Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
K typicky českému příjmení (taky ho mám) se mi nehodí ani jedno z těchhle jmen.
Chtěli jsme Julii, ale nakonec máme Pavlínku, protože křestní jméno jen trošičku zavánějící cizinou se mi s ryze českým příjmením tluče.
Monny, neprožívej to tak proboha…
na mě taky jistě nějaké přezdívky vymýšleli, ale nenechalo to na mě žádné následky a je mi to srdečně fuk. troufám si tvrdit, že mé sny, prani a pozadavky nebo cos to psala, to nijak nepoznamenalo…zrejme se u nas v rodine nekladl takovy duraz na zakladni skolu ![]()
Sama musis uznat, ze vybirat diteti celozivotne jmeno by melo byt sotva ovlivneno devitiletym usekem ZS.
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZS
bylo to jako nadsazka a kdyby ne, tak co. Kdo jiny nez smrad bude me dceri nadavat…jeji kamarad jiste ne.
A uz dost, nechci se tim zabyvat. Jenom mi prozrad, jake das ci mas pro sve dite jmeno ty. Ta nezavadnost by me zajimala.
nepřihlášená MGM píše:
Monny, neprožívej to tak proboha…na mě taky jistě nějaké přezdívky vymýšleli, ale nenechalo to na mě žádné následky a je mi to srdečně fuk. troufám si tvrdit, že mé sny, prani a pozadavky nebo cos to psala, to nijak nepoznamenalo…zrejme se u nas v rodine nekladl takovy duraz na zakladni skolu
Sama musis uznat, ze vybirat diteti celozivotne jmeno by melo byt sotva ovlivneno devitiletym usekem ZS.
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZSbylo to jako nadsazka a kdyby ne, tak co. Kdo jiny nez smrad bude me dceri nadavat…jeji kamarad jiste ne.
A uz dost, nechci se tim zabyvat. Jenom mi prozrad, jake das ci mas pro sve dite jmeno ty. Ta nezavadnost by me zajimala.
Oki, oki, uz jsem v klidu… jen me ta tvoje zprava zprvu trosku urazila… ![]()
Jinak muj chlapecek se bude jmenovat David, ale libi se mi to jako anglicky (dejvid) ![]()
nepřihlášená MGM píše:
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZS
To se pozná hned
.
Nevím, jak se odhadne, čím jaké jméno zavání… to je docela zavádějící termín. Spousta jmen zní cize, a přitom kdysi byla v našich končinách hojně používána.
No jestli máš typický český příjmení Nováková,tak bych dala Blanka.S Biancou mi to nejde dohromady
Ahoj Daniellko, z nabízených jmen se mi nejvíce líbí asi Beátka, i když mi to jde špatně přes jazyk. Bibiana se mi také zdá moc tvrdé a Bianka zní roztomile, jen mě nanapadá moc variant pro zdrobněliny.
Co se týče jména Patricie, tak variant je hodně: Patrika, Pat, Paťulka, Paty (Patí), Páťa, Patýsek, Patrička, Paťulínek, Paťulinka (když to přeženeme
…atd ![]()
Babe007 píše:
No jestli máš typický český příjmení Nováková,tak bych dala Blanka.S Biancou mi to nejde dohromady
to nejde..Blanka Nováková je tchýně ![]()
jjelena píše:
Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko!
Taky mám dost tvrdé jméno a Danielo mi říkala maka,jen když se na mě zlobila.Takže jsem to s tím taky měla spojené a neměla jsem ráda oslovení Danielo. ![]()
Daniella82 píše:Babe007 píše:to nejde..Blanka Nováková je tchýně
Já mám kamarádku a ta se jmenuje Irena Nováková. Taky hezké jméno
Mě se líbí Beátka - ta mi doma zatím neprošla a Bianka taky není špatná ![]()
Danielo: si myslím, že bys tchýni s Blaničkou udělala radost ne? ![]()
Ad komolení jmen: neřešila bych to, na každé jméno se dá něco najít…
Monny Bibiana není rozhodně německé jméno. Je to jméno latinské, takže podle mě jde klidně i k českému příjmení bez problémů.
Jinak já mám taky „tvrdé jméno“ Gabriela a nikdy s tím nikde nebyl problém. Naopak mi všichni říkali jako malé Gábinko, větší jsem byla Gabča a teď dospělá Gábina (což mě se teda nelíbí vůbec, takže každého hned upozorním, že já jsem Gabriela
).
Daniella82 píše:jjelena píše:Taky mám dost tvrdé jméno a Danielo mi říkala maka,jen když se na mě zlobila.Takže jsem to s tím taky měla spojené a neměla jsem ráda oslovení Danielo.
Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko!
Danielo, moje dcera se jmenuje taky Daniela, jméno jsem vybírala právě proto, že je tvrdé, proto jsem radila i Beáta. Nemám totiž ráda zdrobněliny, takže malou oslovuju normálně Danielo, příp. použiju Dáňo. ![]()
Gabi.design diky za opravu, nebyla jsem si jista, ale vim, ze v nemecku se pouziva hodne jmeno Bibianne ![]()
Ahoj,
Beátám se u nás říká Beo, Beji ale nejčastěji Beáto, znám jich spousta, hlavně v dospělém věku
Bibianám se tady říká Bíbo,Bibi, a někdy i aničko
Bianku žádnou neznám a z navrhnutých jmen se mi líbí nejméně. Bibiana Nováková bych klidně dala, jako pěst na oko mi to nepřijde..