Jméno pro mimíska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
13.6.11 13:59

Ahoj na kritiku se nedívej a pokud se ti to líbí, tak ani na to, jak to „zní s příjmením“ - vše je ve finále o zvyku … My budeme mít příjmení na š a klidně bych tomáška nebo lukáška dala … (například).
Je to stejně o názoru - mě se Sofie nelíbí - nezní to česky (obzvlášť k příjmení Vlčková) a je jich teď moc … ale to je jen a jen můj názor. Pokud se ti to jméno líbí, dej ho, ostatní si zvknou jak nic :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
13.6.11 14:04

Moje mamka je Dana - stejné příjmeni :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
13.6.11 20:45

Líbilo by se mi třeba Laura Vlčková, to zní hezky.A pro kluka Filip Vlček :-) To je první co mě napadlo.
Přeju dobrý výběr a hlavně dej opravdu to, co se ti líbí.Naše žabka je Amélie, příjmení máme české a vůbec nám to nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
14.6.11 08:31

Laura se mě taky líbí, ale příteli moc ne :roll: Moc děkuji všem za tipy. Také jsem přemýšlela o Amálce, jmenuje se tak moje babička, byla by v 7. nebi a mě se to jméno líbí, ale to mě přítel razantně zavrh :-? No bude to u nás ještě hodně diskuzí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.11 08:51

Tak hodně štěstí :) My se domluvily během asi 2 minut a nikdo mi to nechce věřit :)

saiiimona píše:
Laura se mě taky líbí, ale příteli moc ne :roll: Moc děkuji všem za tipy. Také jsem přemýšlela o Amálce, jmenuje se tak moje babička, byla by v 7. nebi a mě se to jméno líbí, ale to mě přítel razantně zavrh :-? No bude to u nás ještě hodně diskuzí :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.6.11 09:05
vesna píše:
Sofinka zní super! Mně se taky líbí Sofča, ale u manži mi neprošla. Tadeášek u mě moc nevede. Promiň. Mně se líbí třeba Martin Vlček. Jinak znám Vašíka Vlčka a to rodiče moc fantazie neměli. :nevim: Chudák.

To teda promiň, ale jakej chudák?
To jako vy jste fantazii měli, když jste dali Terezku? 8-o

Jinak k zakladatelce: Mě se líbí k vašemu příjmení Dorotka a Teodor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.6.11 09:30

A co se mu teda líbí za jména?Navrhl něco?My jsme taky prvně chtěli dát Amálii, nakonec jsme to změnili na Amélii.Skoro nikomu z okolí se to nelíbilo, ale my dva jsme se shodly hned.Kluk měl být Maxmilián, taky shoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.6.11 09:32
RyBANA píše:
vesna píše:
Sofinka zní super! Mně se taky líbí Sofča, ale u manži mi neprošla. Tadeášek u mě moc nevede. Promiň. Mně se líbí třeba Martin Vlček. Jinak znám Vašíka Vlčka a to rodiče moc fantazie neměli. :nevim: Chudák.

To teda promiň, ale jakej chudák?
To jako vy jste fantazii měli, když jste dali Terezku? 8-o

:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
14.6.11 10:03

No tak nějak jsme se shodli na ty Sofii, nejdřív se mu to taky nelíbilo, ale nakonec uznal, že je to pěkný, jen nevím, jestli se to uplně přesně hodí k příjmení.. A někteří ě to dost zkritizovali,takže jsme se domluvili, že nikomu náš výběr nebudeme říkat, aby nám zo zas nehanili :lol: Přítel navrhl Danielu a Nikolu. Nikolku jsem vždy chtěla, ale tady je to teď samá Nikolka, Terezka a Natálka. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.11 10:07

Opravdu neřeš, jestli se to hodí k příjmení, je to jen o zvyku. Stejně, jak někdo řeší, aby dítě nemělo moc r ve jméně … jak často říká člověk svoje jméno oproti jiným slovům???
A ostatní si zvyknou, neboj. Důležité je, že jste se shodli vy dva.

saiiimona píše:
No tak nějak jsme se shodli na ty Sofii, nejdřív se mu to taky nelíbilo, ale nakonec uznal, že je to pěkný, jen nevím, jestli se to uplně přesně hodí k příjmení.. A někteří ě to dost zkritizovali,takže jsme se domluvili, že nikomu náš výběr nebudeme říkat, aby nám zo zas nehanili :lol: Přítel navrhl Danielu a Nikolu. Nikolku jsem vždy chtěla, ale tady je to teď samá Nikolka, Terezka a Natálka. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
14.6.11 10:08

Asi něco takovýho jsem potřebovala slyšet :potlesk: Děkuju :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.6.11 10:10

Jasně, hlavně aby jste se shodli vy dva, ostatní ať si trhnou nohou :mrgreen:
A Daniela se mi líbí víc než Nikola.Je to moc hezké jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
14.6.11 10:12

Jsem asi vybíravá, ale koncovka -ela a u kluků -el (Daniel, Michael), to se mi nějak nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
14.6.11 10:48

Tvůj výběr se mi k příjmení hodí, Sofie je pěkné jméno a vždycky se najde ve vašem okolí někdo, komu se to nebude líbit a váš výběr zkritizuje… takže na to nedejte a vyberte podle sebe :hug:

jinak za mě…mě by se k tomu krátkému příjmení líbilo dlouhé jméno, celkově se mi líbí dlouhá jmína… Barbora Vlčková
Kateřina Vlčková (znám 2)
Veronika Vlčková

znám taky Pavla Vlčka, líbilo by se mi třeb Dominik Vlček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.11 10:54

Tak to je hlavní, že se to líbí Vám oboum, navíc Sofie je krásné jméno, já zase chtěla u druhého Vanessu nebo Valérii, taky si všichni ťukali na čelo a říkali že chci být něco extra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Je to jedno, mně se vyloženě nelíbí jména typu Terezka, Lucinka, Nikolka. No a na kluky vůbec né Michal, Roman, Martin, Tomáš atd :nevim: Prostě každému to může být jedno, máme Nelu a Tadeáše, a vybrala sem to já, přítel nesouhlasil, ale já ho přemluvila a nakonec uznal, že je to vlastně pěkné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí