba jméno Věra, nebo Dana. Ale to není podstatné, důležité je, aby se líbilo vám.
Jinak si myslím, že výhoda tohohle jména je, že jsou na něj lidé zvyklí, nikoho nebude pohoršovat.
Petra je má vnučka - má ještě druhé jméno -a líbí se mi. Už jsem toto jméno chtěla dát své dceři - její mámě - ale nakonec nedala. Není neobvyklé a zároveň jich není moc. A variant od mimina až pro dospělou.
Prosím o anonym. Jmenuji se Petra, ne že by to bylo hnusné jméno, ale na mě fádní a tvrdé, bez jemnosti a elegance. Své dceři bych ho určitě nedala, je plno hezčích a jemnějších. Ita jména, co máš ve výběru, jsou krásnější. Ještě s manželem promluv a dejte takové, co se líbí i tobě. A s Petrem počkejte na syna, ke klukovi se hodí víc a s Petrou by se pletl.
Prosím o anonym. Jmenuji se Petra, ne že by to bylo hnusné jméno, ale na mě fádní a tvrdé, bez jemnosti a elegance. Své dceři bych ho určitě nedala, je plno hezčích a jemnějších. Ita jména, co máš ve výběru, jsou krásnější. Ještě s manželem promluv a dejte takové, co se líbí i tobě. A s Petrem počkejte na syna, ke klukovi se hodí víc a s Petrou by se pletl.
Me se libi je to neokoukane v dnesni dobe. vsude je to sama terezka eliska anicka. dacse hodne sklonovat.jako taky nemam rada kdyz mi nekdo rika petro je to tvrde. vsichni okolo me to vi tak me oslovuji jinak.
Petra Pěchulová, ačkoliv se mi toto jméno nijak zvlášť nelíbí, takto v kombinaci s příjmením bych klidně dala
Příjmení to hezky zjemní.. Navíc jméno i příjmení na stejné písmeno prý značí silnou osobnost ![]()
Mně se třeba jméno Petra líbí moc.
A když se nějaké holčičce říká Petruška, tak mi to nepříjde hrubé, spíše hezké.
Variant je vskutku mnoho (např. Péťa, Peťulka, Petruška,…).
Určitě bych jméno zvolila
![]()
Mně se mé jméno nikdy nelíbilo. V dětství jsem ho nesnášela. V dospělosti už ho snáším lépe, ale stále se mi nelíbí. Na mě je moc tvrdé, nehezké. Nebýt mých rodičů a úcty k ním už dávno bych ho změnila.