Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se nelíbí, jsme konzerva. Taky bych si nevěděla rady s tím, jak jí říkat, protože to jméno u nás není zažité. Jestli po česku Ráchel(ko), nebo „Rejčl“ ![]()
Mě to jen dnes náhodou napadlo, když to jméno přede mnou někdo vyslovil. Jinak se mi líbí pro holčičku Alice, Sandra, Sofie.
Mám kamarádku Ráchel, její muž jí říká Rášo, já jak kdy, někdy Ráchel, jindy Rášo, Ráši. Moc se mi to jméno líbí!
@Ice79 píše:
Paní.
já vím
U nás je toto takové úsloví (a v tomhle tvaru). Ani nevím, kde se vzalo ![]()
@Tetka216 Ráchel má bratránek a nelíbí se mi. Vím, že to jméno tehdy vyvolalo v rodině naprosté zděšení, jak mohl něco tak příšerného dát.
Ale je to o vkusu.
Z těch dalších jmen, cos napsala za mě jedině Alice - to je hezké. Sofie už je tak profláklá, že bych to nedala ano za nic, ve školce teď máme 4. A Sandra za mě taky nic moc. Takže určitě Alice ![]()
Nedala bych, ale proti gustu..máme chlapce, ale děvče mělo být Mariana či Markéta..záleží i v kombinaci s příjmením..a záleží i co se líbí vám, ne okolí..
@Slečna Ferka Přesně tak. Taky mám v hlavě stereotypy, kdy mi u určitých jmen naskakuje nějaké „vysvětlení“. A u Ráchel by to nemuselo být jen to židovské, svádělo by mě to k výslovnosti „rejčl“ a pak by mi tam cokoli, co by nebylo spojené s vysloveně anglickým/americkým příjměním neskutečně nepasovalo. Bylo by to prostě víc než „divné“. Ráchel („rejčl“) Dvořáčková je, ve vší úctě, masakr.
Prostě - nelíbí.
Ale je to jen můj názor, konečné rozhodnutí je pochopitelně na rodičích.
Mam znamou, ktera ma dceru Rachel. Ale jeji muz je Zid, ma zidovske prijmeni a druha dcera se myslim jmenuje Erika. V tom pripade se to hodi, ja bych ho nedala, u nas by to pusobilo jako pest na oko.
Hezké jméno. Akorát bych nechtěla, aby jí okolí říkalo [rejčl]. Ráchel v mém okolí se říká Ráchelko, Rášo, Cheli, Chelinko. V dnešní době divokých jmen mi Ráchel připadá celkem obyčejné, zvláštní pozornost nevzbuzující ![]()
@Tetka216 píše:
Mě to jen dnes náhodou napadlo, když to jméno přede mnou někdo vyslovil. Jinak se mi líbí pro holčičku Alice, Sandra, Sofie.
Alice, to je hezké