Jaké jméno pro holčičku k českému příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14064
12.1.11 09:50

K typicky českému příjmení (taky ho mám) se mi nehodí ani jedno z těchhle jmen.
Chtěli jsme Julii, ale nakonec máme Pavlínku, protože křestní jméno jen trošičku zavánějící cizinou se mi s ryze českým příjmením tluče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená MGM
12.1.11 09:50

Monny, neprožívej to tak proboha… :roll: na mě taky jistě nějaké přezdívky vymýšleli, ale nenechalo to na mě žádné následky a je mi to srdečně fuk. troufám si tvrdit, že mé sny, prani a pozadavky nebo cos to psala, to nijak nepoznamenalo…zrejme se u nas v rodine nekladl takovy duraz na zakladni skolu :wink:
Sama musis uznat, ze vybirat diteti celozivotne jmeno by melo byt sotva ovlivneno devitiletym usekem ZS.
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZS :mrgreen: bylo to jako nadsazka a kdyby ne, tak co. Kdo jiny nez smrad bude me dceri nadavat…jeji kamarad jiste ne.
A uz dost, nechci se tim zabyvat. Jenom mi prozrad, jake das ci mas pro sve dite jmeno ty. Ta nezavadnost by me zajimala.

• Citovat
  • Upravit
36544
12.1.11 10:00
nepřihlášená MGM píše:
Monny, neprožívej to tak proboha… :roll: na mě taky jistě nějaké přezdívky vymýšleli, ale nenechalo to na mě žádné následky a je mi to srdečně fuk. troufám si tvrdit, že mé sny, prani a pozadavky nebo cos to psala, to nijak nepoznamenalo…zrejme se u nas v rodine nekladl takovy duraz na zakladni skolu :wink:
Sama musis uznat, ze vybirat diteti celozivotne jmeno by melo byt sotva ovlivneno devitiletym usekem ZS.
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZS :mrgreen: bylo to jako nadsazka a kdyby ne, tak co. Kdo jiny nez smrad bude me dceri nadavat…jeji kamarad jiste ne.
A uz dost, nechci se tim zabyvat. Jenom mi prozrad, jake das ci mas pro sve dite jmeno ty. Ta nezavadnost by me zajimala.

Oki, oki, uz jsem v klidu… jen me ta tvoje zprava zprvu trosku urazila… :wink:
Jinak muj chlapecek se bude jmenovat David, ale libi se mi to jako anglicky (dejvid) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.1.11 10:32
nepřihlášená MGM píše:
Smradi…a to si predstav, ze jsem, o jezisi, ucitelka na ZS :mrgreen:

To se pozná hned 8-) .

Nevím, jak se odhadne, čím jaké jméno zavání… to je docela zavádějící termín. Spousta jmen zní cize, a přitom kdysi byla v našich končinách hojně používána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
12.1.11 11:02

No jestli máš typický český příjmení Nováková,tak bych dala Blanka.S Biancou mi to nejde dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
12.1.11 11:15

Ahoj Daniellko, z nabízených jmen se mi nejvíce líbí asi Beátka, i když mi to jde špatně přes jazyk. Bibiana se mi také zdá moc tvrdé a Bianka zní roztomile, jen mě nanapadá moc variant pro zdrobněliny.
Co se týče jména Patricie, tak variant je hodně: Patrika, Pat, Paťulka, Paty (Patí), Páťa, Patýsek, Patrička, Paťulínek, Paťulinka (když to přeženeme :)…atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 11:16
Babe007 píše:
No jestli máš typický český příjmení Nováková,tak bych dala Blanka.S Biancou mi to nejde dohromady

to nejde..Blanka Nováková je tchýně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 11:20
jjelena píše:
Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko! :-D

Taky mám dost tvrdé jméno a Danielo mi říkala maka,jen když se na mě zlobila.Takže jsem to s tím taky měla spojené a neměla jsem ráda oslovení Danielo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
12.1.11 11:39
Daniella82 píše:
Babe007 píše:
to nejde..Blanka Nováková je tchýně :mrgreen:

Já mám kamarádku a ta se jmenuje Irena Nováková. Taky hezké jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
12.1.11 12:38

Mě se líbí Beátka - ta mi doma zatím neprošla a Bianka taky není špatná :)

Danielo: si myslím, že bys tchýni s Blaničkou udělala radost ne? :)

Ad komolení jmen: neřešila bych to, na každé jméno se dá něco najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.1.11 12:59

Monny Bibiana není rozhodně německé jméno. Je to jméno latinské, takže podle mě jde klidně i k českému příjmení bez problémů.

Jinak já mám taky „tvrdé jméno“ Gabriela a nikdy s tím nikde nebyl problém. Naopak mi všichni říkali jako malé Gábinko, větší jsem byla Gabča a teď dospělá Gábina (což mě se teda nelíbí vůbec, takže každého hned upozorním, že já jsem Gabriela :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
12.1.11 13:07
Daniella82 píše:
jjelena píše:
Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko! :-D
Taky mám dost tvrdé jméno a Danielo mi říkala maka,jen když se na mě zlobila.Takže jsem to s tím taky měla spojené a neměla jsem ráda oslovení Danielo. :wink:

Danielo, moje dcera se jmenuje taky Daniela, jméno jsem vybírala právě proto, že je tvrdé, proto jsem radila i Beáta. Nemám totiž ráda zdrobněliny, takže malou oslovuju normálně Danielo, příp. použiju Dáňo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.11 13:39

Gabi.design diky za opravu, nebyla jsem si jista, ale vim, ze v nemecku se pouziva hodne jmeno Bibianne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.1.11 13:43

Beata.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.1.11 13:49

Ahoj,
Beátám se u nás říká Beo, Beji ale nejčastěji Beáto, znám jich spousta, hlavně v dospělém věku :-) Bibianám se tady říká Bíbo,Bibi, a někdy i aničko :-) Bianku žádnou neznám a z navrhnutých jmen se mi líbí nejméně. Bibiana Nováková bych klidně dala, jako pěst na oko mi to nepřijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze