Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
aaya píše:
Jacklyn v našich končinách? No to už si snad děláte srandu???
Já nevidím rozdíl v tom, jestli děti volají na sebe Jackie nebo Bibi, fakt ne
![]()
no mě to teda zní strašně, třeba Jacklyn Kropáčková… jako dětem je to asi jedno, ale tady když u nás na úřadě lidé hlásí takováhle jména, tak se u toho většinou stydí, asi bych nechtěla dítěti do budoucna pořizovat takovouto zátěž.
no to prave kdyz na uradech sedi takovyto oldschool typy tak se neni cemu divit! ![]()
aaya píše:
no mě to teda zní strašně, třeba Jacklyn Kropáčková… jako dětem je to asi jedno, ale tady když u nás na úřadě lidé hlásí takováhle jména, tak se u toho většinou stydí, asi bych nechtěla dítěti do budoucna pořizovat takovouto zátěž.
Nío vždyt já psala, že by to šlo k mému příjmení a ne k Nováková… ![]()
Kallkapa píše:
Třeba Jacklyn Schneiderová už zní jinak![]()
Asi tak no ![]()
aaya píše:
Já bych zase nedala dítěti jméno Růžena nebo Božena apod. a styděla bych se u toho zase já, je to sice český, ale není tahle staročeština zrovna moje gusto. A nevím kdo by byl pak na tom hůř, jestli Jacklyn nebo Božena. ![]()
Příspěvek upraven 12.01.11 v 15:26
Sluníčko, to tě opravím, tady je každýmu šumák, jak se jmenuješ, těm lidem samotnejm je to blbý
a věřte mi, jsou i takoví, co by klidně dali Jacklyn Kropáčkovou. Moje máma učila kluka, co se jmenoval Přemysl Oráč. Rodiče asi magoři. Se Schneiderovou to zní samozřejmě líp, ale stejně se mi pro česká miminka líbí víc české variant jmen.
Kallkapa píše:
aaya : Jacklyn Kropáčková by snad nikdo nedal![]()
Jinak to je strašný. Ale dneska žije v Čechách tolik cizinců a tolik holek je za ně provdané nebo má předky z ciziny, že hodně holek má cizí příjmení. Moje kamarádka je třeba Croft. Jako byla Lara Croft. Chvilku myslela, že by ze srandy dala dceři Lara, ale naštěstí vyhrálo jiné jméno ![]()
Moje učitelka se jmenovala Jitřenka Kozáková. Měla 130 kilo a prsa číslo 8. Myslím, že ještě ve 40ti byla svobodná ale za to spíš mohly kila než jméno..Ale nechávala si řikat Jiřka. Její rodiče asi rádi hulily trávu
jinak si to nedovedu vysvětlit.
Růžena mi přijde hezké jméno. Božena tedy ne. Ale prostě mi přijde příhodnější dát třeba české Justýna než anglické Justine, české Kristýna než Christine, Žaneta než Janette. Svět se sice zmenšuje a angličtina rozšiřuje, ale proč nebýt trošku patrioti, když jsme ve sportu, proč ne v tomhle?
aaya píše:
Růžena mi přijde hezké jméno. Božena tedy ne. Ale prostě mi přijde příhodnější dát třeba české Justýna než anglické Justine, české Kristýna než Christine, Žaneta než Janette. Svět se sice zmenšuje a angličtina rozšiřuje, ale proč nebýt trošku patrioti, když jsme ve sportu, proč ne v tomhle?
No jasně, ale když se budeš jmenovat třeba Christenson, tak dáš radši holce Elisabeth než Líza nebo ne ? ![]()