Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pipet píše:
@pe-terka Ano, Siegfriedův bohémský bratrJinak jméno je docela OK, ale s tím příjmením se mi to příliš nezdá
Ale byl sympaťák, což?
![]()
Tristan se mi líbí, ale ne ke Spáčil.
Kristián Spáčil by se mi libil, mozna i Fabián.
Tak Tristan Spacil zni nemozne. A Anastazie Spacilova je strasne dlouhe… Ja bych dala jedine Evu, z vaseho vyberu.
Doporucuju vyber zvazit, nezni to dohromady dobre.
Tristan, je hrozně tvrdé jméno a k příjmení je absolutně nevhodné.
Ztistan zní jak nějaký trestanec.., jak kdyby něco provedl. Nedalo bych tohle jméno ani za nic. Chudák dítě.
@ruzovaprincezna píše:
Prosím Tě za toho mimiška Tristan Spáčil nééééé, je tolik jiných jmen ale Tristan..Evča je fajn i Stázinka. Tristana néééééé
Označení „mimišek“ je teda horší než Tristan. ![]()
Hned se mi vybavil Tristan a Izolda
Mě osobně se toto jméno nelíbí a k tomu příjmení mi nesedí už vůbec! ![]()
Jako samotný docela hezký, ale mě se to k tomu příjmení taky moc nelíbí, kdyby ste měli jako nečeské příjmení, tak jo, ale takhle je to zvláštní
já teda taky dycky premyslím nad tímjak by bylo male oslovavovano jak to jde sklonovat, a tohle, snad jedině a prostě tristane, pak už jen tris
ale to mi zas přijde dívčí ![]()
To nikoho nenapadlo, že se mu dá říkat Staný? Jako obyčejnému Stanislavovi, což je trochu škoda, ale stírá to tu divnost. ![]()
Jasně ted mě to taky napadlom stene - jak se jmenoval ten z ledového království - nebo to byl sven? ![]()
@Kelsey píše:
Tristan se mi líbí, ale ne ke Spáčil.
Kristián Spáčil by se mi libil, mozna i Fabián.
Tyyyjo to Kristán Spáčil zní opravdu celkem dobře!
Tristan Spáčil mi moc neladí…
Na jednu stranu, není to jedno? Jsem Stanislava a skoro nikdo mi tak neříká, ani Stáňo ne… Naši mi říkaj Odeto ![]()
@Sidkbdao248 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na vaše názory na jméno Tristan. Donedávna jsem ani nevěděla, že tohle jméno existuje, natož aby mě napadlo, že je i v českém kalendáři. Jak jsem má něj ale narazila, ihned jsem se zamilovala.Manžel sice takové nadšení nesdílí, ale není proti, jen jsou jména, která se mu líbí víc, nicméně mi říkal, že pokud jméno nebude vyloženě v rozporu s jeho představou, tak nemá problém. Ovšem trochu mě děsí, jak moc je tohle jméno originální a nepoužívané. Bojím se dát prckovi jméno, pod kterým si někdo představí mimozemšťana, nechci aby ho brali za podivina.
Tak by mě zajímaly i vaše připomínky.
vesměs jsem doteď u rodiny a kamarádek čelila neutrální kritice, ovšem objevila se i negativní, což se objeví u každého jména, ale v případě tak zvláštního jména na mě víc působí.
Příjmení by bylo Spáčil, docela nám to sedí.
Pro holčičku máme vybranou Anastázii (Stázku) nebo Evču.
Tristan je moc pěkné keltské jméno. Ale místo hebrejské Evy bych dala českou Živu ![]()
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Dala bych Stázu Spáčilovou… ať má stejné iniciály
Teď mně napadla Mirka Spáčilová
Co vy na to?
@Sidkbdao248 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na vaše názory na jméno Tristan. Donedávna jsem ani nevěděla, že tohle jméno existuje, natož aby mě napadlo, že je i v českém kalendáři. Jak jsem má něj ale narazila, ihned jsem se zamilovala.Manžel sice takové nadšení nesdílí, ale není proti, jen jsou jména, která se mu líbí víc, nicméně mi říkal, že pokud jméno nebude vyloženě v rozporu s jeho představou, tak nemá problém. Ovšem trochu mě děsí, jak moc je tohle jméno originální a nepoužívané. Bojím se dát prckovi jméno, pod kterým si někdo představí mimozemšťana, nechci aby ho brali za podivina.
Tak by mě zajímaly i vaše připomínky.
vesměs jsem doteď u rodiny a kamarádek čelila neutrální kritice, ovšem objevila se i negativní, což se objeví u každého jména, ale v případě tak zvláštního jména na mě víc působí.
Příjmení by bylo Spáčil, docela nám to sedí.
Pro holčičku máme vybranou Anastázii (Stázku) nebo Evču.
Pokud se vám Tristan líbí, tak ho dejte. Lidi si zvyknou na vše
Dá se mu říkat Tristánek, Tristi, Drustan, Tan, Tany, Tano, Tris.
Podle profesorky Knappové a maďarské příručky slaví jmeniny 28. listopadu.