Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
K příjmení Spáčil bych zvolila jiné jméno, první mě napadl Antonín ![]()
@boball Já myslím, že dneska to s tím posmíváním jménům fakt není tak horké jako kdysi. Dřív všichni znali jen pár lidí kolem sebe, střídala se jména svatých a předávala se od prarodičů pořád dokola. Dneska děti v televizi, na internetu a na multikulti hřištích potkají takovou směsku, že jim asi spíš připadá divné, pokud se dva jedinci jmenují stejně.
Takže s Tristanem bych si vůbec hlavu nelámala. Spíš to příjmení mi k tomu nejde…
@Petrolka píše:
K příjmení Spáčil bych zvolila jiné jméno, první mě napadl Antonín
To je celkem 100 a 1
![]()
No za mě hrůza, hned si vybavím Isoldu ještě němu
ale je to vaše dítě, tak si ho pojmenujte, jak se vám líbí…náš výběr se taky nikomu nelíbil a jsme spokojení ![]()
@Šmoulice píše:
Tristan Spáčil? To je řacha
Obvykle nebývám rýpavá, ale tady si snad zakladatelka dělá p*del. Chudák děcko. No a za rok ségru Isoldu a je vymalováno. ![]()
Nebyl Tristan jeden z hlavních hrdinů románů o zvěrolékaři? Ale to jsou Britové. Jméno, je to pěkné, říkala bych mi Trisi, ale ke Spáčilovi moc nejde. Dejte třeba Kristiana, Krise ![]()
@Sidkbdao248 Tristan a Isolda, proč ne, ale uvědom si, že se to dítě bude takhle jmenovat celý život a minimálně část z něj tě bude nenávidět za to, že se jmenuje Tristan Spáčil.
Za mě taky ne. Zní to hrozně a ve spojení s příjmením ještě hůř.
@kopejka Koukám, že úplně stejný názor, jen jsi byla rychlejší ![]()
@pe-terka Ano, Siegfriedův bohémský bratr ![]()
Jinak jméno je docela OK, ale s tím příjmením se mi to příliš nezdá ![]()