Jméno Tristan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
5.5.16 20:47

Pokud se ti to líbí, tak to dej. Ať dáš jakékoliv jméno, tak se najde 100+1 člověk, co bude tvrdit, že se dítěti mstíš, že to je hnusný…
Mám 2 děti a v okolí jsem taky slyšela, že jim to nemůžeme udělat. Přitom oba mají poměrně obvyklá jména.
No a nedávno si s námi na hřišti hrál Jeronýmek, takže apelovat na to, že děti se budou posmívat, je podle mě nesmysl. Současné děti budou už otrlé, protože je teď taková škála jmen, že jim to ani nepřijde. Pokud teda nemají rodiče, co při pohledu na nástěnku se seznamem dětí, pronesou „Isidor? To se rodiče asi pomátli…“
A pokud ho někdo bude chtít šikanovat, tak na to určitě nemusí mít neobvyklé jméno, protože se šikanují i Petříci, Tomové…

• Citovat
  • Upravit
smurfka
5.5.16 20:55

Me se hned nahodily Gilmorky..asi na tu literaturu moc nejsem:o) samo o sobe je jmeno celkem hezke, ale nedala bych ho neb je pro me tvrde a nema zadne normalni zdrobeliny. Navic k prijmeni se nehodi. Ale je to na tobe a otci..ostatni se prizpusobi, pripadne si budou klepat na celo, ale znam i horsi jmena teda..

• Citovat
  • Upravit
2453
5.5.16 20:56

Mne se Tristan libi moc, krasne jmeno. a místo Izoldy si teda predstavuju Brada Pitta, v Legende mu to fakt sekne :* :lol:
ale musí se hodit k prijmeni, k tomu vašemu je to fakt smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
5.5.16 21:01

Děti běžně odnášejí ambice svých rodíčů. Ale, vlastně, proč by s tím měl mít problémy? Však děti jsou rozumné a je to tak super jméno… navíc v 16 bude velký a silný a nikdo si na něj netroufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
5.5.16 21:07

@Sidkbdao248 tak se jmenuje kamarádův pesan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.5.16 21:12

Diskuzi jsem nečetla, nevím zda to nezaznělo…Tristan mi evokuje slovo tristní - žalostný, trapný…nedala bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
5.5.16 21:12
@Pipet píše:
@pe-terka Ano, Siegfriedův bohémský bratr :lol:Jinak jméno je docela OK, ale s tím příjmením se mi to příliš nezdá :nevim:

Ja cetla Herriota naposled snad pred dvaceti lety :oops: ale pamatuju, ze i ti Anglicani s temi jmeny meli problem /minimalne rozpaky, kdyz ne posmech/ a to je jmeno z jejich vlastni historie/mytologie /no dobre, Siegfried z germanske, ale i tak/.

To je na urovni pojmenovani ditete treba Bruncvik, kdyz jsme v tech Cechach :palec:

A proc ne. Ale udivuje me, ze zakladatelka to jmeno doted neznala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.5.16 21:18

@Sidkbdao248 znám jen jednoho jmenuje Tristan Peřina. je to hafan ale pořádnej to zas jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.16 21:20

Omluva za anonym ;-)
Tristan se mi líbí, ale s příjmením to zrovna neladí, nepřipadá mi libozvučné dát dvě dvouslabičná jména a ještě takto i-a a-i ale to je asi i věc názoru.
Nám se taky lidi posmívají, máme Bivoje a lidi kolem chodí a za zády si šuškají „hele víš jak se jmenuje to dítě?“ :roll: ale mně je to jedno :mrgreen:
Kolem nás máme Lva, Tarju, Barnabáše, Zoe a co jako? Nemůžou být přece všichni Kubíci, Marečci a Ondrášci, jen u nás v baráku máme tyto všechny dvakrát :nevim:

• Citovat
  • Upravit
776
5.5.16 21:21
@Anonymní píše:
Omluva za anonym ;-)
Tristan se mi líbí, ale s příjmením to zrovna neladí, nepřipadá mi libozvučné dát dvě dvouslabičná jména a ještě takto i-a a-i ale to je asi i věc názoru.
Nám se taky lidi posmívají, máme Bivoje a lidi kolem chodí a za zády si šuškají „hele víš jak se jmenuje to dítě?“ :roll: ale mně je to jedno :mrgreen:
Kolem nás máme Lva, Tarju, Barnabáše, Zoe a co jako? Nemůžou být přece všichni Kubíci, Marečci a Ondrášci, jen u nás v baráku máme tyto všechny dvakrát :nevim:

Za Bivoje :palec: jak mu říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.16 21:24
@Míša2014 píše:
Za Bivoje :palec: jak mu říkáte?

Bivoušku, Bivouši, Bivojku ;-) a nebo budulínku, miláčku, cvalíčku (je takovej pořádnej :D), slaďoušku atd.

• Citovat
  • Upravit
36504
5.5.16 21:25

Za Bivoje :palec: :palec: :palec: :palec:
Znám Mnatu, když už jsme u těch staročeských jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.5.16 21:26
@Anonymní píše:
Bivoušku, Bivouši, Bivojku ;-) a nebo budulínku, miláčku, cvalíčku (je takovej pořádnej :D), slaďoušku atd.

No krása tedy :kytka:
Já jsem srabík na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.16 21:30

Prosím Tě za toho mimiška Tristan Spáčil nééééé, je tolik jiných jmen ale Tristan..Evča je fajn i Stázinka. Tristana néééééé :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.5.16 21:35

Tristan Spáčil mi přijde jak když syčí had. Mě se to tedy nelíbí, ale na druhou stranu si myslím, že když se pro tohle jméno rozhodnete, že si okolí zvykne, ale tedy libozvučně mi to nezní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze