Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nádherné. Opravdu ho dejte. Není jich mnoho a jméno zní krásně.
Manzel je Richard. Mama mu rika Riso, jinak chce aby se mu rikalo Richarde. Jmeno je to nadherny a neni jich moc. Nemit averzi k davani jmen po rodicich, tak je na vrcholu v mym vyberu ![]()
Pred 20 lety jsem taky vybirala mezi Richardem a Jeronymem.. Zvitezil Richard, v porodnici mu rikali Lvi srdce ![]()
My mame Risu a jsme spokojeni a okoli nadsene, ze jich neni 20 v okoli. Vsichni moc chvali a jmeno se jim libi
Taky jsme uvažovali o Richardovi, ale rodině to taky přišlo tvrdé, Ríša teplé a nelíbilo se jim to vůbec, stejně jako u vás. Tak to pořád omílali, až se nám to taky znelíbilo a zvolili jsme pro kluka jméno jiné, (podle mě taky tvrdé) a napadlo nás v souvislosti s Richardem - a to Kryštof
No, nakonec to byla holka. ![]()
U druhé už jsme dopředu jméno neříkali, rodina byla po narození chvíli v šoku, ale zvykli si rychle a dokone teď tchán (velký kritik nevšedních jmen) řekl, že jí sedí jak p.del na hrnec…
Já bych Richarda klidně dala, líbí se mi. Rodina si zvykne, až bude Ríša na světě, nakonec si jméno zamilují - uvidíš ![]()
Máme taky vybrané jméno Richard jestli to bude kluk
na žádným jiným jsme se s manželem neshodli a navíc se mi moc líbí. V mém okolí znám jen jednoho dospělého. ![]()
Richard je v pohodě jméno. A ať vyberete jakékoliv, tak se někomu líbit nebude. My jsme s manželem Richard a Veronika a pro děti máme Berenika a Richard… máme tvrdý jména a i jména pro děti jsou tvrdý, ale budeme se k sobě jako rodina hodit. Babči a dědové jsou s tím ok. Ale třeba tetě a strýci se to nelíbí a tlačí mě do jmen jako Ela, Bela, Mia… že je to pro dítě jednoduché na podepisování atd…ale dítě je jen 18 let a pak je zbytek života dospělé, tak podepisování snad za pár let zvládne
a těch jmen na 3-4 písmena je teď plnej kemp
a přijde mi to stupidní. Jednoduchý jména dávám psům a koňům, ne lidem
takže prosaďte si Richarda a prďte na všechny
@Beru 95 dítěti už je víc než rok, myslím že už dávno nějak jmenuje.
@dog.s
Také jsme chtěli Richarda. Jenže jsme nechtěli jméno, co už někdo v rodině má. Nakonec jsme dali Matyáš. Jenže tchán mu začal říkat Mates. Už x krát jsem mu vysvětlila, že s Matesem nemá nic společného. Stále to nechápe. ![]()
Tak taky si říkám, zda jsme neměli dát spíš Matthew. Aby pochopil, že je to Maty a ne Mates.
@Anna766 Ano, jmenuje se Richard a byl mu pred týdnem rok
nejčastěji Rišo, Risko, Rišák ![]()