Jméno pro chlapečka - tři jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
28.4.16 19:19

Takže za mě rozhodně lepší jméno po tátovi, než po jeho bratrovi, i když já osobně sama nepreferuju jména po rodičích… A pokud je tomu tak, jak uvádíte, tak doporučuji pokusit se najím jméno, na kterém se shodnou oba ;-) Je spousta jmen a když u těchto tří má každý něco proti, tak prostě hledat jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
28.4.16 19:37

Jakub :srdce: pak David a Martin se mi nelíbí vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.4.16 19:42

Mě se z těchto nejvíc líbí David. Taky si myslím, že je lepší, když už se chlapeček jmenuje po tátovi než po strejdovi (tedy Martin). Jakub - Kuba se mi moc nelíbí, z téhož důvodu jako zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
28.4.16 20:02

David,,po tatovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
28.4.16 20:05

Rozhodně Jakub, je to krásné jméno a bylo i mezi mými favority při výběru jména pro druhého syna. Martin ani David se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
28.4.16 20:12

Jakoubek

• Citovat
  • Upravit
15920
28.4.16 20:15

Njehezčí je Jakub, oslovení Kubo v dospělosti mi nepřipadá nijak tragické (když se třeba Josefovi muže celý život říkat Pepo :roll: ) Martin se mi líbí jen v základním tvaru, zkratky a zdrobněliny zní divně. David ujde, pokud mu teda nebudou říkat Dádo, to je otřesný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
28.4.16 20:19

Vybrat si tři jména a u každýho uvést důvody, proč ho nedávat, tak to mi přijde dost nevhodnej postup. :mrgreen: Vyberte nějaký čtvrtý, který nebude mít žadný ALE. Jmen je plnej kalendář nebo Knappice, řekla bych, že je celkem z čeho vybírat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.4.16 20:22

Já bych v první řadě nechtěla od nikoho žádné rady a rozhodla bych si to sama s manželem. Nechápu, proč by mi ve výběru měli radit jiní, když dítě bude moje :nevim:.
Ale abych se vyjádřila. David se mi nelíbí vůbec. Martin je pěkné jméno, vyhrál by to u mě ale Jakub, pro toho mám slabost. Samosebou by ale záleželo i na četnosti jmen v rodině a na kombinaci s příjmením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.4.16 20:25

Ja osobne bych nedala stejne jmeno jako někdo blizky v rodine. takze ani po tatovi, ani jako strejda ci bratranec. proste mi to neprijde prakticke a ten urcity jedinec by mel mit svoje jedinecne jmeno :nevim:
ciste z libivosti jmen je krasne jakub, pak david, martin se mi nelibi.
ne, ze by na tom nejak zalezelo, ale zakládat diskuzi za kamaradu s takovymhle tématem, je fakt uhozene :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
28.4.16 20:27

:-)

Děkuji moc za rady, je to pro kamarádku, ne pro mě, proto to píši - jinak jim se líbí nejvíc tato 3 jména, pochopitelně se nevylučuje, že by našli ještě nějaké další pěkné jméno, ale zatím ho asi nenašli :) Prostě si mi postěžovala, že nejoblíbenější jména pro ně mají zrovna v rodině.
Já sama bych asi volila David, i když je to po tatínkovi, a to tedy moc nemusím a hned jako druhé Jakub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
28.4.16 22:01

Hlasuju pro Jakuba. Jednoho Kubíka mám doma. :srdce: Na oslovení Kubo v dospělosti nevidím nic infantilního, ale je to věc názoru. A že je to časté jméno? Je no… protože je hezké :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.4.16 15:53

Za mě Jakub ;) Mám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
30.4.16 17:06

:-)))

@Peťula94 píše:
Za mě Jakub ;) Mám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči ;)

Kubáči - to je dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
30.4.16 17:06

:-)))

@Peťula94 píše:
Za mě Jakub ;) Mám dospělého kamaráda a říkáme mz Kubi, Kubo, když nás štve tak Kubáči ;)

Kubáči - to je dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko