Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Murasaki píše:
No kostel se většinou jmenuje po nějakém člověku, co byl křesťanem. A sorry jako, ale křesťané nemají vlastnické právo na jména (i když o ni to asi nijak neřeší a nevím, zda @stinga je nějaká praktikující křesťanka).
nejsem rozhodně praktikující křesťanka, ale pocházím z rodiny, kde praktikující křesťané byli, moji rodiče už to ale neřeší - a možná právě proto mi to jméno není sympatické, jedna teta je Anežka, je sice hodná, ale hodně praktikující křesťanka
@Murasaki píše:
Co je pro tebe křesťanské jméno?
no Anežka, Anna, Eliška, Ludmila, Marie
Vojtěch, Václav, František, Josef, Metoděj, Cyril, Matouš, Antonín
@Bubla Bůčková píše:
Tohle je prostě českej mor. Já třeba komunikuji s paní Zuzanou. Ahoj, Zuzko nebo Zuzi je moc familiarni a Ahoj, Zuzano mi přijde jak nadavkaJežíš hroti se to v nějaké jiné zemi tak jak u nás, fakt nevím čím to je, ale je to prostě za trest
a pak se z toho navíc líhnou de.bili.ty typu Táďa, Tedík, Máťa a Elí
Každému to jméno zní do uší jinak no
právě že jsou jména, některá zní dobře i v tom nijak neupraveném základu
@vokishka píše:
u nás se oslovuje Aži, dospělá Ažina
No… hrozný ![]()
@Bubla Bůčková píše:
No… hrozný
ale ta osoba se tak sama představuje
@Russet píše:
Takže radši Gertrudu nebo Ramonu?
Ne, to se mi taky nelíbí. Ale jestli tato jména uvádíš kvůli R, tak ano, v některých jménech se mi R líbí a obecně mám i radši tvrdší jména než šišlandy. Anežka mi nezní hezky a ještě si vybavím ten depresivní obrázek z bývalé padesátikačky,
My zase máme Anežku v šuplíčku historicky významných jmen a ty se nám líbí. Proto máme taky Johanku. ![]()
Znamym se narodila ted krasna holcicka Anezka
A zni to jmeno hezky nezne, takze proc ne
@Bubla Bůčková píše:
Tohle je prostě českej mor. Já třeba komunikuji s paní Zuzanou. Ahoj, Zuzko nebo Zuzi je moc familiarni a Ahoj, Zuzano mi přijde jak nadavkaJežíš hroti se to v nějaké jiné zemi tak jak u nás, fakt nevím čím to je, ale je to prostě za trest
a pak se z toho navíc líhnou de.bili.ty typu Táďa, Tedík, Máťa a Elí
I v cizcich zemich se delaji prezdivky z jmen ![]()
@_.Emilyyy píše:
Znamym se narodila ted krasna holcicka AnezkaA zni to jmeno hezky nezne, takze proc ne
Taky mi tak přijde, něžné, ženské. ![]()
@babanci píše:
My zase máme Anežku v šuplíčku historicky významných jmen a ty se nám líbí. Proto máme taky Johanku.
Máte samá hezká jména, i Odetku a Violku, jestli se nepletu.
@Kapka23 píše:šla bych do toho. Moc jsem si přála Anežku, ale nakonec jsou to dva kluci
Děkuji všem moc za názory a podněty.
@Anna766 Ano. Odetka v kalendáři není. Nejmladší dcera má teď taky prťavku a tam jsem sáhli trochu do jiného šuplete a je to Isabellka. Říkám jí Belli.
Violka dnes donesla první vysvědčení se samými jedničkami. Hvězdička. ![]()
@Salome123 píše:Šišlání je něco jiného. Třeba Jiříčet nebo Bajunka. Ne Anežka.
Ne, to se mi taky nelíbí. Ale jestli tato jména uvádíš kvůli R, tak ano, v některých jménech se mi R líbí a obecně mám i radši tvrdší jména než šišlandy. Anežka mi nezní hezky a ještě si vybavím ten depresivní obrázek z bývalé padesátikačky,