Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak holky Tristan teda nebude
… je to prý fakt dost smutné
Bude to Elliot ![]()
@Luciet2 to se nebojíš že se mu pak budou ve školce smát že se jmenuje stejně jak ten jelen z pohádky Lovecká sezona?
@potvurka89 za 6 let pochybuju že nějakou loveckou sezonu někdo bude znát ![]()
@Luciet2 píše:
Tak holky Tristan teda nebude… je to prý fakt dost smutné
Bude to Elliot
Nebyl by lepší Eliáš? Odhlédnu - li od pohádky, tak koncovka není úplně nejštastnější.
To jsou zas Pitomiovy desy ![]()
103 Mohamedu v CR je ukrutnej pocet. Pomooc jsou tu!
![]()
@Mmsg píše:
Tristana asi letos nikdo nepoužil, ale jde třeba Remus Octavian Spáčil, Zolboo Spáčil, Prokop Greg Spáčil, Maximo Antonín Spáčil, David Ovidius Spáčil, Elliot Zdeněk Spáčil, Domenico Miloš Spáčil a největší pecka je asi Ibukun Churchill Spáčil.
Ti voliči SPD jsou fakt blázni. ![]()
Navic Nguyen je prijmeni a teda z okoli davaji Vietnamci prevazne v Cesku zdomacnela jmena - takze se synem do skolky chodil Antonin, Maruska a ve skole ma Hanu. A ne, neni to tak, ze by se jmenovali jinak a rikalo se jim takto…
Tohle bude Elliot Koutný ![]()
No, co na to říct, líbí se mi neobvyklá jména, nicméně chlapečkovi nezávidím. Máme podobné příjmení, i s ohledem na manžela a kluky jsme zvolili „trapná a počeštělá“ jména Tomáš a Petr ![]()
Ale jo, lepší Elliot než Tristan, byť mi to s tím českým příjmením připadá… úsměvné ![]()
@Mmsg píše:
Sry-úplně ti nerozumím. To je seznam jmen použitých letos na české novorozence. A je pravda, že Nguyen tam byl jenom myslím u dívčích jmen…
Ale jistě ne v této kombinaci.
Mmsg: Ono to bude tím, že Muslimové dávají hodně jméno po sobě.
Navíc, Tristan je keltské jméno a my, Čechové, máme přece částečný keltský původ ![]()
Ale mě osobně se líbí staročeská jména (viz Vlastislav, Zbyněk,… a podobný).
@Sidkbdao248 Tristan je krásný jméno a doufám, že jste se ho nevzdala ☺️️ ![]()
@Sidkbdao248 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na vaše názory na jméno Tristan. Donedávna jsem ani nevěděla, že tohle jméno existuje, natož aby mě napadlo, že je i v českém kalendáři. Jak jsem má něj ale narazila, ihned jsem se zamilovala.Manžel sice takové nadšení nesdílí, ale není proti, jen jsou jména, která se mu líbí víc, nicméně mi říkal, že pokud jméno nebude vyloženě v rozporu s jeho představou, tak nemá problém. Ovšem trochu mě děsí, jak moc je tohle jméno originální a nepoužívané. Bojím se dát prckovi jméno, pod kterým si někdo představí mimozemšťana, nechci aby ho brali za podivina.
Tak by mě zajímaly i vaše připomínky.
vesměs jsem doteď u rodiny a kamarádek čelila neutrální kritice, ovšem objevila se i negativní, což se objeví u každého jména, ale v případě tak zvláštního jména na mě víc působí.
Příjmení by bylo Spáčil, docela nám to sedí.
Pro holčičku máme vybranou Anastázii (Stázku) nebo Evču.
Posílám Ti četnost tého jména: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…