Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat na jméno Ráchel:
Dali byste ho?
Máte někdo holčičku s tímto jménem? Jak jí říkáte?
Ptám se jen tak ze zvědavosti. Za odpovědi děkuji.
Příspěvek upraven 26.12.16 v 20:32
Nemám, ale klidně bych dala, moc se mi líbí. Ale nešlo by nám to k příjmení
Osobně bych toto jméno nedala, nelíbí se mi, ale každý máme jiný vkus. Jinak jednu Ráchel jsem znala a vždy jsme jí všichni oslovovali pouze Ráchel, žádné zdrobněliny ani jiné úpravy jména a co vím ani doma jí neříkali třeba Ráchelko ![]()
Mně přijde, že to je to tak nějak „deklarovaně“ židovské. Třeba u Jakuba nebo Davida mě jako první nenapadne „máte židovské kořeny?“, ale když se dítě jmenuje Ruben, holka Sára, Ráchel nebo Rebeka, tak mě to napadne. (Je to stejné jako mě u Jessici napadne, jestli některý rodič není Američan, u Dimitrije, jestli není Rus nebo Ukrajinec, nebo u Eržiky, jestli nemá maďarské nebo romské kořeny.)
Mi se líbí v tom základním tvaru, ale připrav se na fakt, že lidi okolo budou mít potřebu hledat varianty jména, zdrobnovat, komolit na patvary a tehdy by mi vadilo i to Rachelinko atd.
Rachel ma moje spoluzacka ze zakladky, mne se to jmeno hodne libi, skvela volba, urcite bych dala.
Nelíbí, takže bych nedala
jmenovala se tak holcicka, kterou měla pani ze sousedního pokoje v porodnici ![]()
Jmeno jako takové se mi moc libi - ale nedala bych ho. Pokud k němu člověk nemá typicky Zidovske příjmení (a to ještě v nepřechylenem tvaru), působí to na me smesne.
Jméno se mi hodně líbí, ale nedala bych ho k českému příjmení, nehodí se mi k tomu ![]()
Libi se mi, ale nedala bych ho, protoze nelze pekne zdrobňovat.
Nedala, nejsem židovka. Jinak mi přijde celkem pěkné, jen nemá hezké zdrobněliny.
Jméno je židovského původu a mě se líbí přesto že židovka nejsem…klidně bych dala ![]()