Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Takže za mě rozhodně lepší jméno po tátovi, než po jeho bratrovi, i když já osobně sama nepreferuju jména po rodičích… A pokud je tomu tak, jak uvádíte, tak doporučuji pokusit se najím jméno, na kterém se shodnou oba
Je spousta jmen a když u těchto tří má každý něco proti, tak prostě hledat jiné…
Mě se z těchto nejvíc líbí David. Taky si myslím, že je lepší, když už se chlapeček jmenuje po tátovi než po strejdovi (tedy Martin). Jakub - Kuba se mi moc nelíbí, z téhož důvodu jako zakl.
Rozhodně Jakub, je to krásné jméno a bylo i mezi mými favority při výběru jména pro druhého syna. Martin ani David se mi nelíbí.
Njehezčí je Jakub, oslovení Kubo v dospělosti mi nepřipadá nijak tragické (když se třeba Josefovi muže celý život říkat Pepo
) Martin se mi líbí jen v základním tvaru, zkratky a zdrobněliny zní divně. David ujde, pokud mu teda nebudou říkat Dádo, to je otřesný ![]()
Vybrat si tři jména a u každýho uvést důvody, proč ho nedávat, tak to mi přijde dost nevhodnej postup.
Vyberte nějaký čtvrtý, který nebude mít žadný ALE. Jmen je plnej kalendář nebo Knappice, řekla bych, že je celkem z čeho vybírat. ![]()
Já bych v první řadě nechtěla od nikoho žádné rady a rozhodla bych si to sama s manželem. Nechápu, proč by mi ve výběru měli radit jiní, když dítě bude moje
.
Ale abych se vyjádřila. David se mi nelíbí vůbec. Martin je pěkné jméno, vyhrál by to u mě ale Jakub, pro toho mám slabost. Samosebou by ale záleželo i na četnosti jmen v rodině a na kombinaci s příjmením…
Ja osobne bych nedala stejne jmeno jako někdo blizky v rodine. takze ani po tatovi, ani jako strejda ci bratranec. proste mi to neprijde prakticke a ten urcity jedinec by mel mit svoje jedinecne jmeno ![]()
ciste z libivosti jmen je krasne jakub, pak david, martin se mi nelibi.
ne, ze by na tom nejak zalezelo, ale zakládat diskuzi za kamaradu s takovymhle tématem, je fakt uhozene ![]()
Děkuji moc za rady, je to pro kamarádku, ne pro mě, proto to píši - jinak jim se líbí nejvíc tato 3 jména, pochopitelně se nevylučuje, že by našli ještě nějaké další pěkné jméno, ale zatím ho asi nenašli
Prostě si mi postěžovala, že nejoblíbenější jména pro ně mají zrovna v rodině.
Já sama bych asi volila David, i když je to po tatínkovi, a to tedy moc nemusím a hned jako druhé Jakub.
Hlasuju pro Jakuba. Jednoho Kubíka mám doma.
Na oslovení Kubo v dospělosti nevidím nic infantilního, ale je to věc názoru. A že je to časté jméno? Je no… protože je hezké
![]()
Za mě Jakub
Mám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči ![]()
@Peťula94 píše:
Za mě JakubMám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči
Kubáči - to je dobrý ![]()
@Peťula94 píše:
Za mě JakubMám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči
Kubáči - to je dobrý ![]()