Jméno pro holčičku Týna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61200
4.1.22 16:12
@Olina95 píše:
Nevím no. Je to prostě zkratka od Kristýny. Je to jako bys místo Žofie chtěla aby se rovnou jmenovala Žofka. Nebo místo Alžběty Bety. Jestli máš pocit že to má ten efekt tak určitě to nějak půjde. Ale kdy bude třeba slavit svátek?

Ze by na Tinu? :mrgreen:
Za mě Tina/Týna lepší než Kristýna.. Nelíbí se mi právě to, že Tina je normalni jméno, za mýho dětství, kdy kristyn bylo hodně, byly vsechny kristyny, dneska to je sama Týna :zed: a pokaždy si rikam, proč ty lidi rovnou nedaj Týnu, takže ja zakladatelce tleskam, že konečně Týna, která bude fakt Týna :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:16
@Angry_birds píše:
Zkusila jsi to jméno vygooglit? Podle všeho je normálně v kalendáři a má svátek 24.7. Jinak plánovat můžete, ale taky se ti může narodit kluk, zas až tak bych se na to neupínala.

Pro kluka/y máme ve jménech jasno. Nebojte. Na nic se neupínám, pouze se ptám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:17
@Olina95 píše:
Nevím no. Je to prostě zkratka od Kristýny. Je to jako bys místo Žofie chtěla aby se rovnou jmenovala Žofka. Nebo místo Alžběty Bety. Jestli máš pocit že to má ten efekt tak určitě to nějak půjde. Ale kdy bude třeba slavit svátek?

Svátek slaví normálně jako Kristýna. Dle mého je velký rozdíl, jestli vám někdo oslovuje Kristýno, nebo Týno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:19
@Kolicek95 píše:
A co Valentýna, Celestýna, Justýna a tahle jména? To jsou všechno taky Týnky.

Vzhledem k mému dlouhému příjmení chci co nejkratší jméno, vím, jaké trápení se psaním jména mám já. Nehledám jiná jména, pouze zda-li je to v ČR složité zařizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:21
@Lucy75 píše:
Není nic snazšího, než to najít na křestníjméno. cz
https://krestnijmeno.prijmeni.cz/t%C3%BDna
ANO, Týna lze dítě pojmenovat, je jich v ČR 136akorát bude celý život někomu vysvětlovat, že je to opravdu její celé spisovné jméno, nikoliv zkratka.. takže celkem doživotní opruz.

To si nemyslím. Když se někdo zeptá na jméno, prostě mu ho řekněte, nikomu nic do toho více není. Ale díky za poznatek, to mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:23
@JitulkaJ píše:
Planujete a uz planujete holku?
tady se nekdo solidne nudi

Ne, neplánujeme holku ani kluka. Prostě jsme si říkali jména, pro kluka/y máme jasno, pro holčičku zatím přemýšlíme. Prostě se jen tak ze zajímavosti ptám, asi se hodně nudíte vy, když máte čas mi tu sem psát naprosto k ničemu odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25493
4.1.22 16:25

@KristynaDorian já myslela takové to : u zápisů, v kroužcích, u lékařů, prostě všude, kde se hlásí-diktují nějaké kolonky…
já měla jednu dobu dost šílené cizokrajné příjmení a opravdu o tom vím své! nebylo dne, abych to někomu nemusela hláskovat (kvůli práci, telefony apod.), bylo to velmi obtěžující…
ale tak Týna není zas takový extrém.. jsou horší jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:25
@a12 píše:
Ze by na Tinu? :mrgreen:
Za mě Tina/Týna lepší než Kristýna.. Nelíbí se mi právě to, že Tina je normalni jméno, za mýho dětství, kdy kristyn bylo hodně, byly vsechny kristyny, dneska to je sama Týna :zed: a pokaždy si rikam, proč ty lidi rovnou nedaj Týnu, takže ja zakladatelce tleskam, že konečně Týna, která bude fakt Týna :potlesk:

Přesně tak… Kristýna je Kristýna a Týna - Týna… tak to mám prostě já… jen mě se mé jméno bohužel nelíbí, tak jsem poprosila, zda-li by mě mohli oslovovat jinak. Za mě to jsou ale jinak jiná jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151695
4.1.22 16:27
@Lucy75 píše:
@KristynaDorian já myslela takové to : u zápisů, v kroužcích, u lékařů, prostě všude, kde se hlásí-diktují nějaké kolonky…
já měla jednu dobu dost šílené cizokrajné příjmení a opravdu o tom vím své! nebylo dne, abych to někomu nemusela hláskovat (kvůli práci, telefony apod.), bylo to velmi obtěžující…
ale tak Týna není zas takový extrém.. jsou horší jména ;)

Dcera se jmenuje úplně normálně Kristýna a stejně se jí každou chvíli ptají jak se to píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.22 16:28
@Lucy75 píše:

Nebojte z nam to… mám takové příjmení, které každému musím hláskovat, ale dle mě je Týna lehčí než Kristýna, kolikrát mě otravuje říkat kde jaké i/y mám, u Týny je to lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25493
4.1.22 16:29

@Anna766 :lol: to jsem do toho už motat nechtěla, ale máme doma taky Kristýnku a taky půlka lidí neví jaké kam patří i/y :lol: takže v tomhle máš pravdu..
ono si okolí na tu Týnu snadno zvykne ;)

(PS : Ta naše si všude píše KIKA, od školky od výkresů až po písemky ve škole :lol:
a druhá ve třídě je zas pro všechny Týna, říkají jí tak od malička i doma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151695
4.1.22 16:37
@Lucy75 píše:
@Anna766 :lol: to jsem do toho už motat nechtěla, ale máme doma taky Kristýnku a taky půlka lidí neví jaké kam patří i/y :lol: takže v tomhle máš pravdu..
ono si okolí na tu Týnu snadno zvykne ;)(PS : Ta naše si všude píše KIKA, od školky od výkresů až po písemky ve škole :lol:
a druhá ve třídě je zas pro všechny Týna, říkají jí tak od malička i doma)

Naše si říká Týna, všichni přátelé jí tak říkají, my jí doma tak neříkáme, pro mě je holt pořád staromilsky Kristýnka i když už je dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2444
4.1.22 16:56

Je to asi jenom nezvyk, ale Týna mi přijde prostě jako domácká podoba. Podle mě to nevypadá jako elegantní jméno nebo jak to napsat. Tina už mi přijde trochu lepší, i když je to vlastně ta samá zkrácenina. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61200
4.1.22 17:21
@Lucy75 píše:

Proc by měla nekomu vysvětlovat jméno tyna? :think: spíš by bylo ujetý představit se Týna a bejt Kristýna (a ještě s otazkama na i/y, Týna je prostě Týna, co je na tom složityho? Když se někdo představí Ela, zeptáš se ji jestli to nahodou není Eliška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
4.1.22 17:41

@a12
To bych se spíš ptala, jestli se píše s jedním eL nebo dvěma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...