Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám doma syna Richarda. Jméno se mi líbilo že neni tuctový a že Richard zní tvrdě. A k miminku se mi zase líbila ta zdrobnělina Ríšánek.
Je to normální jméno, s rodinou bych o něm nediskutovala, však oni si zvyknou.
Je to krásné jméno. Také jsem chtěla Richarda ale nehodí se nám k příjmení.
Jméno mi přijde pěkné (chlapské - Richard Lví srdce), forma Ríša mi teplá nezní, natož u malého kluka. Pokud jste se shodli a jméno Vám vyhovuje, na rodinu bych se vykašlala. Oni si zvyknou
.
@dog.s My měli u obou dětí záměrné překvapení i když já si byla u obou jistá co to bude.
Jmeno se mi líbí. Rodině bych dopredu jmeno, které mám 100% rozhodle nerikala. Dali jsme jmeno u kterého taky říkala tchyně nějaké poznámky a nakonec mi sama volala do porodnice jaké jsme vybrali krasne jmeno. tak si nelam hlavu. Richarda bych klidně dala taky, Ríša, Risanek moc hezke zdrobnelili.
Můj táta, brácha a synovec se jmenují Richard. Trochu blázinec:-) Hlavně bratr je na to jméno hrdý a švagrovku dotlačil, že se tak jmenuje i jejich prcek. U nás to jsou Richardové a Ríšové…akorát prababi to zahnala do extrému na Richardečka a Richardka ![]()
@dog.s Richard je supr, vubec se nenech vyvest z rovnovahy.
@alvapinka Richard ma do ceskeho jmena teda hodne daleko. Jak si prisla na to, ze to je ceske jmeno?
Mužské křestní jméno Richard má keltský původ. Vyvinulo se ze staroněmeckého jména Ríchard, kde slovo „rík/rîh” znamená „vladař” a „hart” znamená „silný”. Jméno se tak překládá jako „mocný vladař”, „silný vládce”, „přísný král”.
Taky se mi líbí jméno Richard, pokud se líbí vám, dejte ho a nepřemýšlejte.
My máme Jindřicha taky byly různé kecy kolem jména. I když jsme ho prozradili až po narození ![]()
Me se Richard libi, klidně bych ho dala i svymu diteti.. Jednoho Richarda znam a je to hrozne pekny a charismatický chlap
Hlavne se ted mene dava, lepsi nez milionty Jakub nebo Tadeas ![]()
Nemela jsi doma nic rikat a nenech se rozhodit.. Uz jste to stejne zapsali, tak co? Babky si zvyknou a jen co bude mimino na svete, nikdo uz ke jmenu nikdo nerekne ani slovo, vsad se.
Richard - moc hezké mužské jméno. Tvrdší, ale to se mi právě u mužského jména líbí ![]()
@Pipet Jindřich je taky moc hezké jméno.
@dog.s Vykasli se na to, co kdo rika a pokud jeste budete mit dite, oznamte jmeno, az vude dite narozene a pojmenovane
.
Jmeno je hezke, dejte ho.
@dog.s Jo a i kdybyste jmeno zmenili, nepocitej s tim, ze se zavdecis. Kamaradka mela vybrane jmeno Bartolomej. Rodina mela kecy a ze by bylo lepsi Michal. Tak dali Michala, nacez babicka po par mesicich zacala s tim, ze skoda, ze nedali toho Barta, ze by se k nemu hodil (a on by se k nemu fakt hodil). No tak hlavne, ze tak strasne chtela Michala, ktery je ted jeden ze 4 ve skolce. ![]()
Já to mám s Richardem úplně stejně.
Možná úplně nejhezčí z chlapských jmen.
Ale z „Ríši“ se mi dělá lehce nevolno… ještě s tím měkkým i po r ![]()
@warita no jo, vidis. Brala jsem to tak, ze jsme byli porad v CR, mam zjistenych asi 5 generaci nazad, nenapadlo me to. Diky za info ![]()