Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobré ráno všem,
v listopadu čekáme miminko a podle lékařů by to měla být holčička.
Už delší dobu mi v hlavě leží jméno Anežka. Chtěla bych se Vás zeptat na názor na toto jméno, jestli je vhodné i pro dospělou ženu. Příjmení bude mít na T.
mám slabost pro zdrobnělá jména a v rodině byt širší, byly hned dvě. Jedna z nich byla moje praprababička. Nejmladší co znám je skoro 20.
@Kapka23 mně se tyhle křesťanské jména vůbec ale vůbec nelíbí, navíc ta celoživotní zdrobnělina
Je to hezké jméno. Obecně u těchto něžných jmen mi přijde, že záleží na tom a mělo by se brát v úvahu, jak bude pravděpodobně ta osoba vypadat v dospělosti hlavně pokud jde o vzrůst, kostru… Protože mi přijde, že u žen pevné kostry a větší výšky se to tolik nehodí.
Ale možná je to jen můj pocit.
To je krásné jméno, moc jsem ho chtěla, ale neprošlo mi. Moc krásné.
Proc ne, mne tohle jmeno ani detinske neprijde, narozdil od dnesnich Lili/y. Ja si predstavim Anezku Ceskou. Navic se ted dava, ja znam 3 male, takze v jeji generaci to bude bezne jmeno.
@Kapka23 Ano,je naprosto vhodné. Tohle jméno je opět víc a víc populární a jsem za to ráda. Krásné jméno.
@Kapka23 píše:
Dobré ráno všem,
v listopadu čekáme miminko a podle lékařů by to měla být holčička.
Už delší dobu mi v hlavě leží jméno Anežka. Chtěla bych se Vás zeptat na názor na toto jméno, jestli je vhodné i pro dospělou ženu. Příjmení bude mít na T.
Jméno se mi líbí. Budete rodiče. Chtělo by to mít více sebevědomí, abyste si obhájili i jiné věci než jen výběr jména dítěte.
@Mariane.B píše:
Je to hezké jméno. Obecně u těchto něžných jmen mi přijde, že záleží na tom a mělo by se brát v úvahu, jak bude pravděpodobně ta osoba vypadat v dospělosti hlavně pokud jde o vzrůst, kostru… Protože mi přijde, že u žen pevné kostry a větší výšky se to tolik nehodí.
Ale možná je to jen můj pocit.
Může to být něžná blondýnečka a psincezna, pak přijde puberta a obleče se do bagančat a černých hader. Na hlavě neon. Pořád to bude Anežka, aspoň v očích rodičů. Ač se přejmenuje na kohokoliv.
Mě se líbí, segra měla Anežku spoluzacku, aspoň je to originální, moc jich teď není.
Tobě by připadlo nevhodné, kdyby ses jmenovala Anežka?
Je to hezké jméno.