Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na vaše názory na jméno Tristan. Donedávna jsem ani nevěděla, že tohle jméno existuje, natož aby mě napadlo, že je i v českém kalendáři. Jak jsem má něj ale narazila, ihned jsem se zamilovala.
Manžel sice takové nadšení nesdílí, ale není proti, jen jsou jména, která se mu líbí víc, nicméně mi říkal, že pokud jméno nebude vyloženě v rozporu s jeho představou, tak nemá problém. Ovšem trochu mě děsí, jak moc je tohle jméno originální a nepoužívané. Bojím se dát prckovi jméno, pod kterým si někdo představí mimozemšťana, nechci aby ho brali za podivina.
Tak by mě zajímaly i vaše připomínky.
vesměs jsem doteď u rodiny a kamarádek čelila neutrální kritice, ovšem objevila se i negativní, což se objeví u každého jména, ale v případě tak zvláštního jména na mě víc působí. ![]()
Příjmení by bylo Spáčil, docela nám to sedí.
Pro holčičku máme vybranou Anastázii (Stázku) nebo Evču. ![]()
@Sidkbdao248
No popravde chudak dite.Az vyroste, tak vam podekuje.
Tristan a Anastázie jdou k sobě ![]()
Já si tedy vybavím Tristana - Pitta z Legendy o vášni. Takže pozitivní dojem ![]()
Me se jmeno libi moc znam ho od detstvi z filmi a knihy Tristan a Isolda. mmch doporucuji shlednout. A pokud se jmeno hodi k prijmeni tak proc ne, aby to nebyl Tristan Kropacek
@Bureschka píše:
Me se jmeno libi moc znam ho od detstvi z filmi a knihy Tristan a Isolda. mmch doporucuji shlednout. A pokud se jmeno hodi k prijmeni tak proc ne, aby to nebyl Tristan Kropacek
Spáčil…
Naopak, ta kombinace není špatná. Jméno a příjmení spolu ladí, jsou zvučná, má to šmrnc. Spáčil je neutrální jméno. Horší by byl Okurka. Takže za mne ano!
Tristan je krasne jmeno. Tristan Spacil je naprosto prisernasmesna kombinace. Ciste subjektivni uprimny nazor.
Tristan Spáčil
to snad ani není možný, co lidi napadne
to, zes to jméno ani neznala taky o něčem svedci
@Poison Eve píše:
Tristan je krasne jmeno. Tristan Spacil je naprosto prisernasmesna kombinace. Ciste subjektivni uprimny nazor.
Mám naprosto stejný. Bohužel. Jméno je to super, taky jsem o něm už přemýšlela. Ale skoro k ničemu nejde. ![]()
@Taao Tak záleží na tom, jestli to bude silná osobnost, v tom případě určitě neprohloupí. Když to bude bambula, nejspíš se do něj lidi navážet budou. Škoda, že to člověk nikdy neví dopředu.
Mne se jmeno nelibi a v kombinaci s prijmenim uz vubec ne. Pusobi na me hrozne tvrde. Ale je to muj nazor, pokud se libi vam, tak do toho asi nema kdo co kecat, vy mu tak budete rikat ![]()