Jméno Tristan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9032
9.9.17 08:39
@Ivčis píše:
Ja u druhého mimca zaujala postoj ze nevime jak se bude jmenovat. Potom tak, ze to nerekneme a uvidí to az na cedulce v porodnici. Když uviděli malou zmuchlanou roztomilou holčičku s jménem Libuška tak nikdo ani nepipl. Nenechala jsem si tak jméno vymluvit a zhnusit zlymi poznamkami. Ale i tak mi teta řekla ze jsme měli prohodit jméno naší dcerky s naším psem :roll: fenka se jmenuje Amalka.
K Tristanovi bych napsala jen ze je to dost tvrdé jméno na to malé velké štěstí :srdce: ovšem Libuše není jedno s nejměkčích jmen :P.

Tak k tomu můžu říct jen jedno, Libuška je krásné české jméno a pokud je ještě k českému příjmení, tak není co řešit. Takže to nepovažuju za žádný úlet, v generaci našich miminek a babiček je Libuší strašně moc.
Prostě mi ten Tristan tady do naší kotliny nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
9.9.17 08:48
@alisekR píše:
Já nevím, ale mě přijdou cizí jména ve spojení s českým příjmení děsná. My máme příjmení cizí a tak bychom si mohli ledacos dovolit. Dcera má jméno víceméně klasické, běžné, české…syn má tedy jméno cizí, i když se vyskytuje sem tam i ve starších generací, ale vzhledem k příjmení si ho můžem dovolit a nikoho to netahá za uši…
Pak se mi líbí místní alibismus, jak si rodiče od takových dětí myslí, že se jejich dítěti nikdo nesměje…Mohu vás upozornit, že směje a dost. Dělala jsem na Městském úřadě…a seznam jmen nových občanů, byla lahůdka k pobavení. Moje ségra je učitelka v Praze a svoje žáky si vybavuje převážně ve spojitosti jejich zlobení a šílených jmen.
Je to samozřejmě každého věc, jak svoje dítě pojmenuje…proto mě vždy zaráží, že sen chodí budoucí maminky ptát sem, jak se komu líbí jejich vybrané jméno, případně kombinace :think: Nevím, co jim to dá, když si stejně dítě pojmenují dle svého, někdy šíleného výběru… :mrgreen:

my se taky bavili před školkou když jsme pročítali seznam jmen… a smálo se nás hodně :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9032
9.9.17 09:05
@Doe_Jane píše:
my se taky bavili před školkou když jsme pročítali seznam jmen… a smálo se nás hodně :mrgreen: :mrgreen:

No jo, ale to tu nemůžeš přiznat nahlas…budeš považována za povrchní :mrgreen: Jak říkám, pokud někdo chce dát dítěti nezvyklé jméno, měl by k tomu přistupovat rozumně…a já doufám, že jsme k tomu u syna přistoupili rozumně. Jméno má nezvyklé, ale příjmení cizí, takže dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
9.9.17 09:22

@Enmamma Sestra je Klaudie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
9.9.17 09:24

@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.9.17 09:25

@Luciet2 To jsi asi moc vzdělání nepobrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
9.9.17 09:26
@Luciet2 píše:
@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu :)
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
2195
9.9.17 09:28

@divine woman Tohoto určitě ne :) To mi je dost na prd do života :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
9.9.17 09:29
@Luciet2 píše:
@Enmamma Sestra je Klaudie :)
Tak ji prejmenuj, at to mate stylove. Vzdyt jsi psala, ze to ted dela kazdy.
@Luciet2 píše:
@Enmamma NEvím proč všichni přiřazujede k Isoldě…já to třeba vůbec neznám…já si Tytouše přirovnávám k Hvězdnému prachu :)

Ze ty nejexotictejsi jmena davaji povetsinou nejvetsi…intelektualni exoti.
A nechces dat Tytousovi rovnou jmeno Tito?
I kdyz toho asi taky neznas, animak o nem nebyl. Max dokument na CT2.

Příspěvek upraven 09.09.17 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
9.9.17 09:29
@Luciet2 píše:

Tak to máš mezery ve vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
9.9.17 09:30

@vonajebohyne Nevidím důvod proč bych ji měla přejmenovávat…takové jméno jsem jí dala protože se mi líbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
9.9.17 09:30

@ivašot. Asi jsem zrovna chyběla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.9.17 09:32

@Luciet2 A víš aspoň, kdo byl Tristan Tzara?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
9.9.17 09:35
@divine woman píše:
@Luciet2 A víš aspoň, kdo byl Tristan Tzara?

Neblazni 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.9.17 09:35

Tristan a Isolda, tak se jmenují morčata mojí kamarádky :-) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...