Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tristan je hezké jméno. Umím si ho představit s nějakým německým, anglickým nejlépe krátkým příjmením. Také mi k němu moc nesedí nějaké zdrobňování, kterému se v české kotlině nevyhneme.
Takže v Čechách bych asi nedala. Je spousta českých netradičních jmen, které ladí s českým příjmením.
No, myslím že ti jednou poděkuje ![]()
A to Herriota miluju ![]()
Ve spojení s příjmením mi to přijde minimálně směšné.
@Luciet2 píše:
Také čekáme Tristana, bude to Tristan Koutný
Tak kdyz bude syn jednou basnikem, tak mu nebudou verit, ze jeho jmeno neni jen umelecky pseudonym. Kdyz bude jednou delat ve fabrice, tak se chlapi aspon dobre pobavi
.
Jméno jako takové bych ještě zkousla, ale k vašemu příjmení se nehodí vůbec
.
Koutný je pěkné příjmení, ale Tristan se k němu nehodí. Tristan patří do eposu, ale ne do běžného života…
Jmenuje se tak syn kolegyne, prijmeni maji ryze ceske a nikdo s tim nema problem. Jasne, casto se podivi, coze je to za jmeno, ale clovek si zvyknr rychle. Kazdy at si dava jmena, jaka se mi libi, ja moc nechapu dotazy tohohle typu, protoze nikdy se nemuzu zavdecit vsem. Muj kun to taky neni, obe moje deti maji stara ceska jmena a ta se zase nelibi zastancum modernich variant..
Mmch mame ve skole daleko horsi: Šarlota, Penelope, Guinevra, Enrico, Giuliano a hafo podobnych perel
zlaty Tristan a jemu podobne ![]()
Zní to směšně. K českému příjmení se podle mě vůbec nehodí. Kdybych to viděla někde napsané, tak si řeknu chudák dítě.
@Luciet2 píše:
Také čekáme Tristana, bude to Tristan Koutný
za co se mu mstíte?
Náš syn má jméno Tristan a je to super. Ze začátku jsem s tím nesouhlasila a teď už je Tristánkovi rok a já si neumím představit, že mu říkáme jinak
. Je to moc hezké jméno a fandím všem co o tomto jménu přemýšlí
. Máme také české přijmení.
No snad se to nestane vašemu dítěti, kamarádka učitelka řešila, že spolužáci zkrátili tohle jméno na Triso a pak už bohužel přešli na kryso…
Kdybych venku volala na dítě Tristane, tak si všichni myslí, že volám na psa..
Já to jméno miluju od malička a oboum mě i partnerovi se to líbí i s příjmením ![]()
Navíc v budoucí době…kdy se každý přejmenovává na zajímavá jména proč ne ![]()
Mne se jmeno libi moc, manzelovi taky, ale do ceskych pomeru mi prijde trochu moc. My bydoime v zahranici, mame cizi prijmeni, manzel je cizinec a i tak mi prijde moc, kvuli ceskym tvarum a navstevam CR. Manzel si ho pral moc.