Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dedrichov píše:
A copak chce? Dcerky spolužačka chtěla bratříčka Emanuela
Petr
@JitulkaJ píše:
nerikam, ze nemuze, at si kazdy dela, co chcejen sama ze zkusenosti vim, ze veci vetsinou nejsou tak, jak si je clovek naplanuje a tisickrat se zmeni, i kdyby jen za dobu tehotenstvi
prijde mi to proste asi jako malichernost tohle resit, kdyz jeste ani tehotna neni (chapala bych to, kdyby dite uz cekali)… takhle buhvi, kdy tehotna bude, s kym a jestli nakonec vubec a pokud ano, co to vlastne bude… veci se meni, lidi se meni, vztahy se meni… asi jsem vyrostla ze staveni si vzdusnych zamku a malovani si budoucnosti
nehlede na to, ze gramotny, dospely clovek si informaci, na kterou se slecna pta, dokaze vyhledat behem par vterin a usetrit si castak hlavne ze ma vase 8 leta vnucka jasno, urcite ji to do dospelosti vydrzi
a kdyz ne, nevadi, v 8 letech se jeste takove mysleni da snadno pochopit, v dospelosti uz mi to proste prijde naivni
To už by člověk nesměl nic, nad ničím přemýšlet, nic si přát…jasný že jí to nevydrží, ale o tom to vůbec není. Co nechat lidem aspon jejich sny a neporoučet co si kdo smí myslet?
@JitulkaJ píše:
nerikam, ze nemuze, at si kazdy dela, co chcejen sama ze zkusenosti vim, ze veci vetsinou nejsou tak, jak si je clovek naplanuje a tisickrat se zmeni, i kdyby jen za dobu tehotenstvi
prijde mi to proste asi jako malichernost tohle resit, kdyz jeste ani tehotna neni (chapala bych to, kdyby dite uz cekali)… takhle buhvi, kdy tehotna bude, s kym a jestli nakonec vubec a pokud ano, co to vlastne bude… veci se meni, lidi se meni, vztahy se meni… asi jsem vyrostla ze staveni si vzdusnych zamku a malovani si budoucnosti
nehlede na to, ze gramotny, dospely clovek si informaci, na kterou se slecna pta, dokaze vyhledat behem par vterin a usetrit si castak hlavne ze ma vase 8 leta vnucka jasno, urcite ji to do dospelosti vydrzi
a kdyz ne, nevadi, v 8 letech se jeste takove mysleni da snadno pochopit, v dospelosti uz mi to proste prijde naivni
@Anna766 píše:
To už by člověk nesměl nic, nad ničím přemýšlet, nic si přát…jasný že jí to nevydrží, ale o tom to vůbec není. Co nechat lidem aspon jejich sny a neporoučet co si kdo smí myslet?
kde poroucim? ![]()
@JitulkaJ píše:
kde poroucim?
Vidíš, druhého poučuješ co si smí myslet, nad čím smí snít a sama vyskakuješ na druhého co jak nazve
![]()
@KristynaDorian píše:
Dobrý den.
Plánujeme miminko a přemýšleli jsme nad jménem pro holku. Jmenuji se Kristýna a pak jméno se mi absolutně nelíbí, ale líbí se mi Týna, všem říkám, ať mi tak říkají. A chtěla bych, aby se holčička jmenovala Týna. Je to „běžné“ jméno, nebo je potřeba kvůli tomu jménu vyřešit nějaké papírování prosím?
A mě by naopak moooc zajímalo, jestli do jména půjdete? :smiling_face_with3_hearts: 🌼 🤩že by naše malá měla „jmenovkyni“ (v případě že budete čekat holčičku 😍 👍) určitě se pak ozvěte, jak to vše dopadlo.. Přeji krásný nový rok 2022 a ať je vše ok😉
@JitulkaJ píše:
Děkuji za vaše naprosto zbytečné info. Do mého života nevidíte, snažila jsem se prohledat dost webu na zjištění, zda-li to je složité nebo ne, ale nikde to nebylo uvedeno jistě, pro mě je lepší se zeptat zkušenějších. Děkuji vám za váš čas, který jste promarnila na odpovědích, zcela zbytečně. V září se nám narodí Týnka nebo Milan. ![]()
@KristynaDorian píše:
Děkuji za vaše naprosto zbytečné info. Do mého života nevidíte, snažila jsem se prohledat dost webu na zjištění, zda-li to je složité nebo ne, ale nikde to nebylo uvedeno jistě, pro mě je lepší se zeptat zkušenějších. Děkuji vám za váš čas, který jste promarnila na odpovědích, zcela zbytečně. V září se nám narodí Týnka nebo Milan.
… Jestli mohu, když tak nad tím přemýšlím a jsme u těch jmen🌼 🌞
👍… Vždycky jsem si říkala, jaké jméno bych dala kdybychom měli třetí dítko - co by se hodilo za dívčí jméno k Táničce a Týnušce? 😊 🌞 🌼 Kluka jsem vždy chtěla Matěje.. Ale holčičí bychom asi už netušili… Mě se vždycky líbila Anna, Natálie, Magdalena, Aneta, Ema ale to mi zavrhl manžel… Asi bych třetí ráda, ale s tím případným jménem pro holčičku máme zásek😎 😆..
@Piava píše:
Timea? Tamara? Obě se mi celkem líbí ( Timuška, Tamuška…)
Pěkné, ale to už asik ne.. Jiz takto, se někteří jedinci pořád dokola ptají jestli se nám nepleta Týnka s Tání… Někdy už mě to vcelku vytáčí, že se na to někdo může furt dokola ptát.. Říkala jsem si Rozárka - Róza… Rozálie či jestli dát jen Rózu to nevím nevím, ale asi se dává.. Našla jsem že jich pár v ČR je… No ![]()
@Embryjka… Myslím, že jsme spokojeni se jménem.. Máme tedy Týnu a Táňu.. Zpočátku mi dost vadily, narážky že se nám to bude plést atd.. Ale každá je úplně jiná a líbí se mi že se jim dá říkat teď když jdou malé Tanička, Týnuška.. Pak až budou větší Týnka je super si myslím… Uvažujete, vybíráte jména?
@Hana Mu ano, nejspis dame Tinu- spravna vyslovnost v CR je [Tyna]
. Dekuji
Bala jsem se, aby ji nekdo neoslovoval tino s mekym, ale kdyztak budu opravovat ![]()
Všichni říkají vyslovují Týno, Tynko, Týnuško… S tvrdým.. Tak to máme radost ze bude mít dcera další Týnku v partě.. 🤩 👍 ♥️