Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ivčis píše:
Ja u druhého mimca zaujala postoj ze nevime jak se bude jmenovat. Potom tak, ze to nerekneme a uvidí to az na cedulce v porodnici. Když uviděli malou zmuchlanou roztomilou holčičku s jménem Libuška tak nikdo ani nepipl. Nenechala jsem si tak jméno vymluvit a zhnusit zlymi poznamkami. Ale i tak mi teta řekla ze jsme měli prohodit jméno naší dcerky s naším psemfenka se jmenuje Amalka.
K Tristanovi bych napsala jen ze je to dost tvrdé jméno na to malé velké štěstíovšem Libuše není jedno s nejměkčích jmen
.
Tak k tomu můžu říct jen jedno, Libuška je krásné české jméno a pokud je ještě k českému příjmení, tak není co řešit. Takže to nepovažuju za žádný úlet, v generaci našich miminek a babiček je Libuší strašně moc.
Prostě mi ten Tristan tady do naší kotliny nesedí.
@alisekR píše:
Já nevím, ale mě přijdou cizí jména ve spojení s českým příjmení děsná. My máme příjmení cizí a tak bychom si mohli ledacos dovolit. Dcera má jméno víceméně klasické, běžné, české…syn má tedy jméno cizí, i když se vyskytuje sem tam i ve starších generací, ale vzhledem k příjmení si ho můžem dovolit a nikoho to netahá za uši…
Pak se mi líbí místní alibismus, jak si rodiče od takových dětí myslí, že se jejich dítěti nikdo nesměje…Mohu vás upozornit, že směje a dost. Dělala jsem na Městském úřadě…a seznam jmen nových občanů, byla lahůdka k pobavení. Moje ségra je učitelka v Praze a svoje žáky si vybavuje převážně ve spojitosti jejich zlobení a šílených jmen.
Je to samozřejmě každého věc, jak svoje dítě pojmenuje…proto mě vždy zaráží, že sen chodí budoucí maminky ptát sem, jak se komu líbí jejich vybrané jméno, případně kombinaceNevím, co jim to dá, když si stejně dítě pojmenují dle svého, někdy šíleného výběru…
my se taky bavili před školkou když jsme pročítali seznam jmen… a smálo se nás hodně
![]()
@Doe_Jane píše:
my se taky bavili před školkou když jsme pročítali seznam jmen… a smálo se nás hodně![]()
No jo, ale to tu nemůžeš přiznat nahlas…budeš považována za povrchní
Jak říkám, pokud někdo chce dát dítěti nezvyklé jméno, měl by k tomu přistupovat rozumně…a já doufám, že jsme k tomu u syna přistoupili rozumně. Jméno má nezvyklé, ale příjmení cizí, takže dobrý.
@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu ![]()
@divine woman Tohoto určitě ne
To mi je dost na prd do života ![]()
@Luciet2 píše:Tak ji prejmenuj, at to mate stylove. Vzdyt jsi psala, ze to ted dela kazdy.
@Enmamma Sestra je Klaudie
@Luciet2 píše:
@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu
Ze ty nejexotictejsi jmena davaji povetsinou nejvetsi…intelektualni exoti.
A nechces dat Tytousovi rovnou jmeno Tito?
I kdyz toho asi taky neznas, animak o nem nebyl. Max dokument na CT2.
Příspěvek upraven 09.09.17 v 09:31
@Luciet2 píše:
@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu
Tak to máš mezery ve vzdělání…
@vonajebohyne Nevidím důvod proč bych ji měla přejmenovávat…takové jméno jsem jí dala protože se mi líbilo ![]()
@divine woman píše:
@Luciet2 A víš aspoň, kdo byl Tristan Tzara?
Neblazni ![]()