Jméno Talia

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
18.8.20 10:45

Hezké. Klidně bych ho dala. Třeba se ujme a bude tu jednou vlna Talii. Nikdy nevíš.

U každého „nového“ jména se babičky křižují, proč nedáš „normální“. A pak je to jméno úplně běžné. :mrgreen:

Když jsem byla dite, šílely starší paní že jmen Martina a Petra, že se jim všichni budou smát, že je to klučičí atd. A dokonce i v knížce od Škvoreckého je u dívky jménem Petra zmínka, že má nemožné moderní jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.8.20 10:49

To jméno je v zahraničí docela časté, každopádně je pravda, že v Česku moc ne…neznám žádnou Talii osobně, ale nějaká americká herečka nebo tak se jmenuje Talia, ještě vim, že v Libanonu je město Talia, každopádně dělejte jak chcete, pokud se vám líbí, tak bych dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61022
18.8.20 10:50

Jee, tak to me jako prvni ani nenapadlo auto, nebo ceny, ale naskocila mi ta herecka co hrala rosalindu, nebo co to bylo za telenovelu :mrgreen: tak mi to ani tak divny neprijde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.8.20 10:56
@Bábrdl píše:
Hezké. Klidně bych ho dala. Třeba se ujme a bude tu jednou vlna Talii. Nikdy nevíš.

U každého „nového“ jména se babičky křižují, proč nedáš „normální“. A pak je to jméno úplně běžné. :mrgreen:

Když jsem byla dite, šílely starší paní že jmen Martina a Petra, že se jim všichni budou smát, že je to klučičí atd. A dokonce i v knížce od Škvoreckého je u dívky jménem Petra zmínka, že má nemožné moderní jméno :lol:

V podstatě máš pravdu.

Jednou příjde doba, kdy dětem budeme dávat podstatná jména, citoslovce nebo číslovky bez omezení. Prostě cokoli, a bude to normální. Děti našich vnuků se budou běžně jmenovat Ananas 3X, špalek, Kočka a tak. O tom nepochybuju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.8.20 10:59

Taky mi pripadne, ze tam pismenko chybi. Mne by se treba vic libila Dalia, ale Talia me nijak nepoburuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.8.20 11:01
@Ms.Ragdoll píše:
V podstatě máš pravdu.Jednou příjde doba, kdy dětem budeme dávat podstatná jména, citoslovce nebo číslovky bez omezení. Prostě cokoli, a bude to normální. Děti našich vnuků se budou běžně jmenovat Ananas 3X, špalek, Kočka a tak. O tom nepochybuju. :mrgreen:

Mas na mysli X Æ A-Xii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.8.20 11:06
@bobulka88 píše:
Mas na mysli X Æ A-Xii?

Ano, například. :mrgreen:

A stejně si myslím, že mu doma říkají přízemně Bobe, nebo tak nějak, i když kdo ví, třeba se pletu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.8.20 11:29
@Ms.Ragdoll píše:
V podstatě máš pravdu.Jednou příjde doba, kdy dětem budeme dávat podstatná jména, citoslovce nebo číslovky bez omezení. Prostě cokoli, a bude to normální. Děti našich vnuků se budou běžně jmenovat Ananas 3X, špalek, Kočka a tak. O tom nepochybuju. :mrgreen:

Jako kdybych slyšela ty babičky z mého mládí :mrgreen:

Natalie? Co je to za jméno? To je tak pro kočku. To jednou budou dávat dětem jména Micka?. Ojojoj. Proč nemůžete dát nějaké normální jako Olga nebo Zoja :mrgreen: :jazyk: :mrgreen:

Bědování nás „moderními jmény“ (to za nás nebývalo!) je první známka duševního stárnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.8.20 11:37
@bobulka88 píše:
Mas na mysli X Æ A-Xii?

Mě by se pro některé lidi líbilo 3,14ča. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.8.20 11:38

Jinak v naší rodině se traduje příběh, jak moje praprababička dala mojí prababičce českou verzi jména, které se v té rodině dědilo (jako Johanna - Jana, Patricie - Vlasta atd.) a její rodina ji málem vydědila. Byť se hlásili. k české národnosti, tohle pro ně bylo až moc moderní :mrgreen:

A vzpomněla jsem si, že dědeček spisovatelky Simony Monyove nikdy nepřijal její jméno, co jí vybrali rodiče. A rikal ji Mony. Z toho vznikl ten pseudonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.8.20 11:42
@berusa.m píše:
Mě by se pro některé lidi líbilo 3,14ča. :mrgreen:

A teď otázka. Posoudila by to matrika jako hanlivé oslovení? :mrgreen: Asi jo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.8.20 11:42
@Ms.Ragdoll píše:
Ano, například. :mrgreen:A stejně si myslím, že mu doma říkají přízemně Bobe, nebo tak nějak, i když kdo ví, třeba se pletu. :mrgreen:

Normalne jsem premyslela, jestli v ty vete napsat otaznik, nebo uplne vynechat, at to nevypada, ze mu to jmeno komolim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.8.20 11:54
@Ms.Ragdoll píše:
A teď otázka. Posoudila by to matrika jako hanlivé oslovení? :mrgreen: Asi jo. :mrgreen:

Víš jak, ta svoboda se posouvá hodně dopředu, takže za chvilku jména, v rámci svobody, stejně nikdo schvalovat nebude a budeš moct dát dítěti jméno, které budeš chtít. Mě by se líbilo Unicorn. Takové neutrální, kdyby si třeba dítě chtělo určit pohlaví samo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
18.8.20 11:58

Já to jméno neznám, ale líbí se mi. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
18.8.20 12:02
@berusa.m píše: