Jméno pro holčičku - Anežka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77130
29.6.23 16:51
@Murasaki píše:
No kostel se většinou jmenuje po nějakém člověku, co byl křesťanem. A sorry jako, ale křesťané nemají vlastnické právo na jména (i když o ni to asi nijak neřeší a nevím, zda @stinga je nějaká praktikující křesťanka).

nejsem rozhodně praktikující křesťanka, ale pocházím z rodiny, kde praktikující křesťané byli, moji rodiče už to ale neřeší - a možná právě proto mi to jméno není sympatické, jedna teta je Anežka, je sice hodná, ale hodně praktikující křesťanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
29.6.23 16:54
@Murasaki píše:
Co je pro tebe křesťanské jméno?

no Anežka, Anna, Eliška, Ludmila, Marie
Vojtěch, Václav, František, Josef, Metoděj, Cyril, Matouš, Antonín

• takové křesťansko- zastaralé
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
29.6.23 17:39
@Bubla Bůčková píše:
Tohle je prostě českej mor. Já třeba komunikuji s paní Zuzanou. Ahoj, Zuzko nebo Zuzi je moc familiarni a Ahoj, Zuzano mi přijde jak nadavka :zed: Ježíš hroti se to v nějaké jiné zemi tak jak u nás, fakt nevím čím to je, ale je to prostě za trest :lol: a pak se z toho navíc líhnou de.bili.ty typu Táďa, Tedík, Máťa a Elí :roll:

Každému to jméno zní do uší jinak no :lol: právě že jsou jména, některá zní dobře i v tom nijak neupraveném základu

• Citovat
  • Upravit
26747
29.6.23 17:53
@vokishka píše:
u nás se oslovuje Aži, dospělá Ažina

No… hrozný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65360
29.6.23 17:53
@Bubla Bůčková píše:
No… hrozný :mrgreen:

ale ta osoba se tak sama představuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
30.6.23 10:52
@Russet píše:
Takže radši Gertrudu nebo Ramonu?

Ne, to se mi taky nelíbí. Ale jestli tato jména uvádíš kvůli R, tak ano, v některých jménech se mi R líbí a obecně mám i radši tvrdší jména než šišlandy. Anežka mi nezní hezky a ještě si vybavím ten depresivní obrázek z bývalé padesátikačky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
30.6.23 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.6.23 11:46

My zase máme Anežku v šuplíčku historicky významných jmen a ty se nám líbí. Proto máme taky Johanku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14069
30.6.23 11:49

Znamym se narodila ted krasna holcicka Anezka :srdce: A zni to jmeno hezky nezne, takze proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14069
30.6.23 11:51
@Bubla Bůčková píše:
Tohle je prostě českej mor. Já třeba komunikuji s paní Zuzanou. Ahoj, Zuzko nebo Zuzi je moc familiarni a Ahoj, Zuzano mi přijde jak nadavka :zed: Ježíš hroti se to v nějaké jiné zemi tak jak u nás, fakt nevím čím to je, ale je to prostě za trest :lol: a pak se z toho navíc líhnou de.bili.ty typu Táďa, Tedík, Máťa a Elí :roll:

I v cizcich zemich se delaji prezdivky z jmen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149126
30.6.23 12:29
@_.Emilyyy píše:
Znamym se narodila ted krasna holcicka Anezka :srdce: A zni to jmeno hezky nezne, takze proc ne

Taky mi tak přijde, něžné, ženské. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149126
30.6.23 12:30
@babanci píše:
My zase máme Anežku v šuplíčku historicky významných jmen a ty se nám líbí. Proto máme taky Johanku. :lol:

Máte samá hezká jména, i Odetku a Violku, jestli se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.23 12:40
@Kapka23 píše:
Děkuji všem moc za názory a podněty.
šla bych do toho. Moc jsem si přála Anežku, ale nakonec jsou to dva kluci :lol:. Co bych dala za holku, jen abych jí mohla dát toto jméno :)
  • Citovat
  • Upravit
4341
30.6.23 12:52

@Anna766 Ano. Odetka v kalendáři není. Nejmladší dcera má teď taky prťavku a tam jsem sáhli trochu do jiného šuplete a je to Isabellka. Říkám jí Belli. :srdce: Violka dnes donesla první vysvědčení se samými jedničkami. Hvězdička. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.6.23 13:05
@Salome123 píše:
Ne, to se mi taky nelíbí. Ale jestli tato jména uvádíš kvůli R, tak ano, v některých jménech se mi R líbí a obecně mám i radši tvrdší jména než šišlandy. Anežka mi nezní hezky a ještě si vybavím ten depresivní obrázek z bývalé padesátikačky,
Šišlání je něco jiného. Třeba Jiříčet nebo Bajunka. Ne Anežka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze