Jaké jméno pro holčičku k českému příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
11.1.11 23:13
Daniella82 píše:
Len-til-kah píše:
Mně se samozřejmě nejvíc líbí Bea, proto ji taky mám doma.
to je taky hezký jméno a jak jí říkáte-Beo?

My jí to jméno všemožně przníme, chudákovi, ale Bea je taková lidská, i v dospělosti použitelná varianta, jinak jí nejčastěji říkáme Beátko a Beuško.
Adina je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
11.1.11 23:15

Adina je nejhezčí :-D....., pak asi Beáta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
11.1.11 23:22

ke klasicky českému příjmenmí bych se mi nejvíc líbila asi Beáta (Bea) :palec:
Bibiana se mi moc nelíbí a k čes.příjm se podle mého nehodí, to už spíš ta Bianka :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
12.1.11 00:04

Bibiana je moc krásné jmeno! Prosím Tě co to jméno znamená? U mně by to rozhodovalo o mnohem, odkud pochazí, jak vzniklo… Ale jínak zní nádherně Bibiana …

• Citovat
  • Upravit
2785
12.1.11 00:07
Lena F. píše:
Bibiana je moc krásné jmeno! Prosím Tě co to jméno znamená? U mně by to rozhodovalo o mnohem, odkud pochazí, jak vzniklo… Ale jínak zní nádherně Bibiana

Bibiana je jméno latinského původu,vykládá se jako „plná života,čilá“

Beáta taky latinské, znamená „blažená,šťastná“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.11 00:21
Daniella82 píše: Řešíme jméno pro holčičku,budu ráda,když pomůžete vybrat :wink:

1.Bibiana-to se nám moc líbí,ale nenapadá mě,jak by se dalo zdrobnit,navíc z okolí na toto jméno spousta negativních reakcí.
2.Beáta
3.Bianka- to se líbí jen mě,manžel je proti

Co myslíte? :-)
Příjmení klasické české

Pridam svuj nazor, musis samozrejme brat v potaz jak budou jeji jmeno komolit a budou ji ve skole nadavat… me osobne se nejvic libi Beatka… :palec: Bianku nemam rada, ptz jsem kdysi toto jmeno mela jako prezdivku… A Bibiana je spise nemecke jmeno, takze taky palec dolu. U me vitezi Beatka na plne care :-) A co treba Brigitka (cteno dž)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 00:24

Monny: Brigitka se mi taky líbí,ale ne tak moc jako ty ostatní jména co jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená MGM
12.1.11 00:41
Monny89 píše:
Daniella82 píše: Řešíme jméno pro holčičku,budu ráda,když pomůžete vybrat :wink:

1.Bibiana-to se nám moc líbí,ale nenapadá mě,jak by se dalo zdrobnit,navíc z okolí na toto jméno spousta negativních reakcí.
2.Beáta

Příjmení klasické české
Pridam svuj nazor, musis samozrejme brat v potaz jak budou jeji jmeno komolit a budou ji ve skole nadavat… me osobne se nejvic libi Beatka… :palec: Bianku nemam rada, ptz jsem kdysi toto jmeno mela jako prezdivku… A Bibiana je spise nemecke jmeno, takze taky palec dolu. U me vitezi Beatka na plne care :-) A co treba Brigitka (cteno dž)???

Můžu se jenom zeptat, proc bych, PROBOHA, mela brat v potaz, jak budou nejaci smradi ve skole komolit jmeno me dcery??!!! fakt tomu nerozumim te fobii z nadavani ve skole ci problemu se zdrobnovanim…opravdu je takovy problem rikat diteti tak jak se jmenuje, popripade to mirne zkratit? Nase dcera je Justina, rikame ji Justina, pripadne Justi. Jak ji budou rikat ve skole je mi celkem fuk, v celem jejim zivote to bude jiste hrat velky vyznam, nejaka zakladni skola…jezis, ja se zase rozcilila. No nic. Dobrou. A zakladatelko, nejvic, se mi libi Beata - je to takove vznesene.
MadGirlNancy - neprihlasena, neb to nejde.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
12.1.11 04:34

Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?

No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko! :-D

• Citovat
  • Upravit
3790
12.1.11 05:25

po pravde … Bibiana se mi moc nelibi, ale mam to jmeno spojene s jistou osobou, ktera mi neni moc sympaticka ;-)

k typicky ceskemu prijmeni by mi spis sedlo jmeno Babeta … nebo Alzbeta a rikat ji Bety nebo Berenika ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
12.1.11 08:36

Bibiana se mi vůbec nelíbí. Přijde mi takové nafoukané, namyšlené.. jako v pohádkách pro ty nesympatické rozmazlené princezny, co nakonec vždycky „utřou“. Bianka je hezké, ale k českému jménu bych ho asi nevolila. Beáta se mi líbí, ovšem Patricie mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
12.1.11 08:46

Beáta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.1.11 08:56
Lena F. píše:
U mně by to rozhodovalo o mnohem, odkud pochazí, jak vzniklo…

S tím plně souhlasím, jména vybírám primárně podle významu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slunicko12
12.1.11 09:02

Bianka nebo Bianca je moc krasne jmeno, uz zni i tak zdrobnele samo od sebe,a hlavne jich tu neni dalsich tisic.. na nejaky kecy co budou rikat ostatni se vyprdni, vetsinou jsou to jen zavistivy blbci! :palec:

• Citovat
  • Upravit
36544
12.1.11 09:31
nepřihlášená MGM píše:
Monny89 píše:

2.Beáta

Příjmení klasické české
Pridam svuj nazor, musis samozrejme brat v potaz jak budou jeji jmeno komolit a budou ji ve skole nadavat… me osobne se nejvic libi Beatka… :palec: Bianku nemam rada, ptz jsem kdysi toto jmeno mela jako prezdivku… A Bibiana je spise nemecke jmeno, takze taky palec dolu. U me vitezi Beatka na plne care :-) A co treba Brigitka (cteno dž)???
Můžu se jenom zeptat, proc bych, PROBOHA, mela brat v potaz, jak budou nejaci smradi ve skole komolit jmeno me dcery??!!! fakt tomu nerozumim te fobii z nadavani ve skole ci problemu se zdrobnovanim…opravdu je takovy problem rikat diteti tak jak se jmenuje, popripade to mirne zkratit? Nase dcera je Justina, rikame ji Justina, pripadne Justi. Jak ji budou rikat ve skole je mi celkem fuk, v celem jejim zivote to bude jiste hrat velky vyznam, nejaka zakladni skola…jezis, ja se zase rozcilila. No nic. Dobrou. A zakladatelko, nejvic, se mi libi Beata - je to takove vznesene.
MadGirlNancy - neprihlasena, neb to nejde.

Mela bys to brat tak trosku v potaz, protoze treba kdyz das diteti takove jmeno, tak TY budes potom doma poslouchat, ze ji nadavaji tak a tak, TY ji budes uklidnovat atd atd atd. Jako jeji MATKA! A nevim co te na tom rozciluje, deje se to dnes a denne, neni to nic noveho, a clovek by s tim mel tak trochu pocitat… A to mluvim vseobecne, ne jenom o tobe…
A nelibi se mi, ze deti ve skole oznacujes za SMRADY:cert: :cert: Deti jsou hold vynalezave a neni na tom nic spatneho, nebo snad ano? Chces je omezovat v jejich fantazii? Diky ktere, maji potom snadnejsi prubeh skoly?

Ty, jako dospely clovek to beres takhle, ale zkus se treba vcitit do SVEHO ditete, pro ni je skola, byť i zakladni, dulezita, je pro ni dulezite jak pred ostatnimi vystupuje nebo vypada, je to dite, a to si neuvedomuje, ze nejaka zakladni skola, tedy podle tebe, NENI dulezita!!!
Vzdyt ty vubec asi neznas sve dite, kdyz to beres takhle, to, ze TY mas sve SNY neznamema, ze je ma i TVA dcera…

Omlouvam se vsem, ale nejak me to rozvasnilo, protoze ja jsem ten pripad, kde rodice rozhodovali za me, a nedbali na me sny, prani a pozadavky, a proto nemam rada, kdyz vidim, ze nekdo se takhle chova ke svemu diteti… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze